Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Petru23 napisał(a):

Ale u mnie jest AA bezprzewodowe a telefon to Motorola ThinkPhone ;) to nie zależy od telefonu chyba GPS auta.

to jest wina AA, miałem tak z 2 ma różnymi telefonami (Realme i Samsung) w 3 różnych autach - VW Polo, Renault Captur i Lancia Ypsilon.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, SuLac0 napisał(a):

kilkaset? tylko tyle? to nie skala dla chin, piszmy o "milionach wad" :hahaha:

Inaczej, nie wina fabrycznego gps, bo i tak mało kto korzysta z tych map tylko wina AA, a te w chińskich autach często działają jak chcą. Także nie ma się z  czego cieszyć.

Opublikowano

https://motofilm.pl/2026/01/zaplacili-ponad-200-tys-zl-za-537-konnego-suv-a-na-drodze-potrafi-zamienic-sie-w-zolwia/

"Na wstępie trzeba jasno zaznaczyć, że ten tekst nie jest atakiem na chińską motoryzację. Omoda 9 Super Hybrid to bardzo wygodny, solidnie złożony SUV, który moim zdaniem – jest wart tych pieniędzy"

"Oczywiście tak być nie powinno. Chińczycy z pewnością pracują nad rozwiązaniem problemu i w najbliższych miesiącach spodziewam się stosownej aktualizacji. Zresztą wierzę, że tak się dzieje, widząc progres po marcowym teście Jaecoo 7 SH i listopadowym Chery Tiggo 8 PHEV, z tym samym napędem."

"Na dziś najlepszym rozwiązaniem pozostaje po prostu regularne ładowanie samochodu. Hybryda typu plug in służy właśnie do tego, by podłączać ją do gniazdka. Kupowanie takiego auta bez możliwości ładowania w domu mija się z celem, na co zwróciła uwagę nawet Unia Europejska. Okazało się, że tylko co czwarty właściciel ładuje swoje auto odpowiednio często, a reszta robi to jedynie okazjonalnie. "

i to jest konstruktywna krytyka. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Omoda 9:

Angel Claire

prondSetso2 6g6ul0mitgf19n20tg1t4f38ia63lfg03274fc5lu7a869tg  ·

Czy może miał ktoś taki objaw? Szarpanie i drgania podczas jazdy. Przez chwilę kontrolka check engine migajaca, silnik dostał mocnych wibracji, słychać na filmie jakby nie palił na wszystkie Gary? Co wy na to?

Michał Żarski

Wyskakujący zapłon na jednym z cylindrow. Typowa usterka powoli już... w tym modelu. Nic poważnego.

Marcin Stasiak

Miałem taki sam przypadek zjechałem na pobocze zgasiłem odpaliłem i wróciło do normy w serwisie nie znaleźli przyczyny

Marcin Stasiak

Ile miałeś procent naładowania baterii ja około 20 kilku procent bo nie widać na filmie

Kaczor Donald

Obiecujący współautor

Marcin Stasiak dokładnie u mnie serwis na każdą usterkę mówi żeby wył. auto albo zresetować i wyciągnąć bezpiecznik mówię serio

Karol Sliwinski

Obiecujący współautor

Masz tez pelny bak paliwa. Wylacz auto , odkręć korek paliwa na chwile, odczekaj i zakręć ( ktos cos wczesniej pisal o tym ze tez moze miec wplyw na te kontrolki, bo cos sie tam zbiera) 

Monia Oluś

Ja tak miałam pan w serwisie powiedział że jak spada bateria do30 % przełączyć na wymuszanie bo tempera niska robi swoje

Krzychu Mrowa

Mam to samo , jeszcze nie byłem w serwisie

Paweł Woliński

Wypadają zapłony, miałem tak w T9

Edytowane przez bergercs
  • Haha 4
Opublikowano

Chery Tiggo:

Anonimowy uczestnik

noedotSprscf3gm48g96 7ou7ada10m9gigm.zah2m9tml52750umu119i6l  ·

Witam,

Ktoś wymieniał sam żarówkę ? Nie stracę gwarancji jeśli wymienię własnym sumptem?

obraz.thumb.png.f63d5faff4afa00264934402673ac033.png

Witold Walendziak

Tiggo 7

Tam jest Led

Anonimowy uczestnik

Autor

Tak, wiem. Pytanie czy nie stracę gwarancji wymieniając sama? Czy jest to jakoś bardzo skomplikowane?

Nelka Nela

Anonimowy uczestnik a dlaczego chcesz wymienić? Może akurat doswietlanie zakrętów było włączone i dlatego świeciło z jednej strony?

Anonimowy uczestnik

Autor

Niestety nie. Sprawdzałam.

Anonimowy uczestnik

Autor

Raczej nie. Już od dwóch dni nie świeci.

Anonimowy uczestnik

Autor

Krystian Jędrusiak i z czego rżysz?

Anonimowy uczestnik

Autor

Admin! Czy można wrzucić z tej grupy wszystkich wyśmiewających trolli? Nic nie wnoszą do dyskusji i niepotrzebnie wywołują negatywne emocje.

/Niestety wywalili posty Krystiana i nie zdążyłem się dowiedzieć z czego rży :-) /

Leapmotor:

Wracam wlaśnie z serwisu LP B10 aktualizacja jest dostepna dla aut ktore są unieruchomione na bląd V2L a reszta otrzyma 04.02.2026

Grzesiu Kryszk

Obiecujący współautor

A weź teraz zrób fotkę zmian jakie wpadły. No i daj znać czy rzeczywiście ten błąd V2L wyeliminowali

Piotr Zet

Obiecujący współautor

W sensie że masz aktualizacje z powodu v2l? Jaki numerek?

Robert Skirob

Autor

Piotr Zet ja nie mam bo moje auto nie było unieruchomine

Piotr Zet

Obiecujący współautor

Robert Skirob to znowu plotka.. na żadnej grupie nikt nie odezwał się po awarii v2l że ma wgraną aktualizacje, ani na polskich grupach ani na zagranicznych.

BAIC:

Leszek Klarzyński

ronSesdptoog6uhc249m664a0l0gfg3ig 11h3z2u1.58u8f3fgd1ftf4i19  ·

obraz.png.8e75c12eec4da2c57d2e1dd4c4a6b695.png

Leszek Klarzyński

Autor

Pytanie co to oznacza

Krzysiek Krzyściak

Najbardziej zasłużony współautor

Dla mnie immobiliser padl

Kamil Baran

Mobilaizer

Przemysław Kozieja

Po powtórne zaświecenie tego komunikatu samochód zmusił mnie do awaryjnego zatrzymania. Podejrzewam że to była wina oblodzenia wszystkich czujników

Leszek Klarzyński

Autor

jak przyspiesze na gazie to zaczyna piszczeć