Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Pawcio napisał(a):

O tym samym pisałem na poprzedniej stronie:

Pełna wersja gry za ponad 500zł, tyle co nadchodzące gta. :smiech:

Istniała alternatywa w postaci zakupu w tańszym regionie przez vpn, wychodziło 80zł za podstawkę, oraz 150zł za premium.

Kupiłem, a następnego dnia twórcy się zorientowali, zbyt dużo osób dokonało zakupu w tańszym regionie na steam i podnieśli cenę azjatyckiej wersji o 100%.

Gra się pojawiła w pierwszej 10 bestselerów na steam.

Tak samo można było kupić battlefielda 6 na premierę z ukrainy za 130zł, a w bogatej Polsce 300zł na steam.

Źródło: https://www.pepper.pl/promocje/forza-horizon-6-steam-region-south-asia-pakistan-nepal-itp-2299-usd-1209657

trochę żałuję że nie wziąłem ale nie wiem jak tam na steamie  z refundami czy nie zwróciliby kasy czy tam giftów a do premiery daleko ale trafi się jeszcze okazja

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, azgan napisał(a):

I jak tam jest u Was na Islandii 🤭😆?

Nie wiem, na pewno taniej niż w Polsce, ale w Japonii jest fajnie. Jako, że gra w Japonii to polecam kupować też w Japonii :E

e4fxIdr.png

9800¥  - ~225pln
16800¥ - ~385pln

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
3 godziny temu, Pawcio napisał(a):

O tym samym pisałem na poprzedniej stronie:

Istniała alternatywa w postaci zakupu w tańszym regionie przez vpn, wychodziło 80zł za podstawkę, oraz 150zł za premium.

Kupiłem, następnego dnia twórcy gry zorientowali się że, zbyt dużo osób dokonało zakupu w tańszym regionie, podnosząc cenę azjatyckiej wersji o 100%.

Pojawiła się w pierwszej dziesiątce bestselerów na steam.

Tak samo można było kupić battlefielda 6 na premierę z ukrainy za 130zł, w bogatej Polsce 300zł na steam.

Źródło: https://www.pepper.pl/promocje/forza-horizon-6-steam-region-south-asia-pakistan-nepal-itp-2299-usd-1209657

A nie wbyło czasem w 2025r. newsów o tym, że Steam się dobiera do dupy takim cwanym graczom, rozdając bany za cudowanie z VPNem?

Opublikowano (edytowane)

Przecież masz nawet na peperze  "Zakladamy nowe konto steam na region Pakistan (moze tez byc nepal, bhutan, bangladesz)" 8:E 

Na swoje główne konto nie warto, pomiając ryzyko za wachlowanie regionami i zakupy, a i tak możesz tylko raz chyba na 3 miesiące zmienić region. Więc jak zmienisz raz na jakąś Czeczenie to będziesz siedział na tej Czeczenii bez możliwości zmiany przez parę miechów i jeszcze możesz teoretycznie bana wyłapać za takie zmiany i zakupy :E 

U MS jak komuś nie przeszkadza ich launcher jest lepiej bo ci mają wywalone. W części krajów nie potrzebujesz nawet VPN, np. z Islandii normalnie wchodzisz zalogowany swoim kontem MS na stronkę islandzką, płacisz polską kredytówką i masz gierkę taniej :E Od lat tak każdy co o tym wie robi tam zakupy.

Edytowane przez lukadd
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 26.01.2026 o 20:49, lukadd napisał(a):

U MS jak komuś nie przeszkadza ich launcher jest lepiej bo ci mają wywalone. W części krajów nie potrzebujesz nawet VPN, np. z Islandii normalnie wchodzisz zalogowany swoim kontem MS na stronkę islandzką, płacisz polską kredytówką i masz gierkę taniej :E Od lat tak każdy co o tym wie robi tam zakupy.

Mi tak usunęłi FH5 po price bugu na Islandię :( 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, huudyy napisał(a):

Mi tak usunęłi FH5 po price bugu na Islandię

Mi tak samo :E Tylko, że to był bug, cena bardzo niska, bodajże 4zł? Wiem, że kupowałem tak Forzę, i ponoć tym co brali gifta to nie usunęli, było o tym głośno w temacie na łowcach gier.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Mi tak usunęłi FH5 po price bugu na Islandię :( 

2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Mi tak samo :E Tylko, że to był bug, cena bardzo niska, bodajże 4zł? Wiem, że kupowałem tak Forzę, i ponoć tym co brali gifta to nie usunęli, było o tym głośno w temacie na łowcach gier.

Najlepsze ze usunęli tylko tym co kupili na własne konta.

Każdy kto to dostał jako prezent do dziś ma grę :D

Opublikowano

Ja to kupię dopiero na jakiejś promcji albo ogram w abo. razem z nowym Fable jak już będzie 

XBOX tonie i Microsoft ratuje się podwyżkami cen, nie wygląda to dobrze

Screenshot-20260128-122951-Samsung-Inter

W dniu 24.01.2026 o 07:55, galakty napisał(a):

Znowu festiwal? Znowu przerywniki filmowe dla dzieci? :E 

Coraz bardziej doceniam to...

Ja też i chyba wrócę sobie właśnie do 4

Opublikowano

Poza tym, nikt nie zmusza do kupna droższych wersji. Ponad pół tysiąca (!) aut w podstawie, to jest aż nadto. Większość graczy pewnie nawet tyle nie sprawdzi i będzie używało na okrągło kilku samochodów na zmianę zaledwie. To jest podobna sytuacja jak z broniami w strzelankach obecnie. Może być ich mnóstwo, a ludzie i tak paru używają.

Reklama sprawnie działa, widzicie więcej i chcecie więcej, a że po zakupie prawdopodobnie okazałoby się to zbędne, to już mało kto z klientów dostrzega. Natomiast firma cieszy, że klienci zakupili droższą wersję i można dalej podnosić ceny.

Będąc przy temacie motoryzacyjnym, identyczna sytuacja z wersją wyposażenia i dodatkami. Ile realnie rzeczy kierowca potrzebuje i używa, a ile dokłada po to aby się chwalić wyłącznie. Błędna spirala, więcej, więcej. Gdzie przecież ważniejsza jest jakość i dlatego co raz częściej zaczyna się mówić i wracać do starszych gier. Człowiek i tak nie jest w stanie ogarnąć jak czegoś jest za dużo. Jak z bibliotekami na Steam, gier od cholery i słychać "Nie mam w co grać", a 20 lat temu miało się może kilkanaście gier i nikt nie mówił, że nie ma w co. Typowa sytuacja, jak się ma za dużo i się człowiek nakręca na więcej, bo mu się wydaje, że ma za mało, a jest wręcz odwrotnie i to ten przesyt powoduje takie odczucie.

Opublikowano

W miesiąc ograłeś tylko podstawkę bo niczego więcej nie było.

Forza ma to do siebie ze ma fajne DLC, teoretycznie w to grac można bez końca.

Mnie sie np. podobało jak świętowali 10cio lecie Forzy Horizon, na to wydarzenie nawet menu startowe zostało zmienione i były 4 rożne w zależności kiedy odpaliłeś grę.

W pierwszej chwili jak to włączyłem to myślałem ze coś mi się Forzy pomyliły na pulpicie :E

Mega fajny event bo można było ograć kultowe przejazdy ze starych części ale na silniku FH5 :D

No i teraz pytanie ilu z was w to faktycznie zagrało, sam to prawie przegapiłem :E

Opublikowano (edytowane)

Ja ogólnie razem w FH 3, 4 i 5 to spędziłem 2k+ godzin. 4 i 5 z wejścia kupowałem premium z DLC, 3 miałem podstawkę i później dokupowałem DLC jak wyszły. 

FH 1 i 2 dużo mniej grałem na xboxie.

Jak się w to gra to się gra po prostu przez cały czas, kiedy najdzie ochota się włącza i się leci, czy bije rekordy na trasach, poprawia tuningi autek, aby kolejne rekordy robić na radarach czy innych wyzwaniach, lub tak po prostu pośmigać.

Ale ostatnio mniej gram w samochodówki, dużo mniej niż wcześniej i mimo, że ukochana Japonia wlatuję to zastanawiam się czy kupować. Poczekam na jakieś gameplaye.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Ja jak już będę miał 6 to będzie u mnie na dysku na stale aby właśnie nie przegapić żadnych eventow.

A tak w ogóle to do mnie dotarło ze z 5 części FH dla mnie żadna nie była słaba, chociaż 1 nie grałem a 2 tylko liznąłem bo to nie wyszło na PC a szkoda.