Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Leapmotor C10 EV:

Badrul Haque

etspdnoSro08ifm2tafi273uih02t2u7u62a034c758t700m581mga 46n2i  ·

I am hoping the OTA update comes quick to resolve the V2L discharge issue. This is a very dangerous fault and needs fixing straight away. I had the V2L issue with my wife and kid in car had to sit on road for 4 hours before the car worked again. RAC don't have a clue and nothing much they can do

Ian Tyreman

I can’t believe Leapmotor have not done a software update that just kills V2L, disable it until further notice. It’s not a major piece of functionality people are using on a daily basis. Kill it until they have a complete solution

BAIC:

Wiktor Oskar Waksmundzki

tdprSnseoo20l68ua0u90i58zl73f3f18fo6d75 u48a160ggmf7au40.chi  ·

Dzień dobry,

Mam 5, i włączone inteligentne otwieranie. Kluczyk został w samochodzie i samochód się zamknął. Przyciskanie klamki (górny pracy róg) nie pomaga... ma ktoś jakiś pomysł? Dostęp do drugiego kluczyka jest utrudniony, może to być kwestia baterii że nagle padła?

Jacek Sz

Myślę że telefon do serwisu to lepszy pomysł niż post na fb

Mateusz Stańczyk

Masakra z tymi ludzmi czemu se nie wylaczycie tej funkcji ona tylko utrudnia zycie ja w 3 dniu ja wylaczylem jak wziolem 1 dziecko zaniesc do domu zona przyszla po 2 a samochod zamkniety to samo z sprzataniem

Domachowska Ela

Mateusz Stańczyk ja używam ponad rok i nie wyłączę bo lubię tę funkcję, wystarczy wymieniać baterię, a w przypadku oddalenia się na sekundę od auta np przy przenoszeniu zakupów wystarczy zostawić kluczyk. Ale co kto lubi po to są różne opcje żeby każdy wybrał dogodną dla siebie

Bartłomiej Kolat

Docisnij klamkę kierowcy po prawej stronie tam jest wielce otwieranie ... Na serwisie tak mi mówili

Piotr Ostas

A propos zamknięcia auta z kluczykiem w środku. Wykonałem eksperyment. Kluczyk ze słabą baterią pozostawiłem w podłokietniku centralnym w miejscu gdzie teoretycznie powinien działać także bez baterii. Auto nie zamknęli się przez jakiś czas, zadowolony sprawdziłem po kilku godzinach i okazało się, że drzwi zamknięte, bagażnika nie sprawdziłem. Jednak kilkukrotnie zdążyło mi się zostawić kluczyk na całą noc( na siedzeniu kierowcy)ale bateria była dobra i się nie zamknął. Bywa to loterią. Pozdr.

/to w starych laweciarach wyświetlacz wywala info o słabej baterii w karcie - a bateria starcza na jakieś 3 lata/

Ale ogólnie - po co ci radio, po co HF....

Opublikowano
2 godziny temu, LYCONE napisał(a):

Niezłe rzeczy. Przypomina mi to chińskie telefony (nie licząc Huawei). Na papierze kozak, ale przy użytkowaniu okazuje się, że antena słabo działa, z tłumaczeniem też nie do końca, brak czegoś, tu coś laguje itd. Wątek na 100 stron na forum, w tym ludzie co chwalą mimo wszystko jak Petru23, ludzie co są agresywni w stylu "to kup japko! Albo szajsunga!", ludzie co mają zapłacone i mówią, że przesiedli się z Galaxy Ultra na Srajomi i teraz dopiero widzą jak działa prawdziwy telefon. Chuuu, że to tydzień po premierze Samsunga, ale on miał i woli chińczyka. 

Dokładnie to samo dzieje się na grupach tych samochodów :E

A co ja chwale mimo wszystko? Po kiego mieszasz mnie w jakieś historie?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marko napisał(a):

W poprzedniej firmie chcieli przyoszczedzić na nowych telefonach. Kupili jakieś mocne średniaki chińskich marek. Parametrami wyglądało to naprawdę spoko. W praktyce mój telefon był wymieniony po bodajże 3 tygodniach. Liczba skarg była tak duża, że w zasadzie po pół roku nie było więcej chińskich telefonów w firmie. 

ALE MIAŁEŚ MOCNOM ANTENE!!! 

Godzinę temu, Petru23 napisał(a):

A co ja chwale mimo wszystko? Po kiego mieszasz mnie w jakieś historie?

Fakty, nie historie :) Albo inaczej: FAKTY HISTORYCZNE! :E

Edytowane przez LYCONE
Opublikowano

@galakty

Nie za bardzo rozumiem, co wynika z tego materiału poza wskazaniem rozbieżności między wyliczeniami z danych komputera a dystrybutora. 

W znaczeniu co autor filmu chciał wykazać.

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że te recenzję na YT są puste w treści? Że delikatnie mówią o wadach przysypiając je jakimiś wymysłami, że albo można czegoś nie używać albo wyłączyć albo kiedyś to poprawią?

I jeszcze dopytam. Oni to warsztat w namiocie mają czy jak?

Opublikowano
37 minut temu, Petru23 napisał(a):

Oni to warsztat w namiocie mają czy jak?

To jest "lekki pompowany dach" konstrukcje takie stawia się na wynajmowanym placu, lub gdy jest problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę, lub jest taniej niż klasyczny budynek.