Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do znajomego co mu padł Gigabyte przez włączenie secure boota, pisałem o tym, to dostał moją starą płytę b450 msi gaming x z walniętymi portami usb 3.1 i pograł w BF6, tam normalnie wszystko działa jak należy. 

Ja jeszcze nie grałem, zaraz odpalę dla testu, ale nie mam za bardzo czasu, od rana montowałem szafkę, bo wczoraj po 2tyg męki w końcu przyjechali i zamontowali kuchenkę. W końcu więcej miejsca:E

Zobaczymy jak teraz działa ta beta, zapewne bez zmian.

Opublikowano
4 minuty temu, skypan napisał(a):

A macie coś takiego

Niezły bug :D

btw. ktoś tu pisał że beta jest idealna i nie ma bugów i błędów. hmmm

20 minut temu, krukkpl napisał(a):

K/D stało się dla wielu jedynym celem gry, mimo że jest w praktyce loterią zależną od tego, na kogo akurat trafisz.

Dokładnie tak, loteria ogromna. Oflankują cię kilka razy i masz w dupie dobre staty. Jeśli chodzi o staty to dla mnie zawsze liczyła się ilość wygranych meczy i przejętych celów.

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, VRman napisał(a):

Czołgi, wozy opancerzone, a nawet helikopter - stały przez większość czasu meczu. 

Tym trzeba umieć się poruszać i odpowiednio wiedzieć jak uniknąć zagrożenia. Ale jak widzę typa co bierze czołg i ładuję na środek punktu C w kairze i za chwilkę ginie to nie mam pytań. 

Ostatnio też miałem sytuację że jakiś random wlazł mi do czołgu na strzelca. Dostałem kilka strzałów od wroga z rpg to się wycofałem i zacząłem naprawiać czołg. Po czym strzelec przesiadł się na stanowisko kierującego i odjechał, ginąć 3 sekundy później. Debili jak widać nie brakuje.

3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jak myślę o tym samym użytkowaniu, to jak się ogląda to błędów w ogóle nie ma

Masz rację Edriu wiemy o kogo chodzi :D

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Strilok napisał(a):

Tym trzeba umieć się poruszać i odpowiednio wiedzieć jak uniknąć zagrożenia. Ale jak widzę typa co bierze czołg i ładuję na środek punktu C w kairze i za chwilkę ginie to nie mam pytań. 

Ostatnio też miałem sytuację że jakiś random wlazł mi do czołgu na strzelca. Dostałem kilka strzałów od wroga z rpg to się wycofałem i zacząłem naprawiać czołg. Po czym strzelec przesiadł się na stanowisko kierującego i odjechał, ginąć 3 sekundy później. Debili jak widać nie brakuje.

w tej becie to juz jest ciezka wylęgarnia idiotów którzy nawet czytać nie potrafia :E 

Opublikowano (edytowane)

Dopiero kompa odpaliłem. Jak czasem oglądam streama, czy filmiki na YT z BF i chłop gada, że słyszy jak ktoś idzie to od razu ma ułatwienie, w moim przypadku ja czasem dosłyszę jakiś dźwięk ale nie wiem skąd i jak daleko, rozglądam się dookoła, bo mam problemy z lokalizacją przez moje problemy ze słuchem. To też potrafi mnie denerwować, bo nie mogę usłyszeć albo zlokalizować przeciwnika, czasem cud, że coś się ugra. Mimo tych wszystkich trudności jakoś gram, trzeba przymknąć oko i lecieć dalej.

Jakim cudem mam niby te ratio K/D jak twierdzą, że mam taką kiepską celność?

obraz.png

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Battlefield zawsze był jedną, wielką loterią, nie ma w tym nic odkrywczego. Począwszy od tego jakie osoby masz w drużynie, przez osoby w squadzie, po ich nastrój w dany dzień (czy walimy na punkty, czy sobie pokampimy przez cały mecz). No i to nadal są strzelaniny, gdzie generalnie się... strzela. K/D? Nie czarujmy się też, każdy wolałby mieć wyższe niż niższe. To jest część gry i płynącej z niej satysfakcji. Nie jest niczym dziwnym, że ludzie zwracają na to uwagę.

Kiedyś stwierdziłem, przy okazji którejś części, że dla mnie ta statystyka mogłaby zostać mocno ukryta albo zwyczajnie wywalona - ludzie ma nie w zasadzie wyśmiali. No i mieli rację, każdy powinien grać tak jak lubi. To nie jest CS tylko popularna, 64-osobowa, radosna strzelanka.

To co pisałem wyżej, takie granie drużynowe na pałę, ciśnięcie na zdobywanie celów za wszelką cenę, też jest zwyczajnie głupie. Próba reanimacji na środku placu, gdzie z balkonu strzela 3 typa i nie ma nawet rzuconego smoke'a. Wbijanie na pałę tankiem lub transporterem w sam środek punktu żeby "zrobić hałas". Praktycznie brak ochrony zdobytego punktu, bo trzeba zapierd... dalej, trzeba być w ruchu. Tego się nie da wyeliminować. 

Edytowane przez Vulc
Opublikowano

W becie czy nawet jak odpaliłem BF2042 starałem się grać w drużynie, ganiać za nimi, jak medyk to podnosić, ale jak widzę, że każdy leci osobno to olałem staranie się z graniem w drużynie, jak każdy sobie(...).

Nigdy nie grałem ze znajomymi w BF, jedynie w coda ale wtedy żeby słyszeć znajomego to muszę ściszać grę, a co za tym idzie mogę nie dosłyszeć przeciwnika. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja mam 13 % :bandyta: Ale dużo walę z biodra full auto :)

5 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nigdy nie grałem ze znajomymi w BF

Zupełnie zmienia perspektywę gry a co najważniejsze TP. Z resztą nawet największe guano gra się lepiej ze znajomymi.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Reddzik napisał(a):

Dopiero kompa odpaliłem. Jak czasem oglądam streama, czy filmiki na YT z BF i chłop gada, że słyszy jak ktoś idzie to od razu ma ułatwienie, w moim przypadku ja czasem dosłyszę jakiś dźwięk ale nie wiem skąd i jak daleko, rozglądam się dookoła, bo mam problemy z lokalizacją przez moje problemy ze słuchem. To też potrafi mnie denerwować, bo nie mogę usłyszeć albo zlokalizować przeciwnika, czasem cud, że coś się ugra. Mimo tych wszystkich trudności jakoś gram, trzeba przymknąć oko i lecieć dalej.

To akurat spore utrudnienie, bo w nieco spokojniejszych fragmentach bez trudu można usłyszeć przeciwnika. Pozycjonowanie dźwięku w serii było z reguły dość dobre. Tym bardziej nie powinieneś się przejmować.

To jest normalna celność, jeśli nie grasz wyłącznie reconem. Ja mam wyższe k/d, a celność niższą od Ciebie (14%). W Batlefieldzie kluczową rolę odgrywają odpowiednie poruszanie się po mapie, jej znajomość, trzymanie się zespołu. Praktycznie nic nie zrobisz jak Ci ktoś wyskoczy za plecami, ale możesz minimalizować szansę wystąpienia takiej sytuacji.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)

Przez moją wadę słuchu tj 60% utraty słuchu, czasem taki problem z brakiem możliwości zlokalizowania wroga jest upierdliwy, w realu mam takie problemy(oczywiście nie chodzi o wrogów :P ) to co dopiero w gierce. Aparat aparatem ale nie zawsze jest wstanie "naprawić" moje braki w słyszeniu. Dlatego wiem, że nie przeskoczę pewnych ograniczeń ale cieszę się z gierki na tyle ile mogę. Pogram od święta, tak jak teraz nabrałem ochoty na BF.

Wlazłem na streamka, a tu chłop się bawi- niestety szybko znika.
obraz.thumb.png.5bd56d778ef0e7047ed4b93b9519082d.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

na PC przy wylaczanym crrossplay czekam 2min na wyszukanie meczu a wn im tylko 2 os i musze jeszzce czekac i czekac

przy wlaczamy crossplayu czekam pare sekund i mam full lobby

eh szkoda ze nie da sie pograc na PCtowców tylko na aimassystowych ziomkow

niby nie jest tak zle w bf bo to nie COD ale i tak

• Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, Kadajo napisał(a):

Wyłączałem po 3 rundach, nawet nowej mapy już mi się nie chce sprawdzać :boink:

A ja wręcz odwrotnie, mam jakieś przebudzenie mocy. Nie wiem czy oni coś zmieniali w balansie ale G36 gra się bardzo dobrze.

Opublikowano

Odpaliłem dwa razy, dwa razy crash w trakcie gry :( 576.88. Już się wcześniej pytałem, ale gram full screen exclusive i gra chodzi tak jakby wymuszała mniejszą ilość hz niż mam wskazane zarówno w grze i configu :hmm:

Opublikowano

@funk

A może jak zmienimy w PROFSAVE_profile z 60Hz na natywne odświeżenie szkiełka ??

obraz.png.45a6a49e1f61257cfb25bcc647d44750.png

Zerknij ustawienia w samej grze, bo w opcji monitora bez ramki wbija 60Hz, a dopiero po przestawieniu Fullscreen wchodzi natywne odświeżanie ( u mnie 240Hz)

• Like 1
Opublikowano

Pograłem na szturmie, nawet spoko, choć nie lubię takiego adhd i "spoconego" grania. Chyba coś pozmieniali w recoilu, bo jakoś dziwnie mi się grało i nie ma już laserowej dzidy :sciana: A było tak przyjemnie, po co komu to zmieniać? Tak to nub miał zabawę.:hihot:

Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

BF to nie jest strzelanka typu "idziesz i se strzelasz, czasem leżysz i kampisz". 

Nie była* ;)

2 godziny temu, krukkpl napisał(a):

Niestety, większość graczy w masówkach typu BF/CoD to dziś małpy na wiecznym dopaminowym głodzie - jeśli przez 15 sekund nic się nie dzieje, to już „za długo”.

Dobrze powiedziane, mnie beta1 od razu odrzuciła przez to. Jestem w szoku oglądając wasze liczby rund jak wy możecie tyle w to grać  :D

Jest już jakaś duża mapa na ten weekend czy nadal małe?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, funk napisał(a):

Odpaliłem dwa razy, dwa razy crash w trakcie gry :( 576.88. Już się wcześniej pytałem, ale gram full screen exclusive i gra chodzi tak jakby wymuszała mniejszą ilość hz niż mam wskazane zarówno w grze i configu :hmm:

Niestabilny komputer? Mi wywalało grę i raz zwiesiło komputer, aż zrobiłem wielkie oczy. Metodą eliminacji znalazłem przyczynę ( niestabilne ustawienie RAMu). Battlefield gniecie procka i podsystem pamięci. 

Edytowane przez SmogSmok
Opublikowano
17 minut temu, Kadajo napisał(a):

W becie są tylko małe mapy, ta nowa co dodali to podobno najgorszy clusterfuck ze wszystkich map jakie są dostępne.

Aha, no to nawet nie odpalam tego beta weekendu.