Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Tylko trochę kulawa ta ich optymalizacja skoro żre i grzeje CPU jak przy 128 graczach w BF 2042. :hihot: 

Bardzo ladna gra, wcale mocno nie odbiegajaca z grafika od nowych tytulow z najlepsza optymalizacja na przestrzeni ostatnich lat, jezeli chodzi o gry AAA ;)

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, MarcoSimone napisał(a):

Hmmm....i nagle po latachnużywania aquasuite i quadro do wentyli w CLC, windowsowi to przeszkadza?

Jprdl :boink:

Ciekawe, ale moge Ci tylko napisać ze mam aquasuite i nic takiego sie nie dzieje 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Kriso napisał(a):

Czy u Was wyłączenie renderowania przyszłych klatek powoduje spore spadki FPS?

Miałem tak w BF 2042 więc musiałem tam grać z włączonym, przy BF 6 jest domyślnie wyłączone i wszystko u mnie OK.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, MarcoSimone napisał(a):

Kumpel mi napisał, że w kompach dla klientów soft od rgb robi takie cyrki.

Soft od RGB to patologia :hihot: 

Chcesz świecidełka to się męcz:hihot:

Ewentualnie używać OpenRGB.

@MarcoSimone

OpenRGB to co chwilę wychodzi nowy i niekoniecznie stricte program może robić problem tylko jego ustawienia ;)

Edytowane przez sideband
Opublikowano
1 godzinę temu, MarcoSimone napisał(a):

trojan:win32/vigorf.a

Mi tego trojana wykrywało w FanControl.

Chyba jakaś biblioteka, która jest używana przez appki tego rodzaju została oznaczona jako podejrzana.

• Thanks 1
Opublikowano

Pograłem  troszkę i nie jest tak różowo jak się wielu zachwyca . 

Ogromny minus za mapy są dramatyczne mówiąc ogólnie  , jeszcze te otwarte  ze tak powiem leśne ,piaskowe da się  przełknąć ,ale te miejskie to klaustrofobiczne ADHD   nie da się na tym grać  normalnie .

BF ma z mapami ogólnie problem od zawsze bo albo za duże robi albo za małe tu brakuje balansu  . 

Kolejna spraw to  strzelanie ,albo ja nie umiem nie przestawiłem się jeszcze z BF 5 ,ale tu mi ewidentnie  coś nie gra .  Ja ginę od 1-2 kul  :E   ,ale jak ja trafiam w typa w głowę to jeszcze muszę   w niego cały magazynek wpakować zanim padnie  .

Inna spraw to gracze ,skończyłem właśnie meczyk  w sumie 2  i oba wyglądały tak że w moim zespole +20 snajperów  pochowanych po kątach   a przeciwnik hasa  czołgami po mapie  przejmuje co chce i jak chce  ,kosząc fragi  nikt nie weźmie technika   itp... O jakiejś  grze zespołowej  można zapomnieć bez własnych znajomych  , trafić na randoma  który bedzie chciał  grać zespołowo w drużynie  bezcenne  na tym etapie .

• Upvote 1
Opublikowano

Mi już po malu przejadają się małe mapy, złe rozmieszczenie punktów które przez to że mapy są tak małe leżą zbyt blisko siebie.. Nie idzie przebiec 30m bez strzelania się z wrogiem - dodając do tego zbyt mocne pmy które biją na chore odległości robi to taka sieczke, ze po godzinie robię przerwę i nie chce mi się już grać. 

• Upvote 2
Opublikowano

Odpaliłem dziś na 2h BF4 w large conquest - całkiem inny świat. Ogromne mapy, znacznie bardziej zbalansowana rozgrywka, nie wspominając o graczach. Za to jak ktoś tutaj pisał, że BF6 wygląda niewiele lepiej od BF4, to... no nie. :E Jak dla mnie BF4 w oprawie z najnowszej odsłony i jest git. Plus kilka fajnych rozwiązań z szóstki typu wymiana butli w palniku przy naprawie czy medic indicator.

• Like 1
Opublikowano

Za 12 lat to i bf6 bedzie mial sprawdzone, zvetowane community i połatane bugi ;) Nie popadajmy w skrajności. Zgadzam sie, ze vibe jest totalnie inny niż "stare dobre bfy", gra sie zdecydowanie szybciej, design map jest jaki jest (dla mnie tez mocno ujowy), i na mniejszych trybach jestes w stanie pobawic sie w rambo.  Glitch z dronem popsuł na ten moment wiele map jeszcze bardziej, wiec faktycznie jest kaszana pod tym wzgledem. Mimo to zabawa jak masz ekipę jest przednia. ;)

Opublikowano

No właśnie, jak masz ekipę. W pierwszych dniach od premiery było lepiej z losowymi zespołami niż teraz. Ludzie się reanimowali, podrzucali apteczki itd. Teraz medyk tańczy wokół ciebie albo w ogóle jest ich 2-3 w całej grze. Nikomu już nie zależy, tylko fragi się liczą. Jak się trafi trzech durni ze snajperkami w drużynie to już w ogóle pograne. Nawet odrodzenia zespołowego nie ma sensu robić.

Opublikowano
11 godzin temu, raiders napisał(a):

Pograłem  troszkę i nie jest tak różowo jak się wielu zachwyca . 

Trochę smutne ale pograłem wczoraj małe mapy żeby wbić zadania (Dominacja, KOTH, zespołowy DM i drużynowy DM) i praktycznie ciągle byłem pierwszy albo w TOP3, grało się świetnie.

Tylko to nie jest Battlefield... Jak biorę Podbój/Eskalację i dużą mapę to nie czuję w ogóle frajdy, pojazdy są bez sensu, a mapy totalnie nieprzemyślane (może i duże ale walczy się i tak na środku). 

Jedynie szturm/przełamanie są spoko z pojazdami, ale typowe tryby gdzie powinno się nimi grać - nie czuję tego. 

23 minuty temu, Sawyer1916 napisał(a):

Nikomu już nie zależy, tylko fragi się liczą.

To zobacz ile trzeba nabić na SCW-10 i ten drugi SMG. Łącznie chyba 500 fragów ;) Ja ostatnio biegam z SMG i RPG rozwalając graczy, a nie pojazdy bo to bez sensu.