lukadd 3 763 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Zmniejsz trochę detale i sprawdź w jeździe, odpal bencha zobacz czy nie masz ograniczenia CPU.
j4z 1 873 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) 21 minut temu, lukadd napisał(a): Na 4090 w extreme 4k natywne latam ~100fps i masełko. Ja w 4k dlss q miałem 80kl. Coś chyba ściemniasz. Edytowane 17 Maja przez j4z
sideband 3 101 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja 15 minut temu, lukadd napisał(a): Zmniejsz trochę detale i sprawdź w jeździe, odpal bencha zobacz czy nie masz ograniczenia CPU. Zamiast robić wbudowane benchmarki wystarczy zrobić tą samą rundkę w znacznie niższej rozdzielczości i wszystko będzie wiadomo.
MrKetiw 287 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) 43 minuty temu, lukadd napisał(a): Zmniejsz trochę detale i sprawdź w jeździe, odpal bencha zobacz czy nie masz ograniczenia CPU. W 4k natywne na Extreme tak jak Ty mam 100 klatek. Nawet się pokusilem o RT na średnie. Ale granie na tv chociaż mam oleda mi nie odpowiada 🙄 Tyle lat minęło a czerwone flary w nocy to nadal pikseloza 😭 Edytowane 17 Maja przez MrKetiw
lukadd 3 763 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) No to sprawdź jak side pisał na bardzo niskiej rozdziałce i wtedy zobaczysz na ile proc ci fps ogranicza w wymagających miejscówkach. 19 minut temu, MrKetiw napisał(a): Tyle lat minęło a czerwone flary w nocy to nadal pikseloza Dla tego gram w to w natywie 4k Nie tylko flary, w 4k jest ogólnie najlepsza stabilność obrazu i detali w tej grze, w każdej forzie . Edytowane 17 Maja przez lukadd
j4z 1 873 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja @lukadd Serio jest zauważalna różnica między native, a quality? I bez RT grasz czy tam wyżej tylko przykład dawałeś?
SebastianFM 510 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) Niestety grafikę psuje bardzo słabe oświetlenie GI, a właściwie jego brak. Implementacja RT jest żałosna, jak na dzisiejsze możliwości. Forza Horizon 6, ustawienia Ekstremalne+RT. Dla porównania Cyberpunk 2077. Edytowane 17 Maja przez SebastianFM 1
j4z 1 873 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Mi w między czasie bot googla gada, że w performance jest nieduża różnica, że tylko na detalach w oddali się rzuca w oczy, ale to już moje oczy widzą, że gówno prawda. 😀
sideband 3 101 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Ty przestań używać tego AI bo niedługo do podtarcia 4 liter będziesz potrzebował pomocy. Gra korzysta z nowszego DLSS to automatycznie magluje presetami w zależności od trybu. Ta gra to nie żadna żyleta graficzna dlatego nawet na ultra wydajności i presecie M dobrze wygląda. 2
lukadd 3 763 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja 8 minut temu, j4z napisał(a): @lukadd Serio jest zauważalna różnica między native, a quality? I bez RT grasz czy tam wyżej tylko przykład dawałeś? No tak jest zauważalna różnice vs 4k a 1440p, czy DLSS-Q który jest robiony z 1440p. Te dymy mniej kwadratowe to tylko jedno, ogólnie wszystko jest mniej migotania, mniej artów, linie elektryczne itd. Jak śmigam 200-300km/h to ja i tak tego RT nie będę oglądał, a stabilność obrazu w wyższej rozdzielczości jest dla mnie na plus. RT to sobie mogę włączyć o tak spacerkiem pojeździć i dopakować FG na chwilę i tyle Po oglądałem i wyłączyłem
ronaldo864 137 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Gsync nie działa jak mam włączony tylko dla trybu pełnoekranowego . Jak to u was wygląda ?? Dopiero jak zaznaczę dla trybu okienkowego to pojawia się zielony znaczek gsync .
j4z 1 873 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) 18 minut temu, sideband napisał(a): Ty przestań używać tego AI bo niedługo do podtarcia 4 liter będziesz potrzebował pomocy. Ty sie o moją dupę nie martw. Edytowane 17 Maja przez j4z
oldfashioned 867 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja 39 minut temu, SebastianFM napisał(a): Niestety grafikę psuje bardzo słabe oświetlenie GI, a właściwie jego brak. Implementacja RT jest żałosna, jak na dzisiejsze możliwości. Forza Horizon 6, ustawienia Ekstremalne+RT. Dla porównania Cyberpunk 2077. W pelni sie zgadzam. Tak jak RT na aucie wyglada swietnie, tak dookola... kupa. Ale mimo wszystko przyjemnie sie jezdzi, odmozdzajaca gierka 2
MrKetiw 287 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja 22 minuty temu, ronaldo864 napisał(a): Gsync nie działa jak mam włączony tylko dla trybu pełnoekranowego . Jak to u was wygląda ?? Dopiero jak zaznaczę dla trybu okienkowego to pojawia się zielony znaczek gsync . U mnie nie chodzi z G-Synkiem tak płynnie jak 5 część tam to jest masło, tutaj widoczne rwanie i przy 120 klatkach brak płynności. 1
Zas 462 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) 5 godzin temu, Kadajo napisał(a): pokaz mi taką grę gdzie możesz wszytko wygrać jednym autem. No takiej to nie ma, tylko w klasykach masz jakiś sensowny progres i wiesz, że na końcu są doj...e fury, a poza tym, ponieważ w takich czystych arcade autka z założenia są zmyślone i niech "archetypiczne", no i jest ich maksymalnie kilkadziesiąt, to właściwie z każdego poziomu masz coś, co na jakimś etapie gry fajnie wykorzystasz, i nie ma zdziwienia, ze jakiś świetny w realu wóz to kompletne g...o w grze, bo wpadł do niższego tier-u. A tutaj walą ci ściemę z jakaś real-world otoczką, ba, próbują nieudolnie zrobić z tego sim-cade light... no tylko że to działa jak dla mnie maks kilka godzin. Akurat tyle, żeby przepadł refund . Ja raczej wiem, na czym kiedyś polegały dobre ścigałki arcade. I tak, grałem w FH (4, ale 5 i 6 to klony), więc naprawdę rozumiem, że to nie jest Asseto czy inne LMU. Ot, choćby TDU - też miało swoje bolączki (oczywiście bardziej widoczne z perspektywy lat i rozwoju gier w ogóle), i też pewne wyzwania wymagały "tego konkretnego przekozackiego wozu", ale całość miała jakiś sens, cel, balans itp. FH to kupa dla kompletnych ignorantów albo współczesnych Z-etek z ADHD. Ale spoko, rozumiem, że miliony znowu będą się doskonale bawić, nie zamierzam tego psuć, także już nie marudzę, bez odbioru. Edytowane 17 Maja przez Zas
SebastianFM 510 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja @Kadajo, oświetlenie pośrednie jest skopane, nie ma co się oszukiwać. To wygląda jak gra sprzed 10 lat. Po prostu w niektórych miejscach główną role gra oświetlenie bezpośrednie (słońce). Dla przykładu kilka zrzutów z tego filmu. Nawet odbicia są skopane.
Kadajo 9 968 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja @Zas No w FH progres polega po prostu na czyszczeniu mapy. A sam FUN wynika z jazdy autem i podziwianiu widoczków. Jak do kogoś to nie przemawia to zdecydowanie to nie jest typu gra dla niego. Ale zoba jaki DeLorean ładny @SebastianFM No skoro tak mówisz. To ty jesteś ekspert. Może poprawia. 2
oldfashioned 867 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) 50 minut temu, Kadajo napisał(a): Zależy od pory dnia i miejscówki. Wszystkie budynki wygladaja zle. Niestety. Jedyne co ratuje 'miasto' to 300kmh edit. zeby nie bylo ze psiocze, bo nie widzialem 'WSZYSTKICH', ale po prostu widac ze RT w miescie jest po prostu tragiczne w porownaniu do tego na aucie. Edytowane 17 Maja przez oldfashioned 2
Filip454 218 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Powiem jedno, mówcie co chcecie, ale... Forza Motorsport (2017) 2017-... Będzie tak jak z Age of Empires?
oldfashioned 867 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) Ktos jeszcze wczesnie pisal ze tutaj jest jakikolwiek realizm... Ja sie wlasnie scigam z mechem. Edytowane 17 Maja przez oldfashioned 4
brainq 72 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja ' Ktoś wie co to jest bo szukam i nie mogę znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Optymalne ustawienia grafiki
Rekomendacja dodana przez Kadajo
2 reakcje
Pokaż odpowiedź