VRman 3 049 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu To będzie zależało od prawdziwych cen i dostępności. Na razie to napędziły te ceny w sklepach zakupy skalperów i ludzi którzy kupili z obaw, że będzie drożej. Obaw, że z 1600 wyleci na 3000 już za bardzo nie ma. 2/3 ludzi planujących zakup pewnie się dowiediała o cenach pamięci i już kupiła, więc popyt siadł z kilku powodów na raz. Przecież ceny chipów nie wzrosły jeszcze o 5x. Jeśli wzrosną na tyle albo i dalej, to wtedy na pewno i w sklepach poszybują dalej, choćby i zabrakło popytu.
musichunter1x 1 417 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Mogliby wskrzesić produkcję rtx4070 z gddr6, zamiast rtx3060, ale Ampere dalej klepie Samsung do Switch 2, więc pewnie było łatwiej i taniej. Edytowane 3 godziny temu przez musichunter1x
lokiju 564 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Na morelach jeszcze tylko Vipery się sprzedają, dzisiaj 18 sztuk.
CryptTM 477 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie wiem czy było, ale nawet DDR3 zaczynają rosnąć... Normalnie wzrosty takie, jakich nawet giełda nie da: https://videocardz.com/newz/ddr5-prices-in-germany-hit-4-4x-july-2025-levels-even-ddr3-memory-price-keeps-rising Patrząc na to, co się dzieje, za chwilę ludzie się przeproszą nawet z DDR2...
Krzysiak 2 092 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu Widzę że moje areski 2300 najtaniej
lokiju 564 Opublikowano 41 minut temu Opublikowano 41 minut temu I tak tego nikt nie kupuję wszyscy wybierają tylko to co jest najtaniej czyli Vipery reszta to sprzedaż 1 sztuka na miesiąc.
Krzysiak 2 092 Opublikowano 38 minut temu Opublikowano 38 minut temu (edytowane) Wiem, ale śmiesznie tak patrzeć na coś co teraz 2300 stoi gdy jeszcze latem się płaciło 400 z groszem Nagle "wartość" pamięci w moich kompach to 8k, gdy ja za nie zapłaciłem ~1.5 Edytowane 38 minut temu przez Krzysiak 1
Rekomendowane odpowiedzi