Skocz do zawartości

Intel Nova Lake, Razer Lake, Hammer Lake - LGA-1954

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twoje empiryczne bzdurki mnie nie interesują , a mieć ich nie musiałem, znam tak samo ludzi żonglującymi cpu co ja tylko intela i nikt takich bzdur jak ty nie klepie. I tak jak pisał side gdyby sprawdzał SP to byś wiedział bo na oko to na Maroko znając temat jak potrafią się różnić sztuki gdzie przy Arrow lake miałem takie wysokie SPC i procesor robił tak cudowne napięcia w porównaniu np do sztuki testowej tomcuga że trudno było uwierzyć że to jest w obrębie jednego genu 🤣

Opublikowano

Nie jest ale cechy mają wspólne jak każde procesory, czyli loterię krzemowa i to była analogia ale widzę że za trudne dla Ciebie 🤣 

Tylko nie szerz tych bzdur ze 14th to jakiś lepszy krzem bo chyba tylko ty w to wierzysz ;) 

Zwykła loteria krzemów i tyle ;) 

Opublikowano
20 minut temu, Doamdor napisał(a):

@Phoenix.  Rozmowa nie dotyczyła 9800X3D, więc jak nie masz nic do napisania na temat i5 13, 14 Gen, to skończ z odbieganiem od tematu. 

Najgorzej jak się trafia kiepskie erdzenie i potrzebują np 1.3v do stockowych 4200-4400 i blokują uv

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, Doamdor napisał(a):

@Phoenix.  Rozmowa nie dotyczyła 9800X3D, więc jak nie masz nic do napisania na temat i5 13, 14 Gen, to skończ z odbieganiem od tematu. 

Nie dotyczyla bo podalem tylko jako przyklad loteri krzemowej a ty jak zdarta plyta  cytujesz ten procesor co swoj post wiec to ty chyba masz problem ze zrozumieniem czego dotyczyla rozmowa ;) W dodatku piszesz kolejne bzdury jakoby w amd nie bylo takich roznic czyli klepiesz bzdurki do kwadratu nt intel i amd.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, wallec napisał(a):

Najgorzej jak się trafia kiepskie erdzenie i potrzebują np 1.3v do stockowych 4200-4400 i blokują uv

W swojej i5 14600K trafiłem na bardzo dobre rdzenie P, które przy tym samym napięciu osiągały 400MHz więcej od najlepszej sztuki i5 13600KF jaką miałem. 

Z rdzeniami E już nie było tak dobrze. 

13 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie dotyczyla bo podalem tylko jako przyklad loteri krzemowej a ty jak zdarta plyta  cytujesz ten procesor co swoj post wiec to ty chyba masz problem ze zrozumieniem czego dotyczyla rozmowa ;) W dodatku piszesz kolejne bzdury jakoby w amd nie bylo takich roznic czyli klepiesz bzdurki do kwadratu nt intel i amd.

Nie insertuje mnie twoje bajdurzenie nie na temat. 

Edytowane przez Doamdor
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Krzysiak napisał(a):

@Doamdor nie żebym tam się specjalnie miał spierać w temacie bo mnie on ani grzeje ani ziąbi, ale @Phoenix. w sumie ma sporo racji z tym, że pewne kwestie są wspólne dla amd i intela i właśnie te konkretne są :) 

Ale może ja się nie znam, więc luz ;) 

Chodziło mi o to, że w 14 Gen łatwiej było trafić kilka lepszych procesorów i5, niż w 13 Gen. No ale jak jest tak samo według tych, co i5 nie kupowali, to spoko. :hihot: