Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrzutekranu2025-12-26014118.thumb.png.aa0e7fc09f3e082798f849a13eaad5e3.png

tenor.gif

4 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

@lokiju Kiedyś czytałem masę komentów nt. tego polskiego sklepu co wspomniałeś. Serio to taki januszex jak gadają?

Była głośna sprawa z tym sklepem na pclab dawno temu, forumowicz kupił tam chyba monitor IPS, który zwrócił, a sklep zamiast oddać pełną sumę, potrącił kilka stówek. 

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
9 godzin temu, lokiju napisał(a):

Dołożyć 700 zł to raczej nie ale kupić komplet pamięci za 700 zł to już bym kupił mimo, że jeszcze niedawno to było drogo. Czasami trzeba dołożyć by wypisać się z wyścigu szczurów ale każdy ma swoje granice. Tylko, że za nim trafi się taka okazja to pewnie będzie już 2027 rok. Pomijam błędy cenowe gdzie oferta zniknie po 2 minutach. 

Opublikowano
33 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

A kto mówił, że mają być dramatyczne? GDDR6 na przestrzeni 4 miesięcy podrożały zaledwie o 84%, przy karcie 8GB to jest niecałe 20 dolarów do ceny. Różnica mało zauważalna. 

ahhhhaa zaledwie 84% :E

Opublikowano
32 minuty temu, leven napisał(a):

zaledwie 84% :E

29 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

pierdyknęły o 400% 

Jak żyję na tym świecie jeszcze nigdy podobna sytuacja się z pensjami nie działa.
Wyobraźcie sobie... spokojnie sobie pracujecie, robicie co robicie i nagle dowiadujecie się, że pensje globalnie rosną o te 84% czy nawet 400%.
Ale by było xD 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

@lokiju Kiedyś czytałem masę komentów nt. tego polskiego sklepu co wspomniałeś. Serio to taki januszex jak gadają?

Pierwsze z brzegu opinie z Ceneo 

Cytat

"Sklep notorycznie anuluje zamówienie, twierdząc że "nie mają" towaru, mrozi pieniądze, tragedia, nie polecam nic od nich kupować."

"Kompletna strata czasu i bezsensowne mrożenie pieniędzy. Sklep oferuje towary, których nie posiada"

Do tego problemy przy zwrocie 14 dniowym. Przyczepią się do wszystkiego by tylko nie oddać całej kwoty. Dlatego jak widziałem tam okazyjnie DDR5 to nawet nie próbowałem bo to strata czasu. 

Edytowane przez lokiju
Opublikowano
7 minut temu, lokiju napisał(a):

Dlatego jak widziałem tam okazyjnie DDR5 to nawet nie próbowałem bo to strata czasu. 

To u takich tylko pobranie albo wcale.
Szczerze to sklepy, które mają politykę prowadzenia nierealnego stanu magazynowego oraz lubią mrozić kasę, traktuję jako sklepy drugiej kategorii.
Taka trochę komuna - daj kasę, towar może jest, może nie, dokładnie Ci nie powiemy kiedy realnie by był a jak chcesz zwrot kasy, to sobie poczekasz bo Twój kapitał jeszcze przez parę dni sobie u nas popracuje.
Nie mamy Twojego płaszcza i co nam zrobisz. I całuj sygnet, że dostałeś z powrotem całą kwotę, bo mogliśmy Ci potrącić za nieszczery uśmiech.

Opublikowano (edytowane)

Jak dał kilka porad patrząc na sam spis treści zamiast z siebie zedrzeć to chwała mu za to. Jak chcą sklepy zarobić to jeszcze mają przed sobą dalsze funkcjonowanie i w innych gałęziach to niech sobie robią co chcą. Nikomu tak nie pasuje ta cała sytuacja jak kilku Januszom co wzieli na prywatę kostki za 500 i chcą je opchnąć za 1500 tylko te sklepy jeszcze nie pozwalają a już chyba jak nie widać ściany to chyba dalej nie chcą jej szukać. Ja widzę że nadzwyczaj dobrze niektórym idzie i niech się cieszą swoimi "pięknymi" kostkami. Ja w ten biznes nie wszedłem i może trochę szkoda że się nie zarobiło na tych nierozgarniętych śpichach. Wróci czy nie wróci poprzedni stan to się nie ma co bać. Nowe kontrolery to i nowe kostki którę będą samemu producentowi musiały iść. Chyba że wzorem microna wyjdą z swoją marką z konsumenckiego i podbiją nie sprzedając kostek innym. To chwilowe szaleństwo (w ciągu przynajmniej roku brak jakiegoś większego ruchu w platformach) i pytanie co dalej i za jakie pieniądze. Profeska powinna już dawno w zapas ramu iść. Tutaj może się niektórzy czują zbyt bogaci lub mają innych za bogatych.

Edytowane przez areczek1987