Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Może w studio, ale w domu ma też wyglądać. A przede wszystkim ma pokrywać bezkompromisowo całe pasmo, a tu mogą być problemy.

EDIT: A może SVS SB4000 / 5000... Na papierze to 17Hz przy +/- 3dB wygląda zacnie.

Przeglądam jeszcze różne graty audio i widzę, że RME poszło w rynek audiofilski. Ładny ten DPS-2... xD 

Edytowane przez Karister
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj przyszły hd599se i muszę przyznać, że dla mnie blado wypadają przy dt270pro.

Wróciłem do Beyer i zacząłem jeszcze bardziej je doceniać. Nie wiem, czy sobie nie zostawię, ale na razie przerwa do wtorku, a we wtorek posłucham ich z fosi zh3 (teraz grałem na ifi zen dac V2).

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano

Jakie macie doświadczenia z miniDSP Dirac Live? Zastanawiam się, co będzie potrzebne do obecnego zestawu żeby skonfigurować suby i być może resztę pasma przy okazji. Mam na oku miniDSP DDRC-24. Dostałbym sygnał analogowy z mojego DAC. Jedna para wyjść poszłaby na końcówkę mocy, a druga na suby. Ma to sens? 

Opublikowano (edytowane)

Pytam się raczej, czy to zadziała. W piątek zamawiam suby i potrzebuję czegoś, co potrafi wprowadzić niezależne opóźnienie na każdy z kanałów, żeby zbudować DBA. Wydaje mi się, że miniDSP może to umieć i bez Dirac Live, ale szukam potwierdzenia.

Edit: Dobra, znalazłem. Da się.

Edytowane przez Karister
  • Upvote 1
Opublikowano

Audioluby! Na liście testowej mam to wykonanie. 

Sprawdzam na nim stereofonię, ale na dt 270 pro i zen dac v2 z włączonym True Bass grzmiało tak, ze myślałem że mi łeb odpadnie. :lovin:

Opublikowano (edytowane)

Możliwe, ale to wykonanie też inaczej brzmi, niż to z soundtracka. No i tego wykonania jeszcze tak nie słyszałem. :D

Ogólnie ten True Bass grubo przesadza, dlatego zamówiłem Fosi, ale na tym kawałku dobrze jest. 

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przeprosiłem dzis CDka i lecę dyskografia DM ,chociaż całe albumy polecą 🙂

30-sto latek daje rade jeszcze .20260512_103756.thumb.jpg.319fcb29725b59031405bb115a839191.jpg

Edytowane przez Mar
  • Like 1
Opublikowano

Ja utonąłem w moich CDkach. Ciekawe, czy kiedyś uporządkuję całą kolekcję w klaserach. Część pozgrywana na serwer muzyczny, a część z Tidala przez Roon. Połowa płyt w pudełkach po każdym kącie. :P A te wydania digipak to już w ogóle rak jest.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to raczej żałuję, że poszedłem w kierunku fizycznych nośników. Dużo roboty z ogarnianiem tej kolekcji i do tego drogo. Lepiej było kupować od początku pójść wydania cyfrowe. Teraz głupio stanąć w rozkroku i mieć trochę tak, i trochę tak. :P 

Edytowane przez Karister
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie słuchawki to już tylko bajer do PC. Mimo że czasem potrafią czymś przyciągnąć, to są to dalekie wrażenia do odsłuchu na sensownym sprzęcie stacjonarnym. Wróciłbym do HiFiMANa, gdyby ogarnęli jakość produktów albo do Audeze, gdyby nie robili imadeł na głowę i nie kleili padów.

Edytowane przez Karister
Opublikowano
Godzinę temu, j4z napisał(a):

Albo ten Fosi jest jakiś przy***any brzmieniowo albo fascynacja słuchawkami minęła. xD

On gra neutralnie bez efektu wow, nie koloryzuje słuchawek w przeciwieństwie do Zen Daca. Nie wiem ile sluchales, ale przy takiej przesiadce to trzeba przyzwyczaic ucho do nowej barwy.

Opublikowano

Ta, coś jak Hegel w większym hi-fi. Z chęcią pobawiłbym się opampami w nim, ale to tylko wypożyczony. Z godzinę posłuchałem. Gra sobie cały dzień. Teraz pogram na nim w RE9, a jutro zrobię drugie podejście i zweryfikuje z zen daciem. 

Opublikowano (edytowane)

I zaś gonitwa 🙂.

A ja położyłem pierwszą warstwę olejowosku,na podstawę  i zaczyna wyglądać 😉

Edytowane przez Mar
Opublikowano (edytowane)

W re9 z EQ na 0 (edit: sorry, jednak zapomniałem włączyć trybu, który wyłącza eq xd) słuchawki grzmiały,  jak ja pierdzielę. Aż nie wiem, cxy nie za dużo mi. W muzyce przy EQ 0 tak nie było, tam rzadko kiedy nacisk na ten zakres basu. 

Ale co scenę mają poukładaną to nie mam pytań. Nie miałem tak na kolumnach nigdy. Nie miałem na innych słuchawkach typu choćby Deva Pro planarne, które przestrzenią zrobiły na mnie wrażenie. Odległość między wokalistami w trzecim wymiarze w poniższym kawałku coś niesamowitego...

Ale nie są to słuchawki, które rysują cienką kreską konturowe źródła. Są bardziej plamiste, większe, ale nie aż tak jak np. w koss Porta czy Creative zen air 2. 

Góra nie do końca mi leży. Brak niskiej powoduję zatracenie niektórych szczegółów, wychudzenie talerzy, mimo że jest dosyć cicha, nieraz potrafi tam po cichu sobie syknąć w okolicach prawdopodobnie jakichś 10-12khz. Choć nie powiem, że nie jest selektywna. 

Edit: nom, jutro może pobawię się w apo. Spróbowałbym dodać trochę wyższego basu i wyrównać tę górę. 

Screenshot_20260513-002035.thumb.png.b829ead5a693235e6d94feb78a69a701.png

Edytowane przez j4z