Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://support.forza.net/hc/en-us/articles/51642814113427-Forza-Horizon-6-on-Wheel-Advanced-Wheel-Tuning

Cytat

On PC, the wheel driver controls the steering wheel's degree of rotation (180 up to 1080 depending on the wheel hardware), but in-game and in real life, the steering lock is fixed on every car and is different on every car. Steering Sensitivity scales the steering input and alters how much the wheels are turned for a certain steering wheel rotation. If you make the sensitivity higher, you make the steering more responsive because the steering ratio has decreased. If you set the sensitivity lower, the steering ratio increases therefore the steering is less responsive. It is suggested to alter this setting only with your wheel software or hardware if possible, and to only adjust the in-game setting if your wheel does not provide its own option to adjust rotation. 

Wiec ustawiasz nawet te 1080 a zaleznie od auta, to sie dostosuje odpowiednio.

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, Dominix napisał(a):

Wiec ustawiasz nawet te 1080 a zaleznie od auta, to sie dostosuje odpowiednio.

Tylko co z tego skoro gra nie oferuje soft lock?

"It is possible to use the Steering Sensitivity setting in-game to limit the wheel rotation, but there is no Soft Lock feature, meaning you can keep turning the wheel past the point you are able to in the actual car"

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, MaxxGroo napisał(a):

To nawet nie wiecie na jakim kącie jeździcie, a kłócicie się, że ma być 900.

Jakbyś czytał temat to byś wiedział, stronę wcześniej pisałem że zmieniłem z 900 na 720 i jest lepiej. Ale i tak wyścigi gram na padzie

Cały ten bajzel z 900st zaczął się od ciebie 

Edytowane przez maras2574
Opublikowano (edytowane)

@maras2574
teraz odwracasz kota ogonem, TY tego broniłeś.
Zafiksowałeś się na czymś i nie chciałeś odpuścić. Za moimi słowami stoją fakty. Nie mam własnego zdania, mam wiedzę, którą przekazuje.
Każdy, kto kłóci się z tym, kłóci się z rzeczywistością.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Tylko co z tego skoro gra nie oferuje soft lock?

"It is possible to use the Steering Sensitivity setting in-game to limit the wheel rotation, but there is no Soft Lock feature, meaning you can keep turning the wheel past the point you are able to in the actual car"

Teraz jeszcze sobie sprawdzilem, albo to na mozy albo ogolnie, jak ustawie 540/720/900 to na kazdej opcji kolo przestaje skrecac duzo wczesniej niz ustawienie katu skretu. wiec na 540 w grze robi sie jakies 450 bo juz wtedy kolo nie skreca ale dalej ja kierownica moge skrecac. W sofcie od kiery jest opcja ustawienia limitu i synchronizacji osobno, wiec dajac np 720limit i 1080 synchronizacje, powoduje ze w grze kiedy kolo (nie kierownica) juz nie skreca, moja kiera tez juz przestaje. Gdzies to widzialem na reddicie, sprawdzilem i rzeczywiscie dziala. Przy ustawieniu 540/900 tez tak sie dzieje. Do tego to co dalem wczesniej ze kazde auto sie dostosowuje, jak np w AC, to tutaj to chyba jednak nie dziala (ah, co za nowosc ze w forzy nie wszystko pokrywa sie z tym o czym mowia, znane "from the ground" :D )

Opublikowano

Oj tam, FH to zabawa a nie poważne ściganie ;) Problemy z kierownicami były zawsze w tej serii 

5 minut temu, Dominix napisał(a):

Teraz jeszcze sobie sprawdzilem, albo to na mozy albo ogolnie

Ogólnie, u mnie na paskach to samo ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Dominix napisał(a):

Do tego to co dalem wczesniej ze kazde auto sie dostosowuje, jak np w AC, to tutaj to chyba jednak nie dziala (ah, co za nowosc ze w forzy nie wszystko pokrywa sie z tym o czym mowia, znane "from the ground" :D )

Nie działa, sprawdziłem

Opublikowano
1 godzinę temu, Dominix napisał(a):

Teraz jeszcze sobie sprawdzilem, albo to na mozy albo ogolnie, jak ustawie 540/720/900 to na kazdej opcji kolo przestaje skrecac duzo wczesniej niz ustawienie katu skretu. wiec na 540 w grze robi sie jakies 450 bo juz wtedy kolo nie skreca ale dalej ja kierownica moge skrecac. W sofcie od kiery jest opcja ustawienia limitu i synchronizacji osobno, wiec dajac np 720limit i 1080 synchronizacje, powoduje ze w grze kiedy kolo (nie kierownica) juz nie skreca, moja kiera tez juz przestaje. Gdzies to widzialem na reddicie, sprawdzilem i rzeczywiscie dziala. Przy ustawieniu 540/900 tez tak sie dzieje. Do tego to co dalem wczesniej ze kazde auto sie dostosowuje, jak np w AC, to tutaj to chyba jednak nie dziala (ah, co za nowosc ze w forzy nie wszystko pokrywa sie z tym o czym mowia, znane "from the ground" :D )

To musi być kwestia softu, bo na TH nie ma soft lock i kiera leci dalej niż zakres w danym aucie, stąd ustawienie 900 na sztywno nie jest do końca OK. 

Opublikowano

image.png.885978a1bf01eb6c391526c49f71a7d7.png

u mnie takie ustawienie (900/1440) powoduje ze krecac 450 w lewo, kolo przestaje skrecac(to akurat sprawdzam przy kamerze z zewnatrz i patrze z boku na auto) przy 450 stopniach. ale jak ustawie 900/900 to kolo przestaje skrecac na jakis 340 a ja jeszcze moge krecic. Dziwne, musze sprawdzic w innych grach co mam bo to pierwszy raz widze :D 

I ta anomalia jest na kazdym synchronicznym ustawieniu, jak dam 360 to kolo przestaje skrecac juz przy ok 100 stopniach, zamiast 180.

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Zrobiłem próbną jazdę tym Furai i to rakieta nie samochód :hihot:

image.png

Fajne auto A co playlisty to mega szybko to się robi niż w poprzedniej części.

No i auta warto mimieć ec je wszystkie bo są unikatowe które nie da zdobyć gdzie indziej.