Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To niezły badziew, miałem Ceeda z 2007 225kkm przebiegu i oryginał wtryski, turbo, egr :E Dzisiaj diesel to same kłopoty, a i benzynę trzeba dobrze dobrać. Od kiedy są bezpośrednie wtryski to i paliwo w oleju zaczęło się dostawać :/ 

Kiedyś to można bylo przeboleć bolączki jak się miało fajne R5, V6, V8. Dzisiaj? Dostaniesz 1.4 Turbo bez dźwięku i emocji i płać za serwis. To już serio człowiek zacznie myśleć nad elektrykiem. 

Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

Focusy w dieslu zawsze były tanie, ja od kiedy przestali pakować silniki PSA to ich unikam. Chciałem kupić, ale poczytałem i nie, nie chcę. Tym bardziej z przebiegiem dobijającym do 200kkm. 

Zresztą... Układ AdBlue, ropa w oleju, dajcie spokój. Branie diesla dzisiaj to świadome pakowanie się w kłopoty, ale wiadomo - kupi się taniej. 

Dlatego brałem bez adblue. Na grupie robią te 1.5 ecoblue 250k spokojnie. Rozciągający się łańcuch rozrządu czy DPF wymagający regularnego wypalania to nie jest tragedia jak na dzisiejsze silniki.

4 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Mam w firmie 4 Rangery z ich 2.0, o najstarszym 5 latku który ma 180kkm mógłbym epopeje napisać, same wtryski były 2 razy na gwarancji wymieniane :E 

Jeszcze mi powiedz czy one śmigają po niemieckich autostradach tymi pickupaki :E ?

3 godziny temu, galakty napisał(a):

To niezły badziew, miałem Ceeda z 2007 225kkm przebiegu i oryginał wtryski, turbo, egr :E Dzisiaj diesel to same kłopoty, a i benzynę trzeba dobrze dobrać. Od kiedy są bezpośrednie wtryski to i paliwo w oleju zaczęło się dostawać :/ 

Kiedyś to można bylo przeboleć bolączki jak się miało fajne R5, V6, V8. Dzisiaj? Dostaniesz 1.4 Turbo bez dźwięku i emocji i płać za serwis. To już serio człowiek zacznie myśleć nad elektrykiem. 

To jest patologia dzisiejszych czasów. 1.4-1.6T z automatem często dwu sprzętowym kosztuje więcej w utrzymaniu niż kiedyś Saab 2.8T w manualu będący drogim autem.

Opublikowano
35 minut temu, KiloKush napisał(a):

Dlatego brałem bez adblue. Na grupie robią te 1.5 ecoblue 250k spokojnie. Rozciągający się łańcuch rozrządu czy DPF wymagający regularnego wypalania to nie jest tragedia jak na dzisiejsze silniki.

EcoBlue bez AdBlue? :E