WYŁĄCZENIE CROSSPLAY W BATTLEFIELD 6:
wejdz w dokuments/battlefield 6/settings/steam/PROFSAFE profile i dodaj/zmień wartość GstGameplay.CrossPlayEnable 0
(z 1 na 0)
Zastanawiałem się, dlaczego Nintento nie użyło ekranu LTPS w S2, aby pozbyć się smużenia i polepszyć energooszczędność...
Okazało się, że siedzi tam LTPS IPS, ale tak bardzo obniżyli mu napięcie, że ma 33ms GTG...
Eh, gdyby to była architektura Ada Lovelace w 5nm to spokojnie mogliby dać bardziej prądożerny ekran lub chociaż dwa tryby... Przynajmniej cena byłaby uzasadniona.
@Send1N ja nie myślałem w ogóle o tym, bo nie brałem tego nigdy pod uwagę, chyba dawno temu takich rzeczy nie było nie oszczędzam, jak mi go ktoś poleca to stwierdzam, że jest dobry, dlatego wolałem dołożyć na mocniejszy bo poczułem to za jeszcze bezpieczniejsze, ale udało mi się tak czy siak wziąc chiefteca.
@Dirian dzięki, akurat jak w przypadku zasilacza mogłem go jeszcze wymienić, tak już skrzynka została Ventuma, najwyżej się pomęcze trochę z montażem hah.
Ogólnie dzięki za pomoc, dam znać jak to będzie końcowo.
Generalnie udało mi się wyszarpać ten sprzęt w kilku różnych sklepach za łącznie jakieś 5900, to nie tak źle chyba zakładając że wstępny budżet na początek listopada był 5k
tak i szkoda właśnie bo to był znaczący gracz swego czasu. Podałem ci przykład dobrego sprzętu, ze nie mieli samych "parchów" i czym się zajmowali m.in. do tej pory
Póki co gddr7 w nowych RTX nie mają- albo nic nie robią, albo nie potrafią, albo się nie śpieszą bo już od jakiegoś czasu w swojej niszy zarabiają krocie na AI... (patrz news)
Taki bedzie ok. Krótkie przewody w sumie nawet nie certyfikowane daja rade, ale wiadomo, najlepiej kupic certyfikowany, a juz zdecydowanie jak sie kupuje 10m np
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź