Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Strilok napisał(a):

W punkt. Mam w tej chwili prawie 50h rozegranych i czuję że odpycha mnie ta gra, głównie przez graczy.

Racja, racja, ale... przecież to nic nowego. Wypisz wymaluj każda premiera BF'a, gdzie jakiś czub bierze transporter opancerzony i jedzie na koniec mapy na pałę, dostając po drodze 6 razy z wyrzutni. Medycy przebiegający ci po głowie bez podnoszenia, kamperiada na wysokich budynkach bez zdobywania punktów przez cały mecz. You name it. Fakt, że gra jest dynamiczna i skrojona pod dzisiejsze standardy (action action action), tylko to uwypukla. 

• Upvote 2
Opublikowano

Eskalacja na mapie Iberyjska ofensywa to chyba najlepsze w co można zagrać. Przełamania mam dosyć, zresztą niektóre mapy jako atakujący to raczej skazanym jest się na porażkę. Bez sensu takie granie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Przez te zasrane drony i wlatywanie na dachy Kair robi się całkowicie bez sensu. Z resztą na innych mapach podobnie. Obecnie ta gra to gówno. No ale kasa u EA się zgadza. Dla mnie na obecną chwilę najgorsza odsłona. A te cymbały na dachu już dawno powinny leżeć. 

Timeline 1.gif

Edytowane przez skypan
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja dziś miałem buga i w budynku jak celowałem przez okna zwykłym celownikiem z kropka to działał jak noktowizor :E

@skypan

Niestety duże mapy pokazują jak ta gra jest słabo zbalansowana.

Nic dziwnego ze oni unikają dużych map jak ognia.

Wiedza doskonale, że na nich zabawa jest mierna.

A przecież to esencja BFa !!!!

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, skypan napisał(a):

Obecnie ta gra to gówno. No ale kasa u EA się zgadza. Dla mnie na obecną chwilę najgorsza odsłona.

A DICE sobie siedzi i niby słucha graczy. Tymczasem patch będzie pewnie "soon" jak to zwykli mawiać. Gra się coraz gorzej. Gracze skupiają się na K/D. Nie liczy się cel. Cel jest jeden K/D reszta to uj. Glitche są wykorzystywane cały czas. A odnośnie kampy na dachach to tutaj króluje Sobek tam to jest kamperiada i trollownia.

22 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Niestety granie w BF'a bez ekipy to średnia zabawa żeby nie mówić słaba.

Ekipa może się wykruszyć jak widzi co się odpiernicza z tą grą.

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

Tak to teraz wygląda. Cała mapa w minach :D To też jest swojego rodzaju ewenement. Łatwe fragi, polują na ślepych cymbałów co to szybko chcą wjechać pojazdem aby podnieść sobie K/D.

Edytowane przez Strilok
  • Upvote 1
Opublikowano

Z minami pisałem wcześniej, powinno być albo miny albo wyrzutnia. Albo jedna mina. A tak naje... tych placków wszędzie, czasem 5 metrów nie przejedziesz. Nie wspominając o tym, że jak gruz się wszędzie sypie, to miny są ledwo widoczne.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Pewnie jak wyjdzie BF7 i będziecie wspominać jaki to BF6 był fantastyczny

Wątpię. Ja nadal uważam BF2 za ideał. Gra teraz mocno trąci myszką, ale mechanika była idealna. BF3 to na początku była dla mnie taka proteza BF2, później się już przyzwyczaiłem. BF4 miał ciężkie początki ale wybronili. Dlaczego DICE nie potrafi po prostu zrobić coś podobnego do BF2? Myślę że nie spodobało by się to graczom z ADHD. Za dużo główkowania za dużo taktyki. Teraz jest jedna taktyka. Fragi i na pałę lecieć. Klas w BF2 było więcej. Każdy za coś odpowiadał i trzeba było grać drużynowo. Teraz jest mniej klas ale za to jest więcej rozpierdolu na mapie

image.thumb.png.d195c3a9afc0e017e0be2a4486badfdb.png

• Like 1
Opublikowano

Nawet grając ze znajomymi w rozgrywce nic się nie zmienia. Jak większość ma cele gdzieś to sami nic nie zdziałamy a na dodatek jesteśmy łatwym celem np. w przełamaniu. Z ciekawości pograłem dzisiaj snajperką. Jak masz zero umiejętności to i tak starczy do obsługi tej broni. 

Opublikowano

@Strilok

Mój post jest ironiczny :) 

Ja tam troszkę lizłem BF3, a później w BF4 trochę więcej pograłem w którą grało mi się wyśmienicie , ale już przy BF1 zaczynałem widzieć że każdy gra jak chce i ma głęboko gdzieś cele misji, BFV tylko utwierdziła mnie w przekonaniu że każdy cele ma jeszcze głębiej, a taka gra jest bezsensu więc jeszcze szybciej odpuściłem niż BF1, wolna amerykanka to powinno przejść na tryb FFA :E  

5 minut temu, Reddzik napisał(a):

Typowy Daniel, który dostaje bęcki, czyli mój skill w fpsach, ale za te 150zł to mogą mnie "bić" :pajac: 

Już pisałem prędzej, w tej grze nie musisz zabijac aby być w top 3-5 :) no chyba że w tym trybie cele misji nie działają to co innego. 

• Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, sniper76 napisał(a):

Macie swój super hiper wspaniały Steam :hihot: szóstka puszczona w ostatniej chwili i teraz wychodzą kwiatki :E

A jak kupiłeś preordera na EAAPP to nie mogłeś grać bo pokazywało, że nie ściągnołeś poszczególnych contenerów z zawartością gry. Rozwiązali to gdzieś po 24 godzinach.

Znajomy rozwiązał to tak ze zrobił zwrot i zamówił już nie preordera i od razu zadziałało. Tak wina steama a nie partaczy dewów.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ja wiedziałem ze będzie taka jazda na początku, ale gra ma potencjał i trzeba mieć nadzieje ze coś z tego będzie.

Oby, bo po zrobieniu kilkunastu godzin i wbiciu 25 lvl, zaczyna mnie już nużyć. Mapy, niestety, nie są szczególnie mocną stroną tej gry. Nawet te pozornie większe, sprowadzają się do rzeźni w tych samych punktach, reszta terenu robi za dojazd. Braki w ich konstrukcji i dynamice świetnie uwypukla Firestorm, który z podziałem na dwa fronty - pancerny i piechoty - wypada chyba najlepiej. Zabawne, bo tak często krytykowany BF2042, miał momentami lepiej skonstruowane pola walki. Na pewno miał je BF4, pozostając w tym samym settingu.

Co do latania za fragami, nie byłbym tutaj aż tak surowy. To zrozumiałe, że przy okazji każdej kolejnej premiery, ludzie się łudzą, że teraz będzie inaczej. Nie będzie. Wystarczy przypomnieć sobie premierę BF3, gdzie serwery Metro, najmniej chyba Battlefieldowej mapy w historii, były cały czas oblegane. A fanów BF2 było wtedy znacznie więcej niż teraz. 

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, VoitTec napisał(a):

Obśmiałem się z tego jak norka :)

Dobrze, że ten w kuckach był plecami do tego bo trauma do końca rundy :E

2 godziny temu, skypan napisał(a):

Przez te zasrane drony i wlatywanie na dachy Kair robi się całkowicie bez sensu. Z resztą na innych mapach podobnie. Obecnie ta gra to gówno. No ale kasa u EA się zgadza. Dla mnie na obecną chwilę najgorsza odsłona. A te cymbały na dachu już dawno powinny leżeć. 

Timeline 1.gif

Gdy pierwszy raz trafiłem na tę mapę też mnie to wnerwiło. Uwalą się na samej górze i strach wyjść na otwarte, ale trzeba być twardym, nie mientkim.

1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

bf6_2025_10_18_00_22_12_473.thumb.png.c4641df7b945155ca6d99ec40592dcba.png

Typowy Daniel, który dostaje bęcki, czyli mój skill w fpsach, ale za te 150zł to mogą mnie "bić" :pajac: 

Ty masz oczy w gipsie czy co? :E 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Jak w każdą praktycznie grę multi. Mam ekipę (4 osoby) od 2018 roku gdzie weekend w weekend Warzona cisnęliśmy. Po latach przyszło jednak pewne znudzenie i tego Batka sprawdziliśmy. Generalnie jest ok i wiadomo nowa gra nowe emocje. Nawet ten zje***ny movement idzie się jakoś przyzwyczaić po czasie. Jednak czegoś człowiekowi brakuje...Tej dynamiki, ciągłego skupienia i stresu ;) 

Czekam do listopada i ogień będzie! :hura:

P.S. Dla Ciebie to był Mesjasz gejmingu przed premierą. XD

Pamiętam te zachwyty nad ilością graczy w becie. ;)

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

A grałeś może kiedyś w RO? Tam gra szybko weryfikowała i eliminowała graczy w stylu ramba, jak już się grało to na 32 osoby, to może jeden był bot, który szybko odpuszczał i widział że granie w tą grę w takim stylu nie ma najmniejszego sensu. Piękna gra była w której było czuć wojnę. 

Edytowane przez AndrzejTrg