Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, MrKetiw napisał(a):

W górach ta gra wygląda najlepiej i tam czuć powiew foto grafy ale im w dół tym gorzej 🙄 

No trochę tak jest. Co prawda laski wyglądają obłędnie ale samo tokio i pola ryżowe czy co to tam jest to meh trochę. Natomiast różnica graficzna między 5 a 6 wyraźnie jest. 

Aha i chciałem powiedzieć, że A grupowy Garbus kupiony przy drodze, to jest taki sztos do jazdy, że ja nawet nie mam pytań. Jak go zobaczycie, to kupujcie jak jeszcze nie macie albo wrzuciliście od razu do garażu. 

Opublikowano
2 godziny temu, tekkno napisał(a):

Różnica w tym że jeżdżę tylko z widoku kierowcy lub deski rozdzielczej, inaczej nie umiem. 

Ja jeszcze z widokiem na maskę ;) Nie rozumiem ludzi, co grają na kierownicy z widokiem zza auta, to się mija z celem przecież !!! Ale i tak głównie gram na padzie w FH

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, maras2574 napisał(a):

Ale i tak głównie gram na padzie w FH

Pewnie na padzie jest się bardziej konkurencyjnym, jak grasz dla wygranych. 

Możesz latać po bandzie. 

Ja lubię jeździć

"Freude am Fahren" 

Edytowane przez tekkno
Opublikowano (edytowane)

Wyścigi na padzie, odkrywanie dróg i zwiedzanie na kierownicy ;)

W sterowniku od kierownicy jaki macie kąt obrotu, 900st ? Ja zmieniłem na 720 i jakby lepiej :hmm: W grze jeszcze nic nie ustawiałem 

Edytowane przez maras2574
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

480 do wyścigów drogowych, a 360 F1 i wszystkich innych bolidów. Bez względu na grę.

Jeżeli ktoś sie ściga na 900 to proszę o film , chciałbym zobaczyć jak ktoś robi kontry i się trochę pośmiać.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano (edytowane)

Spróbuj ustawić w okolicy 500. W sytuacji utraty kontroli będzie zdecydowanie łatwiej.

Bolidy nie bez powodu mają 360. Kierowcy mogą szybko omijać przeszkody i ogólnie błyskawicznie reagować na sytuację.

Auta wyścigowe mają w okolicy 500, GT3 itp. WRC lekko ponad 500.

Jeżdżenie na 900 to po prostu błąd.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano (edytowane)

Mam w swoich sterownikach wszędzie 1080.

Prawidłowy kąt skrętu w większości gier ustawia się dedykowanym dla samochodu parametrem kąta skrętu w proporcji 1:X

W FH takich kontr chyba robić nie potrzeba.

W FM8 kąt skrętu jest ustawiany parametrem, tak jak pisałem na początku. 

Oraz, skręt jest synergią kąta skrętu kół i Caster. 

Dobrze zestrojone zmniejszają konieczność kontr. 

Edytowane przez tekkno
Opublikowano
25 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Spróbuj ustawić w okolicy 500. W sytuacji utraty kontroli będzie zdecydowanie łatwiej.

Bolidy nie bez powodu mają 360. Kierowcy mogą szybko omijać przeszkody i ogólnie błyskawicznie reagować na sytuację.

Auta wyścigowe mają w okolicy 500, GT3 itp. WRC lekko ponad 500.

Jeżdżenie na 900 to po prostu błąd.

Jaki znowu błąd, jak to są auta cywilne co mają po te +- 900 stopni obrotu. Złych nawyków to się właśnie człowiek uczy grając na takim małym kącie, jak jest dobrze kierownica ustawiona to bez problemu się gra i driftuje na 900 :D

Opublikowano
5 minut temu, mazi636 napisał(a):

Jaki znowu błąd, jak to są auta cywilne co mają po te +- 900 stopni obrotu. Złych nawyków to się właśnie człowiek uczy grając na takim małym kącie, jak jest dobrze kierownica ustawiona to bez problemu się gra i driftuje na 900 :D

Widziałem, kierownica kręci się w lewo i prawo jakby żyła własnym życiem.

Jaki jest tego sens, skoro można to zredukować ?

Auta wyścigowe mają to z tego powodu zredukowane , auta osobowe mają 900 bo nie służą do driftu i wyścigów.

Opublikowano (edytowane)

Jest na YT film Arisa, tłumaczy żeby ustawiać pełną wartość w sterowniku, żeby wirtualna Kierownica miała zsynchronizowane obroty z fizyczną. 

A kąt parametrami w samochodzie. 

Powtarzam za nim. 

W FH6 moja kierownica kręci się synchronicznie z wirtualną. 

Edytowane przez tekkno
Opublikowano
1 godzinę temu, MaxxGroo napisał(a):

480 do wyścigów drogowych, a 360 F1 i wszystkich innych bolidów. Bez względu na grę.

Jeżeli ktoś sie ściga na 900 to proszę o film , chciałbym zobaczyć jak ktoś robi kontry i się trochę pośmiać.

Ale to Forza Horizon, tutaj to tak nie działa :E

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

auta osobowe mają 900 bo nie służą do driftu i wyścigów.

Bzdura !!!

22 minuty temu, tekkno napisał(a):

W FH6 moja kierownica kręci się synchronicznie z wirtualną. 

Tylko wirtualna zatrzymuje się wcześniej :hihot:

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Widziałem, kierownica kręci się w lewo i prawo jakby żyła własnym życiem.

Jaki jest tego sens, skoro można to zredukować ?

Masz rację. 

Ale w którym kontekście to piszesz, FH6? 

Bo jeśli zdecydujesz się na kąt o większym skręcie, to masz nerwowość w precyzyjnych manewrach. 

Odwrotnie kręcisz mocniej. 

10 minut temu, maras2574 napisał(a):

Tylko wirtualna zatrzymuje się wcześniej :hihot:

Tak i co z tego? 

Nie sprawdzałem czy tylko widok kierownicy, czy skręt w całości. 

Ale nie zauważyłem problemu ze skręcaniem. 

Rozróżnijmy skręty w szybkiej jeździe od nawrotów. 

Edytowane przez tekkno
Opublikowano (edytowane)

@maras2574

Nie wiem po co ty nadal bronisz przegranej sprawy,

Jeżeli wolisz grać na 900 to graj, ale nie mów że to ma jakieś uzasadnienie, bo to ignorancja i ignorancja całego światu motoryzacji .

Nie musisz sie znać na tym, po prostu nie stój murem za swoim mniemaniem.

@tekkno

900 stopni ogólnie, FH6 oraz każdej innej gry wyścigowej. Jak ktoś chce sobie robić free roam, albo pograć w ETS to może ustawić i nawet 1080, niech gra jak chce bo to nie ma znaczenia.

W wyścigach powód dla którego auta nie mają 900 stopni jest jasny i nie wiem po co walczyć z rzeczywistością.

Edytowane przez MaxxGroo
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Dominix napisał(a):

w f1 mam 360, w wrc mam chyba 540, ale tutaj do zwyklego auta dac 500, auta ktore ma 900? to jest FH nie iRenting czy LMU :D ja tu jade 4fun a nie zeby wygrywac i sie spinac :D

F1 360, WRC 540, auta cywilne 900st 

11 minut temu, tekkno napisał(a):

Tak i co z tego? 

Nic, śmiesznie to wygląda ;) Ale wiem że to Forza, że to arcade, więc można oko przymknąć, to wszystko ;)

7 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

@maras2574

Nie wiem po co ty nadal bronisz przegranej sprawy,

Jeżeli wolisz grać na 900 to graj, ale nie mów że to ma jakieś uzasadnienie, bo to ignorancja i ignorancja całego światu motoryzacji .

Nie musisz sie znać na tym, po prostu nie stój murem za swoim mniemaniem.

Ty jeździłeś kiedyś samochodem w realu ? Robiłeś drift ? Bo tylko o to mi chodzi.

Co do gier i 900st, oczywiście że tak gram... Np. AC Evo, weź cywilne auto i zmniejsz kąt obrotu mniejszy niż 1080/900 (zależy od auta), i wróć tutaj ze swoimi spostrzeżeniami 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

@tekkno

900 stopni ogólnie, FH6 oraz każdej innej gry wyścigowej. Jak ktoś chce sobie robić free roam, albo pograć w ETS to może ustawić i nawet 1080, niech gra jak chce bo to nie ma znaczenia.

W wyścigach powód dla którego auta nie mają 900 stopni jest jasny i nie wiem po co walczyć z rzeczywistością.

To jest ważne, niezależnie od kąta

Ogólnie balans powoduje że albo ci samochód ucieka, albo nie. 

Edytowane przez tekkno
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, maras2574 napisał(a):

@MaxxGrooPatrz, MAGIA :E  Pierwszy filmik z brzegu

Ok rozumiem , naoglądałeś się filmików w których driftują samochodami, więc myślisz , że należy ustawić 900 żeby dobrze to robić.

Ja bym na twoim miejscu czerpał wiedzę ze źródeł motoryzacji, a nie wyciągał wnioski samemu oglądając jakies filmiki na yt, bo robisz z siebie błazna.

Edytowane przez MaxxGroo
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Ok rozumiem , naoglądałeś się filmików w których driftują samochodami, więc myślisz , że należy ustawić 900 żeby dobrze to robić.

Wydaje mi sie ze nie rozumiesz ze FH to jest gra wyscigowa, ale to nie jest gra "Wyscigowa". Tutaj nie grasz o urwanie setnych, tutaj rozpierdzielasz sie po calej mapie jak oszolom, kosisz hektary lasow i scigasz sie z optimusem primem :D

Ustawia sie 900/1080 bo taki kat ma wiekszosc aut w tej grze, wiec jak mam kierownice co mi zrobi 1080  to tak ustawie, place to wymagam :D co bede sie ograniczal do jakis 360, jezdzac takim peel p50 to by wygladalo komicznie.

Ja rozumiem ustawic sobie 900 stopni i grajac w F1 i na takim nawrocie w monako przekladac rece zeby sie zmiescic :D i mowic ze to blad, bo to blad, sam tak zrobilem jak mialem pierwszy dzien kiere, to nie ma kompletnie sensu.

Ale mowic ze ustawienie na 900 stopni przy jezdzi normalnymi autami jest glupie? i to jeszcze w FH? to nawet simcade nie jest.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@MaxxGroo

Napisałem że masz rację z ustawieniem 360, 500.

A ja piszę że to się ustawia przez parametr "kąt skrętu" w setup zawieszenia samochodu. 

Nie wiem czy w FH, nie sprawdzałem. 

To jest zależne od tego jaki masz kąt w sterowniku. 

I jeśli mam w sterowniku 1080, to kątem w setup uzyskuję Twoje 360 czy 500.

Ale nic nie ruszam w sterowniku koła. 

Edytowane przez tekkno
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Ja bym na twoim miejscu czerpał wiedzę ze źródeł motoryzacji, a nie wyciągał wnioski samemu oglądając jakies filmiki na yt, bo robisz z siebie błazna.

Ja pokazuję tylko jak jest w realu, gdzie ty twierdziłeś że tak nie jest !  Nie muszę oglądać YT, mogę to robić na co dzień ;) Błazna to ty robisz z siebie ! Nie muszę czerpać żadnej wiedzy, pracuję w motoryzacji prawie całe życie ;) Także elo z mojej strony 

PS. Radzę ci też rozróżniać świat wirtualny od rzeczywistości ;)

Edytowane przez maras2574