Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Czy do 60 000 zł jest sens szukać czegoś z przebiegiem do 150 000 km max rocznik 2017? Widzę w tej cenie Koleosa czy X-traila ale czy tam było w ogóle ogrzewanie postojowe?

Sens jest ale dodając webasto to pewnie 10% ofert zostanie :E 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No i szukanie SUVa do 50 tys zakończone kupnem Focusa za 36 tys.  :E rocznik 2019 więc w tej kasie bez szans na jakiekolwiek Qashqai w dieslu w takim roczniku. Polski salon, auto flotowe świeżo po wykupie z leasingu i wymianie rozrządu. 150 tys nalotu. Raport czysty, diagnosta nic nie znalazł, auto na pewno bezwypadkowe.

Auto pełne skrajności. Pakiet aerodynamiczny podwozia więc fajnie wszystko zakryte... Ale pod maską opcjonalnego wygłuszenia nie ma. W środku największy wyświetlacz z Android auto, podgrzewana szyba, fotele i kierownica. Fotele z regulacją odcinka lędźwiowego... Ale manualna klimatyzacja  :E

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, KiloKush napisał(a):

No i szukanie SUVa do 50 tys zakończone kupnem Focusa za 36 tys.  :E rocznik 2019 więc w tej kasie bez szans na jakiekolwiek Qashqai w dieslu w takim roczniku. Polski salon, auto flotowe świeżo po wykupie z leasingu i wymianie rozrządu. 150 tys nalotu. Raport czysty, diagnosta nic nie znalazł, auto na pewno bezwypadkowe.

Auto pełne skrajności. Pakiet aerodynamiczny podwozia więc fajnie wszystko zakryte... Ale pod maską opcjonalnego wygłuszenia nie ma. W środku największy wyświetlacz z Android auto, podgrzewana szyba, fotele i kierownica. Fotele z regulacją odcinka lędźwiowego... Ale manualna klimatyzacja  :E

No i gratuluję. A konfiguracja typowo flotowa czyli bez sensu ;)

Jest pakiet zimowy i to najważniejsze 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
14 minut temu, huudyy napisał(a):

36k za 2019/150k nalotu? Czy mi się wydaje, czy to bardzo dobra cena? Weź pokaż jakieś foty ;)

no i klasycznie gratulacje, oby służyło!

Jak w dieslu to normalna cena, one są mega tanie... Raczej nie bez powodu :E 

Opublikowano (edytowane)

@lesiu155

Obawiam się, że skoro leasing to i wymiana oleju zgodnie z książką czyli jakieś 20-30tys km bez wymiany przy 3-5k km.

Mnie tam majstry z forda mówiły, że to nie jest dobrze dla wszystkich fordowskich silników. Że do końca leasingu ma przejeździć 3-5lat i koniec. A jeśli chcemy auto zostawić dla siebie to 10tys/rok.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Katystopej napisał(a):

2.5 R5 nie ma już od dawna :P

Wiem niestety :( Chyba najfajniesza generacja foki jak dla mnie. Piękne czasy.

Ale celowo o 2.3 nie wspominam bo z tego co kojarzę też ma swoje bolączki, już kilka historii wysranych silników w Mustangu czytałem. 

Petru, nie takie było moje pytanie :D 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
55 minut temu, huudyy napisał(a):

36k za 2019/150k nalotu? Czy mi się wydaje, czy to bardzo dobra cena? Weź pokaż jakieś foty ;)

no i klasycznie gratulacje, oby służyło!

52 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Cena dobra, Focus dobry, stan dobry - oby służyło! Gratki :) 

48 minut temu, Gret napisał(a):

Cena raczej normalna. Gratki zakupu. 

Według mnie cena normalna. Nienormalna cena to jest za 10 letnie Qashqai w cenie Meganek/i30/Ceed o połowę młodszych z przebiegiem do 100 tys.

40 minut temu, Petru23 napisał(a):

No i gratuluję. A konfiguracja typowo flotowa czyli bez sensu ;)

Jest pakiet zimowy i to najważniejsze 

Najważniejsze to, że sam hamuje przed kolizją i ma front assist przy parkowaniu, zwłaszcza w aucie dla żony :E

40 minut temu, galakty napisał(a):

Jak w dieslu to normalna cena, one są mega tanie... Raczej nie bez powodu :E 

Akurat w Fordach Ecoboost to jest masakra. Diesle robią i po 500 tys.

39 minut temu, lesiu155 napisał(a):

W Focusie są w ogóle jakieś dobre silniki? Oprócz 2.5 R5 :E 

2.0T były fajne ale 2.3 EB ma już swoje bolączki i to już nie w MK4 nie wiem czy nie w Mondeo one tylko były:/

38 minut temu, Katystopej napisał(a):

2.5 R5 nie ma już od dawna :P

35 minut temu, Petru23 napisał(a):

@lesiu155

Obawiam się, że skoro leasing to i wymiana oleju zgodnie z książką czyli jakieś 20-30tys km bez wymiany przy 3-5k km.

Mnie tam majstry z forda mówiły, że to nie jest dobrze dla wszystkich fordowskich silników. Że do końca leasingu ma przejeździć 3-5lat i koniec. A jeśli chcemy auto zostawić dla siebie to 10tys/rok.

Są faktury. Co 15 tys robili. Cały komplet dostałem faktur. W sumie z rzeczy które się popsuły to tylko jakiś czujnik. Reszta rozrząd i oleje i filtry.

27 minut temu, Petru23 napisał(a):

@KiloKush

Z tyłu masz belkę czy wielowahacz?

@lesiu155

A to właśnie nie ma znaczenia jaki silnik bo kwestia oleju ubije każdy ;)

A tam 1.5 to nie blueHDI? 

W kombi chyba tylko wielowahacz. W hatchback w biedą wersji była tylko belka, lepsze już miały inne. Ogólnie to bardzo dobrze się prowadzi, patrząc na to co miał założone to w ogóle nie mogłem uwierzyć, że aż tak dobrze17708071018198951465328215365305.thumb.jpg.65754c71b98c4b8b9cc24be28b43fbd1.jpg....

Opublikowano
15 minut temu, Petru23 napisał(a):

@KiloKushto masz tam 1.5 na ropę?

I bardzo fajnie, że co 15tys był wymieniany.

Ja właśnie ujezdzam aurisa w kombi w dieslu z 2017 chyba... Jejku... Całe szczęście masz focusa :) raz jeszcze gratki

Co do zawieszenia z tyłu to

Screenshot_20260211-120258.Brave.thumb.png.91b31597813779468222ccc8cf2bd9fa.png

https://autokult.pl/ford-focus-mk-4-2018-2021-opinie-i-typowe-usterki,7141072731937600a

Ale ja tam byłem pod spodem przed kupnem. Jest wielowahacz i całkiem dobrze zakryte podwozie. Praktycznie tylko katalizator wystaje i tłumik :)

5 minut temu, kapcer napisał(a):

Całkiem ładne te Focusy MK4. Niech służy bezawaryjnie. 

Ładne są z pakietem ST ale to już minimum 50 tys.