Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, lukadd napisał(a):

@Kadajo Przecież masz tryby online gdzie jeździ się na fabrycznych nastawach.

No tak, jest też custom, ale gra tam o wiele mniej osób, nawet teraz sobie rozegrałem jeden chanpionship i co ? Klasa B a i tak miałem najwolniejszy samochód, więc siłą rzeczy nie miałem szans zająć 1 miejsca nawet jadąc idealnie. Cala rundę wygrałem tylko dlatego ze w pierwszym wyścigu gostek wyszedł w trakcie (wtedy miałem 1 miejsca, bo zostałem sam i zdobyłem 20 pkt.) a pozostałe dwa wyścigi zająłem dwa razy drugie, bo pomimo najwolniejszego auta jeden typ ewidentnie nie ogarniał i często uderzał w ściany, za co jest kara i jedziesz powoli przez kilka sekund. Ale do pierwszego typka w tych dwóch pozostałych wyścigach miałem grubą dziurę po 15-25 sekund, bo miał znacznie lepsze auto i nie popełniał żadnego błędu.

Paradoks polega na tym ze jadąc z Dravatarmi jest często lepsza zabawa i wyzwanie niż z ludźmi.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

A puść benchmarka Extreme RT, w 4k. Ciekawi mnie ile twoje GPU wypluje

Nie wiem czy to jest z DLAA czy bez ten test wyżej.

Zrzutekranu(17).thumb.png.b04521518559f6abfb3c43548de672cd.png

Edytowane przez ju-rek
  • Like 1
Opublikowano

Macie jakąś stronę z ustawieniami dla kierownicy. Nie wiem co jest z tą forzą ale zupełnie mi nie idzie online a forzie 5 szło mi zajebiscie. Wqrzam się niesamowicie potem proboje na padzie i wracam do kiery i tak wkolko. Generalnie szlag mnie trafia już 

Opublikowano
Godzinę temu, ju-rek napisał(a):

Nie wiem czy to jest z DLAA czy bez ten test wyżej.

Zrzutekranu(17).thumb.png.b04521518559f6abfb3c43548de672cd.png

Bez DLAA zwykle TAA 100%. czyli masz 52 twoja na wodzie, vs purepc paździeż 40fps. 30% wydajnosci wiecej. :) Masz najczęsciej od 3 do 4% wyzsza wydajnosc niz ja, wiec na tej zasadzie moge obliczyc FPS u siebe okolo 50. :) Dzieki. 

Spora roznica jednak. Owen robił test na swojej 5090 to mu wyszlo 63fps, na pure 64fps. wiec tutaj jest ok. Ale 5080tka na purepc to jest słabizna.

1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Ja mam troche sciete ustawienia (hub quality z filmiku ponizej)

https://www.youtube.com/watch?v=bRn9EZCRKqI&t=1310s

5120x2160, FGx2, DLSS Quality, avg okolo 180, low1 spada czasami do 80-90.

Ale Ty masz 5090. WIesz karta dla szlachty i zarządu. :) to na 5090 wszystko co wrzucisz to bedzie hulac o ile masz klimatyzacje w pokoju :) 

Opublikowano
2 godziny temu, maras2574 napisał(a):

Też dostaliście auta z piątki ? Mam wersję Standard i myślałem że na początku będę golas, a tam Lambo, Ferrari, Aston, Chevrolet Corvette...., wszystko S1 i S2 :o  Wyskoczyła mi lista aut w okienku na środku ekranu, ale nie doczytałem o co chodzi :( Domyslam się tylko że jest to związane z FH5 :hmm: 

No z tym chyba trochę przegięli :E

Tak dostałem wiele topek i mawet astonka za 2.3 mln.

Miałem 5 premium i teraz tez taka wersje kupiłem.

Pay for win :E

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Bez DLAA zwykle TAA 100%. czyli masz 52 twoja na wodzie, vs purepc paździeż 40fps. 30% wydajnosci wiecej. :) Masz najczęsciej od 3 do 4% wyzsza wydajnosc niz ja, wiec na tej zasadzie moge obliczyc FPS u siebe okolo 50. :) Dzieki. 

Spora roznica jednak. Owen robił test na swojej 5090 to mu wyszlo 63fps, na pure 64fps. wiec tutaj jest ok. Ale 5080tka na purepc to jest słabizna.

Jakieś patche chyba wyszły? Więc może być, że już porównywanie do testów ppc nie aktualne. No i ppc to 100% stock wiadomo.

U mnie na 4090 w nastawach jurka 57fps. Ale moja sztuka 4090 taka se więc pewnie te lepsze pod 60 podbiją. 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
13 minut temu, lukadd napisał(a):

Jakieś patche chyba wyszły? Więc może być, że już porównywanie do testów ppc nie aktualne. No i ppc to 100% stock wiadomo.

U mnie na 4090 w nastawach jurka 57fps. Ale moja sztuka 4090 taka se więc pewnie te lepsze pod 60 podbiją. 

pusc 100% TAA bez DLSS, w 4k, i preset Extreme RT, i wrzuc screena

Tu masz wydajnosc po patchach na 4090tce

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

pusc 100% TAA bez DLSS, w 4k, i preset Extreme RT, i wrzuc screena

Mam z DLAA preset extreme RT w 4k tak jak jurek robił wcześniej.

pc3FNHH.png

TAA jest mniej wymagające więc pewnie z 2-3fps więcej ugra.

Ale ogólnie ciekawy wynik symulacji CPU. Ja dopiero po wyłączeniu RT mam wynik podobny do wyniku symulacji u jurka :E 

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

pc3FNHH.png

Ale ogólnie ciekawy wynik symulacji CPU. Ja dopiero po wyłączeniu RT mam wynik podobny do wyniku symulacji u jurka :E 

No to niezly FPS. Tylko to raczej nie jest default :) No ale i tak ładnie. Widac, ze karta jeszcze pociagnie pare lat. Chyba ze Rubin okaze sie raytracingowym gigantem.

Opublikowano
10 minut temu, lukadd napisał(a):

pc3FNHH.png

Ładny wynik jak na 4K z RT 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, lukadd napisał(a):

No wiadomo, że po nastawach :E Forza ogólnie mało watów ciągnie z RTXów więc spokojnie można robić OC i będzie jeszcze spory zapas do max PL :E 

Z 4090tka to te OC nie zawsze sie opłaca. Sa gry ze zyskasz 4-5% a sa ze 10-12%. Ogolnie dla takich rozdzielczosci typu 4k DLAA lub TAA przesuniecie PL do 500W tez poprawia wynik. Natomaist jak grasz 4k DLSS Q lub B, to zapotrzebowanie na energie znaczaco spada i takie OC jest sensowne. 
Inna sprawa, ze jednak sporo osob gra na UV takim 2.5-2.6Ghz wlasnie po to zeby ta karta podzialala jeszcze dlugoo. Ktos sobie kupił w 2022r to na UV zajedzie spokojnie do 2029r jak Rubiny okaza sie takim sobie skokiem wydajnosci.

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
6 minut temu, lukadd napisał(a):

I tak nie gram z tym RT i mam ponad 2x więcej fps w natywie 4k :E 

Jak u mnie na 4080 będzie 60k/s+ w tym oszukanym 4K z DLSS bez RT to będę zadowolony 😉