Skocz do zawartości

Auto na krótkie dystanse, bezawaryjne. 100tyś zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Jak Mazda to tylko z silnikiem "X", bo zwykłe "G" będzie trochę mułem :E 

Nowe 3 sa juz tylko z X ale to tez mul. Niby 186km a w tak małym aucie do 100 przyspiesza w 8.4s. No i trzeba to kręcić. 

Szkoda ze nie ma u nas 2.5 turbo. 

Odnośnie rdzewienia mazd i poboru oleju tsi to chyba juz zabobony. 

Aha jeśli miałbym cos kupić od vaga to tylko 2.0 z mokrym sprzęgłem. 1.5 i suche sprzęgła nie wchodzą w grę.

Edytowane przez Gret
Opublikowano
7 minut temu, Gret napisał(a):

Nowe 3 sa juz tylko z X ale to tez mul. Niby 186km a w tak małym aucie do 100 przyspiesza w 8.4s. No i trzeba to kręcić. 

Szkoda ze nie ma u nas 2.5 turbo. 

Ty tak serio? 8.4 do setki w wolnossącej benzynie to bardzo szybko. 

Golf 3 GTI robił 8.3.... 

Opublikowano (edytowane)

Screenshot_2025-12-31-13-33-37-164_com.brave.browser.thumb.jpg.ccab3856d8cc2e75734726563f8f3170.jpg

3 godziny temu, AudRob napisał(a):

Jechać a mieć to różnica , rdzewieją na potęgę i tyle. . Silniki mają dobre ale na samym silniku jeździł nie będziesz😊

Jak bym miał wydać setę  kupiłbym AUDI i tyle.

No ale Mazda 3 trzyma całkiem dobrze cenę. Jako auto na 5 lat spoko. Jak mają około 10 lat i zaczyna się na pierwszych egzemplarzach pojawiać ruda to wtedy traca sporo 

https://embed.vehis.pl/oferta/foku2k4py8c?embed_client_token=ff6b76d5-c820-4db1-b6a9-b78db04f265e

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
2 godziny temu, Gret napisał(a):

W dzisiejszych czasach to mul. 

W dzisiejszych czasach? A to kiedyś przebycie jadąc 100km/h w ciągu tej godziny przejeżdżało się więcej? Czy że te 100km robiło się szybciej? Bo nie rozumiem... ;)

14 minut temu, AudRob napisał(a):

Ok. Mazdy są dobre ale gniją.

Audi też nie są  święte tyle że tam tyko bolączka błotników

Mam 3 z 2009. Możemy poszukać tej zgnilizny ;)

Opublikowano

Wszystkim z forum życzę  wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku 2026 🍻🍾

16 minut temu, Petru23 napisał(a):

W dzisiejszych czasach? A to kiedyś przebycie jadąc 100km/h w ciągu tej godziny przejeżdżało się więcej? Czy że te 100km robiło się szybciej? Bo nie rozumiem... ;)

Mam 3 z 2009. Możemy poszukać tej zgnilizny ;)

Mazda 6 podłogi i progów niestety nie ma😊

I to szybko 

Nówki Mazdy są słabo zabezpieczone i nie mów mi bo wiem,

Opublikowano
1 godzinę temu, AudRob napisał(a):

Ok. Mazdy są dobre ale gniją.

Audi też nie są  święte tyle że tam tyko bolączka błotników

No według mnie tak. Jako 10 letnie używane nie biorę ich w ogóle pod uwagę. Miałem kumpla co jego Mazda 6 zaczęła rdzewieć jak szalona.

Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

Dzisiaj bede widzial sie ze szwagrem, ktory ma Karoqa 1.5 TSI od nowosci i spytam sie, czy juz 100 tys km przekroczyl :) z tego co wiem to totalnie bezawaryjny woz z niskim spalaniem. 

Ja się waham między Mazdą 2.0, VW/Seat 1.4-1.5 albo Kia 1.4TGDI. Póki co jakoś VW do mnie przemawia najbardziej, Mazda będzie mułem, a do Kia straciłem zaufanie i chyba czas na coś innego :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Kuga używana z 1.5EB to cykająca bomba raczej, jeszcze w leasingu... ;) 

Potwierdzam i też odradzam. 1.5EB to jeśli samemu się użytkowało i robiło wymiany oleju rok/10tys z uprzednim serwisem po ok 3k. I jeśli się dbało. To tak, chętnie bym przytulił i to w manualu. Swojej nie mogłem wykupić a polift to jednak już nie to samo...

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Sorry ale czego oczekujesz od 2.0TFSI oraz napędu 4x4 gdzie wiadomo o problemach? Ja nie mówię że to złe auto, ale na litość boską temat brzmi "krótkie dystanse i bezawaryjne", a ten zestaw tego nie spełnia :E 

Jak dorwiesz z małym przebiegiem i historią serwisową - fajnie. 

Opublikowano

@galakty

Bo pociąg "krótkie dystanse" już odjechał. Ostatnim razem jak tu zaglądałem temat obracał się woków krążowników szos klasy minimum C. 

Ja na miejscu autora trzymałbym się już tego Camry i w ogóle rozpoczął etap drugi poszukiwań, tj. jeżdżenie i przymierzanie się do aut które mu odpowiadają. 

Ja już ogólnie mam wizję jak ten temat się zakończy. Jeszcze trzy miesiące dyskusji, potem albo rezygnacja zakupu, albo dość losowy zakup auta w kolorze czarnym lub czerwonym. Za dużo razy już to widziałem, aby myśleć inaczej. 

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

@galakty

Bo pociąg "krótkie dystanse" już odjechał. Ostatnim razem jak tu zaglądałem temat obracał się woków krążowników szos klasy minimum C. 

Ja na miejscu autora trzymałbym się już tego Camry i w ogóle rozpoczął etap drugi poszukiwań, tj. jeżdżenie i przymierzanie się do aut które mu odpowiadają. 

Ja już ogólnie mam wizję jak ten temat się zakończy. Jeszcze trzy miesiące dyskusji, potem albo rezygnacja zakupu, albo dość losowy zakup auta w kolorze czarnym lub czerwonym. Za dużo razy już to widziałem, aby myśleć inaczej. 

To nie u mnie. Kupię to co będzie mi się podobać a jak nic nie znajdę to za pół roku kupię albo nowe albo właśnie to camry za 170. 

Generalnie zmiana jest już postanowiona ale nie jest mi niezbędna i tyle. To jest bardzie nagroda coś co będzie mi dawać radość a nie narzędzie żeby byle jechało. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...