RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)
Tak, czytałem o tym tricku chyba jeszcze zanim kupiłem monitor albo tuż po tym 😀. Jakoś chyba na drugi czy trzeci dzień zjechałem do 240Hz przy zabawie z ustawieniami Freesynca.
Załączam aktualne fotki przy 280Hz, 240Hz i 144Hz, po 140 godzinach używania i 15 odświeżaniach pikseli. Jeżeli jakaś znacząca różnica była to może gdzieś po kilku pierwszych odświeżaniach, teraz nie widzę jakoś zysku. Może kiedyś się jeszcze poprawi, ale póki co nie mam problemu z tym co widzę w trakcie grania (tutaj mało okazji na wystąpienie widoczności problemu) czy oglądania YT.
Dla tego pytałem kolegę, jaki ma pobór w teście To bardzo dobry punkt odniesienia, jest statyczny i zawsze powtarzalny, więc można sobie porównać różne procesory, tylko trzeba ustalić ustawienia testu.
Asus to jest inna liga jeśli chodzi o RMA. Jak mi igpu na minipc nie trzymał MHz bo miał przydzielony za mały power limit to jedyne co mi odpisali to czy sprawdziłem na Windows11😂
Rekomendowane odpowiedzi