Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Vulc napisał(a):

Co mi nadal nie odpowiada, to jęczący głos głównego bohatera i niezbyt ciekawa postać jego "operatorki". Cały czas mam nadzieję, że Dylan w końcu zacznie gadać jak człowiek, bo ciężko się tego słucha.

Współpraca z SBI nadal jest tam obecna, bo zachowują grupę w firmie, ale nie ma Sweet Baby w napisach, za to jest Hit Detection czyli kolejna firma. Nic dziwnego że twarz Jessi oberwała oraz "gadająca głowa" przypomina Mario AAA.

Przynajmniej robią ciekawe rzeczy jeśli chodzi o zagadki, zadania poboczne, paranormalne odloty... Ale powinni zatrudnić konsultantów do projektu starć i pojedynczych dobrych pisarzy do duperleli, a nie firmy typu SBI, aby spełnić warunki korporacyjne dla taniego finansowania z Blackrock itp.

Ciekawe czy fabuła rzeczywiście jest głęboko pokręcona i tajemnicza, czy po prostu kiepsko napisana. :E

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Akurat udział Hit Detection jest tutaj marginalny, tak czy inaczej nie widzę uzasadnienia dla takich zmian, nawet biorąc pod uwagę fabularne okoliczności w przypadku obu postaci.

Co do fabuły, tak, jest mocno pokręcona i raczej nie należy się spodziewać jej pełnego zrozumienia. ;) Choć sam fundament jest na tyle jasny, że niekonieczne jest odkrywanie wszystkich kart. Dla mnie wspólne dla wielu gier Remedy paranormalne uniwersum, to jedna z lepszych rzeczy, która przytrafiła się gamingowi w ostatnich latach. Sposób, w jaki się przenika i uzupełnia, bardzo mi odpowiada. 

Opublikowano

Gra siadła mi od początku - na klasycznym trybie walka dla mnie wymagająca, lecz sprawiedliwa. Wiele na ekranie się dzieje, ale wiem za co poległem.

Tryb wspomagania to cheat mode i powinni to zablokować . . .

Nie wiem czy A na padzie długo wytrzyma :E

GRA ktoś na dualsense 5 ? Czy haptyki gra wspiera natywnie ?.

Opublikowano (edytowane)

Ukończyłem. Zrobiłem prawie wszystko, co było do zrobienia - Steam pokazuje 85%.

Mnie się podobało i chyba to będzie moje GOTY. Z większych gierek nic ciekawszego dla mnie nie wyszło. Z początku myślałem, że będzie nim Onimusha, bo ma świetny system walki, ale ten półotwarty świat/hub zaniżył moją ocenę i uważam, że był niepotrzebny...

Natomiast nowy Control ma cały pakiet. Od bardzo dobrej walki, przez eksplorację z błyskotliwymi, aczkolwiek prostymi łamigłówkami, aż po muzykę i absolutnie fantastyczną oprawę artystyczną. Wielokrotnie się zastanawiałem co oni w tym studiu brali. :E 

Jeśli chodzi o fabułę, to mam trochę mieszane odczucia. Główny cel znałem i mniej więcej wiedziałem, o co chodzi, ale z całej reszty niewiele wyciągnąłem.
Gra jest bardzo enigmatyczna, a tych notatek jest chyba z milion, a do tego jeszcze z "cenzurką". :E 

Pewnie można z tych wszystkich notatek, nagrań i innych poszlak poskładać znacznie więcej, ale nie jestem fanem takiego sposobu przedstawiania historii. Jeśli ktoś lubi dużo czytać, szukać poszlak i samemu łączyć kropki, to pewnie będzie miał przy tym sporo frajdy. 

Z mniejszych minusów nie podobały mi się niektóre aktywności, bardzo generyczne i generalnie niepotrzebne. Mam tu na myśli te z tablic ogłoszeniowych. Niektóre polegały tylko na dojściu do pewnego miejsca i tyle. Koniec zadania. :E 

Wolałbym też, żeby nagrody były bardziej urozmaicone. Moim zdaniem niepotrzebnie dali wszystkie bronie i formy odblokowane na start. Myślę, że ciekawiej byłoby, gdyby można je było odblokować  podczas jakiegoś zadania czy po pokonaniu bossa. A tak podczas eksploracji w większości zdobywa się głównie materiały do ulepszeń.
Mimo tego świat ciągle mnie zaskakiwał i, co najważniejsze, ciekawił. W przeciwieństwie do Dawnwalkera, w którym miałem momentami wrażenie, że bardziej odhaczam checklistę z rzeczami do zrobienia. 

Ostatni boss mnie rozczarował. Spodziewałem się fajnej walki z przytupem, a dostałem nudne starcie, które było zdecydowanie za bardzo rozciągnięte. Gdyby nie

Spoiler

te wszystkie fazy

, rozwaliłbym go w 30 sekund. :E Cały mój build wpakowałem w summony, które zrobiły za mnie większość roboty. :E  Chyba trochę z tym balansem przegieli - każdy przywołaniec na koniec swojego żywota zrzucał życie i jeszcze redukował obrażenia o 5%

9/10

Edytowane przez Jaycob
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, j4z napisał(a):

Ja się odbiłem, ale spróbuję jeszcze raz. Ty tymi krótkimi ostrzami na krytyki zaczynałeś? 

Zaczynałem od młota, ale potem przerzuciłem się na sztylety, tak mi się po prostu lepiej grało. Młotek zostawiłem w drugiej formie, żeby podbijać stagger. Wszystkie punkty pakowałem w summony i crit dmg, dzięki czemu pod koniec robiłem po 2-3k dmg.:E 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Vulc napisał(a):

I tak dużo napisał, pełne zdanie złożone i jeszcze gratis coś o szczurach! :E 

Wcześniej pisałem co nie gra to nie będę się powtarzał.

Zakończenie i finałowy boss tego nie zmieniło. Do bossa w Parku jeszcze gra ujdzie. Potem już nuda i brak pomysłów,wszystko zrobione tylko żeby wkurzać gracza.

Edytowane przez ODIN85