Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Miałem dziś nietypową sytuację jak w tytule. Zamówiłem TV, dostawa kurierem, płatne przy odbiorze.

Czekałem na kuriera z wypiekami na twarzy,  w końcu się zjawił, paczkę wniósł. Jakiś drobny small-talk i mówię, że regulujemy kwestie finansowe, o on wielkie oczy robi - nic takiego w protokole nie ma. 

Tłumaczę, że to do zapłaty jest, pieniądze już na stole. Kurier zadzwonił do centrali się upewnić, centrala potwierdziła, że nic w protokole nie ma, on miał to dostarczyć i elo, tyle go widziałem. 

* * * No i mam teraz TV i nie moje pieniądze w portfelu. Chcę to uregulować, tylko jak to zrobić prawidłowo. * * * 

Zawinił tu sklep w mojej ocenie, nie taką dostawę zamówili. Czekać na kontakt z ich strony? No ale idą święta i pewnie jakiś pracownik niskiego szczebla będzie miał problemy. 

Kontaktować się - ze sklepem ogólnie (mediaM "nie dla idiotów"), czy z tym konkretnym który towar wysłał (oddział MM którejś galerii handlowej w Gdańsku)? 

***Chciał bym uniknąć sytuacji, że ureguluje należność np  przelewem, a za jakiś czas, firma kurierska będzie mnie atakowała o pobranie za paczkę, bo sklep w międzyczasie będzie dogadywał się z przewoźnikiem ***

Jak się zabezpieczyć przed taką ewentualnością? 

Edytowane przez sierotaZpclaba
Opublikowano

Nie pisz nigdzie, czekaj aż się upomną wtedy będziesz miał konkrety i nie wtopisz co jest możliwe przy Twoim pośpiechu. Oni potrafią nas zwodzić tygodniami a Ty lecisz jak głupi. Czekaj 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

ja zamowilem item za 600, oplacilem przelewem, przyszedl, zapomnialem o sprawie, 2 dni pozniej znowu przychodzi drugi raz to samo - akurat mnie ine bylo i ktos inny odebral, chcialem to odeslac, ktos sie skonataktuje, po 2 tygodniach znowu dzownie zeby ktos to zabral bo miejsce zajmuje - tak tak ograniemy
1,5 roku minelo - nie ogarneli ;E 

Opublikowano

Gościa pewnie wurwiła wypłata i zrobił komuś prezent :) ale tak na serio, to bym uderzał do sklepu, jeszcze ze dwie rozmowy, jak nie będą mieli w tej kwestii nic do powiedzenia innego niż, towar został opłacony to wtedy bym olał. Dostałeś taki TV jaki zamówiłeś? Nr. zamówienia itp itd wszystko się zgadza?