Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, AudRob napisał(a):

Bez przesady wystarczy sobie ustawić powiadomienia , tego co akurat szukasz na odpowiednich stronach , nawet pilnować tego nie musisz. Tylko oczywiście musi być kasa na koncie , tu nie ma czasu na czekanie.

Tak samo jak GPU szukasz, nie czekasz aż swoje sprzedasz masz okazję kupujesz drugie , potem wystawiasz swoje, proste😉

Różne są opcje ale zauważ, że żadna nie jest dla leniwych :D 

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

z pamięcią nie jest tak prosto jeżeli nie masz jakichś ddr5  bo musisz 3 rzeczy kupić i sprawdzić. 
Proc, płytę i ram. Czekać aż te części będą razem na promocji to juz wyższa szkoła. 
Jak komuś się chce to czemu nie. Później jeszcze dochodzi czas potrzebny na złożenie wszystkiego. 

Opublikowano
10 minut temu, lukadd napisał(a):

Dla leniwych też są opcje. Wchodzisz na pierwszy lepszy znany, ulubiony duży sklep i kupujesz :E 

Ale to było do tego co pisał @AudRob czyli do kupna w dobrej cenie.
Jak wejdziesz i weźmiesz "pierwsze lepsze", to o dobrej cenie można zapomnieć.

• Like 1
Opublikowano

zdefiniuj DOBRA CENA, ja za swoje lexary placilem 400zl, mlodemu rok temu goodramy 32gb 6000 cl30 420zl :D
dzisiaj mamy x5 + wiec te 100zl w ta czy w tą to NADAL NIE JEST dobra cena :D

Opublikowano
W dniu 17.08.2026 o 08:16, galakty napisał(a):

Tak tak, na forum mądrzejsi są :hihot: 

Dokładnie, tak jak czytam że BTC je****e już od 15 lat i j** nie chce. 

W dniu 18.08.2026 o 19:35, Kadajo napisał(a):

To chyba tylko obcy bo my nie mamy takiej technologii w skali globalnej :E

Ale słońce ma %-)

Opublikowano
12 godzin temu, Ali napisał(a):

zdefiniuj DOBRA CENA

Dobra cena jak na te czasy.
Zobacz dla przykładu dzisiejsze Goodramy 2x16GB 6000 CL30 z promki za 1619zł - w tej cenie na pepperku gorąco, bo normalnie chodzą po ~1900zł.
Znowu gdybyś w tej cenie wrzucił te pamięci na początku tego roku (gdzie takie bywały standardem) to byś został wybuczany.

Godzinę temu, Camis napisał(a):

Dokładnie, tak jak czytam że BTC je****e już od 15 lat i j** nie chce. 

Widzę kolega mimowolnie przynosi trochę klimatu działu off-topic do działu tech xD

Nawet sobie z tego dosyć niedawno żartowałem.

OFFIK.jpg.8cf506d2dbc4c88ab612b25cfa4f55c2.jpg

Opublikowano

Szczerze mówiąc kolejne newsy o podwyżkach przestały robić na mnie wrażenie. Jaka będzie różnica? Skoro teraz nie mam ochoty kupić produktu X w bandyckiej cenie, to gdy ten sam produkt X będzie wyceniony bandycko +20% to w dalszym ciągu go nie kupię 🤷 

• Like 2
Opublikowano

Ludzie już przyzwyczaili się do cen pamięci, teraz przyzwyczajają się do cen GPU, które nadal dobrze się sprzedają w wyższych promocyjnych cenach. Na jesień zainteresowanie sprzętem będzie większe, dla jednego cena będzie zaporowa, dla innego nie. 

Opublikowano

Wygląda na to że długo zostanę z moim rtx3070, ceny kart wystrzeliły tak w górę że nie ma sensu zmieniać dla mnie teraz. Dobrze że znajomego z gry namówiłem na zmianę starego intela na 9800X3D, kupił 32gb miesiąc temu za te niecałe 1600zeta, zresztą i tak brał na firmę to mu tam zwisało, zabawa z adapterami w przypadku 32gb to już tak średnia wtedy była opłacalna jak za +500zł ma normalny ram, choć teraz znów zaczyna się opłacać jak można 1k zaoszczędzić.

Opublikowano (edytowane)

@jirajamgoPodmień sobie po taniość na rtx5060ti 8gb, jeśli nadal trafi się używana w niskiej cenie. Sam wynegocjowałem ~1100 zł, gdy promocje na nowe były za 1350 zł. Rtx3070 della sprzedałem za 1050 parę miesięcy wcześniej, a teraz mam większą wydajność przy ~80W. :E 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
44 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

@jirajamgoPodmień sobie po taniość na rtx5060ti 8gb, jeśli nadal trafi się używana w niskiej cenie. Sam wynegocjowałem ~1100 zł, gdy promocje na nowe były za 1350 zł. Rtx3070 della sprzedałem za 1050 parę miesięcy wcześniej, a teraz mam większą wydajność przy ~80W. :E 

Większego sensu to nie ma dla mnie, to jak zamiana siekierki na kijek, mniej się człowiek zmęczy machaniem kijkiem niż kupą żelastwa i to tyle z tego by było. :rotfl: Tych nowych bajerów w nowszych rtx i tak nie miał bym gdzie wykorzystać, moja obecna gra mmorpg nie ma nawet żadnego dlss czy fsr :E Do tego ostatnio gram głównie na CachyOS bo lepiej po prostu wykorzystuje CPU i mam mniejsze dropy fps w gierce, pomimo że zużycie GPU od zielonych to gdzieś koło ~20% większe na linuksie. Jedynie energooszczędność przemawia za 5060ti, ale czy mi się chce bawić dla dosłownie kilku % wydajności w moim przypadku, które nic w moim życiu nie zmieni. :D 

• Sad 1
Opublikowano
10 godzin temu, jirajamgo napisał(a):

Większego sensu to nie ma dla mnie, to jak zamiana siekierki na kijek, mniej się człowiek zmęczy machaniem kijkiem niż kupą żelastwa i to tyle z tego by było. :rotfl: Tych nowych bajerów w nowszych rtx i tak nie miał bym gdzie wykorzystać, moja obecna gra mmorpg nie ma nawet żadnego dlss czy fsr :E Do tego ostatnio gram głównie na CachyOS bo lepiej po prostu wykorzystuje CPU i mam mniejsze dropy fps w gierce, pomimo że zużycie GPU od zielonych to gdzieś koło ~20% większe na linuksie. Jedynie energooszczędność przemawia za 5060ti, ale czy mi się chce bawić dla dosłownie kilku % wydajności w moim przypadku, które nic w moim życiu nie zmieni. :D 

No i te 8GB Vram wystarczy ? Przecież 8GB Vram skończył się z 2 lata temu :E