Gret 637 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu Suvy odpadają. ale za ~140 jest nowa mazda 3 na już całkiem full wypasie
Kyle 260 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Oczko starsza mazda 3 mi się bardziej podobała. Za to Mazda 3 SEDAN - super wygląda.
Petru23 322 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Gret napisał(a): Brakuje mi chyba jednak trochę kasy Bo co bym chciał to tak ~170k Czaję się na 6 2.5 ale tutaj max 5lat max ~80tyś przebiegu polski salon kombi Arteona 2.0TSI 190 max 5lat max 50tyś przebiegu polski salon 3 też nie wykluczam ale tutaj wpadam w cenę nowej max rocznej Jak by się trafiło A4 B9 albo G21 w jakiejś fajnej cenie blisko mnie to też nie wykluczam. Także wybrałem już co chcę tak mniej więcej. A ideałem by było ES ale w wersji minimum prestige albo camry po FL no i tu ceny 170k+++ Jak bym trafił jakiegoś GSa 2018 z przebiegiem do 100tyś. To też bym rozważył. No ale to tak jak ES minimum prestige. A idź do salonu i zapytaj ile finalnie nowe auto by Cię wyniosło. Bo ceny z ofert mają się nijak do ceny finalnej. Ja kuge wziąłem w najmie (z możliwością wykupu oczywiście, leasing przegrał detalami związanymi z obsługą serwisową i udziałem własnym w szkodzie) jakieś... 50tys jak nie lepiej (70?) od cennika. Ale to na miejscu z chęcią zakupu w oczach i cuuuda się dzieją nawet Volvo tanieje do poziomu forda i grubo się zastanawialem na xc40 czy V70. Bo zrównali ceny z ofertą na Kuge. Nagle -20tys od "panie, taniej się już nie da" Edytowane 19 godzin temu przez Petru23
marko 838 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) Ford nawet przed podpisaniem umowy nie trzyma ceny A tak poważnie, to jak 2 lata temu szukałem auta, to widziałem oferty Kugi (która mnie nie interesowała), ale zastanawiające było, że oferty leasingu były tak lekko 30% tańsze niż jakiekolwiek inne porównywalne auto. Oczywiście to na jakichś portalach leasingowych, bo w salonach nie pytałem, ale trochę mnie to zastanawiało, gdzie jest haczyk. Edytowane 19 godzin temu przez marko
Petru23 322 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) @marko Sam dociekałem, dlaczego oferta najmu 2,5FHEV st jest tańsza niż 1,5EB i odpowiedź jaka słyszałem to warunki handlowe dla wolumenu zamówień. Promocje są zazwyczaj na ostatnie szt z danej partii. W moim przypadku tylko jedna firma oferowała taką a nie inną cenę, czyli już od 980zl/m-c gdzie przy takich samych warunkach bazowych inni za to samo krzyczeli od 1500zl. Po ustawieniu "parametrów" oferty jak dodatki, pakiety, negocjacje dot zniesienia całości udziału w szkodzie różnica w cenie była wciąż ogromna. Oferty miałem już bezpośrednio od forda. Pośrednik pod zamknięciu zamówienia odesłał mnie do Santander lease, który już wszystko dopiął. To dla ukazania ścieżki. Ale... Mając ofertę od pośrednika znaczy się od forda ale przesłaną przez opiekuna mojego, poszedłem do kilku salonów po to, aby usłyszeć - zapomnij Pan. Najtaniej jak udało mi się uzyskać to 10tys drożej od wartości z ofert najmu ale na egz demo. Jdg czy prywatny najmem dla tych firm to dopełnienie oferty flotowej dla biznesu + wypożyczalnie. Mało kto z dużych bawi się w leasing, większość wchodzi w najem Edit Aha, nissan na dzień dobry od ceny promocyjnej z cennika dał 15 lub 20% na auta z palcu. Edytowane 15 godzin temu przez Petru23
wallec 960 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 10 godzin temu, Gret napisał(a): lekko używana do 20tyś przebiegu jeszcze na fabrycznej gwarancji. za te 174tyś to podstawowa wersja a mnie interesuje minimum prestige A są takie bezwypadkowe lub bez dużej wady fabrycznej? Po co sprzedawać taki krążownik po kilku miesiącach użytkowania?
trepek 1 519 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 16 godzin temu, galakty napisał(a): Najchętniej dałbym 50k, mógłbym zwiększyć do 70k W kwocie 70-80 tys zł zaczynają się Renault Capture w nowej budzie w hybrydzie z niskimi przebiegami. Pytanie, czy nie za małe jak dla Ciebie? 1
galakty 3 677 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 11 godzin temu, Gret napisał(a): ale za ~140 jest nowa mazda 3 na już całkiem full wypasie Jak Mazda to tylko z silnikiem "X", bo zwykłe "G" będzie trochę mułem Osobiście jakbym brał nowe to bym patrzył na trójkę, bardzo mi się podoba. Tylko nie wiem jak wnętrze, nie jechałem jako kierowca nigdy, jedynie pasażer z tyłu. Teraz, trepek napisał(a): W kwocie 70-80 tys zł zaczynają się Renault Capture w nowej budzie w hybrydzie z niskimi przebiegami. Pytanie, czy nie za małe jak dla Ciebie? Segment B odpada, jechałem Yaris Cross i za fotelem nie mogłem upchać walizki... W Ceedzie ładuję walizkę i jeszcze miejsce jest W dwie osoby po świętach to ledwo się zapakowaliśmy. Musi być C co najmniej, niekoniecznie kombi.
dan254 120 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 11 godzin temu, Gret napisał(a): Suvy odpadają. ale za ~140 jest nowa mazda 3 na już całkiem full wypasie To leć na jazdę próbną i jak się spodoba to bierz.Mazdy są świetne 🙂
Petru23 322 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Tylko trzeba sprawdzić, czy kanapa tylna jest w standardzie czy jako opcja... https://gotowedoodbioru.audi.pl/ 1
AudRob 216 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu W dniu 4.09.2025 o 21:22, KiloKush napisał(a): Paroma Mazdami miałem okazję jechać Jechać a mieć to różnica , rdzewieją na potęgę i tyle. . Silniki mają dobre ale na samym silniku jeździł nie będziesz😊 Jak bym miał wydać setę kupiłbym AUDI i tyle.
dan254 120 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Stare może tak,nowsze już nie.A do audi trzeba jeszcze doliczyć beczkę oleju na dolewki
Tornado3 350 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 8 minut temu, dan254 napisał(a): Stare może tak nie trafiłeś bo, tak naprawdę stare TFSi i TSi mają problem z poborem oliwy (2.0)
galakty 3 677 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu W nowych silnikach to raczej problem jest z przybieraniem oleju... GPF inaczej się wypala, nie każdy wie jak i potem zacierają silniki. 1
Gret 637 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, galakty napisał(a): Jak Mazda to tylko z silnikiem "X", bo zwykłe "G" będzie trochę mułem Nowe 3 sa juz tylko z X ale to tez mul. Niby 186km a w tak małym aucie do 100 przyspiesza w 8.4s. No i trzeba to kręcić. Szkoda ze nie ma u nas 2.5 turbo. Odnośnie rdzewienia mazd i poboru oleju tsi to chyba juz zabobony. Aha jeśli miałbym cos kupić od vaga to tylko 2.0 z mokrym sprzęgłem. 1.5 i suche sprzęgła nie wchodzą w grę. Edytowane 6 godzin temu przez Gret
galakty 3 677 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 7 minut temu, Gret napisał(a): Nowe 3 sa juz tylko z X ale to tez mul. Niby 186km a w tak małym aucie do 100 przyspiesza w 8.4s. No i trzeba to kręcić. Szkoda ze nie ma u nas 2.5 turbo. Ty tak serio? 8.4 do setki w wolnossącej benzynie to bardzo szybko. Golf 3 GTI robił 8.3....
dan254 120 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Godzinę temu, Tornado3 napisał(a): nie trafiłeś bo, tak naprawdę stare TFSi i TSi mają problem z poborem oliwy (2.0) Chodziło o rdzewienie starych Mazd 😉
Gret 637 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 17 minut temu, galakty napisał(a): Ty tak serio? 8.4 do setki w wolnossącej benzynie to bardzo szybko. Golf 3 GTI robił 8.3.... W dzisiejszych czasach to mul. 1
galakty 3 677 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Tych osiągów i tak na co dzień nie wykorzystasz To kup sobie Quattro 2.0TFSI, co za problem?
KiloKush 708 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, AudRob napisał(a): Jechać a mieć to różnica , rdzewieją na potęgę i tyle. . Silniki mają dobre ale na samym silniku jeździł nie będziesz😊 Jak bym miał wydać setę kupiłbym AUDI i tyle. No ale Mazda 3 trzyma całkiem dobrze cenę. Jako auto na 5 lat spoko. Jak mają około 10 lat i zaczyna się na pierwszych egzemplarzach pojawiać ruda to wtedy traca sporo https://embed.vehis.pl/oferta/foku2k4py8c?embed_client_token=ff6b76d5-c820-4db1-b6a9-b78db04f265e Edytowane 5 godzin temu przez KiloKush
AudRob 216 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 39 minut temu, KiloKush napisał(a): Mazda 3 Ok. Mazdy są dobre ale gniją. Audi też nie są święte tyle że tam tyko bolączka błotników
huudyy 3 078 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, AudRob napisał(a): Mazdy są dobre ale gniją Jak się zabezpieczy to jest bez tragedii - brat miał Mazdę 6 I po konserwacji było dobrze przez lata, do czasu aż skasował
Petru23 322 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, Gret napisał(a): W dzisiejszych czasach to mul. W dzisiejszych czasach? A to kiedyś przebycie jadąc 100km/h w ciągu tej godziny przejeżdżało się więcej? Czy że te 100km robiło się szybciej? Bo nie rozumiem... 14 minut temu, AudRob napisał(a): Ok. Mazdy są dobre ale gniją. Audi też nie są święte tyle że tam tyko bolączka błotników Mam 3 z 2009. Możemy poszukać tej zgnilizny
galakty 3 677 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Kuga używana z 1.5EB to cykająca bomba raczej, jeszcze w leasingu...
AudRob 216 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Wszystkim z forum życzę wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku 2026 🍻🍾 16 minut temu, Petru23 napisał(a): W dzisiejszych czasach? A to kiedyś przebycie jadąc 100km/h w ciągu tej godziny przejeżdżało się więcej? Czy że te 100km robiło się szybciej? Bo nie rozumiem... Mam 3 z 2009. Możemy poszukać tej zgnilizny Mazda 6 podłogi i progów niestety nie ma😊 I to szybko Nówki Mazdy są słabo zabezpieczone i nie mów mi bo wiem,
Rekomendowane odpowiedzi