Test sterowników Nvidia
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez musichunter1x · Opublikowano
Liczby graczy niepotrzebnie broniłem, bo źle dobrałem słowa, a potem wjechało ego. Chodziło mi o ponadczasowość oraz fakt że port na PC ma złą sławę i wiele graczy siedzi na emulatorach. Starali się spiąć nowy balans, nazbyt to komplikując i bez dopracowania pewnych spraw. Zgaduje, że cześć rzeczy jest zrobiony dla "immersji" i klimatu zaszczucia, bo w mercenary już łatwiej ogłusza się przeciwników, a później można odblokować niezniszczalny nóż, ale sprowadzenie rozgrywki do nieograniczonego parowania w takiej grze, jest bardziej prostackie niż oryginał... Wszystko planuję wymienić w tekście po nowym roku, ale dam kilka przykładów: Wiele ataków przeciwników ma duży "phantom range", trafia cię nawet poza fizycznym zasięgiem, a dotyczy to nawet grabów - chwytów od normalnych przeciwników, gdy animacja przesuwa cię w ich ręce. Niektóre ataki zasięgowe np. pocisk z czarnej mazi potrafi ostro skręcić ze swojej trajektorii, gdy próbujesz minąć przeciwnika. Schylanie się przed chwytem jest niekonsekwentne i działa głównie od frontu. Wrogowie mają olbrzymi tracking - śledzenie twojej pozycji np. podczas chwytania, przez co czasem możesz ich wyminąć w czasie schylenia, a oni złapią cię od boku lub tyłu. Same graby przeciwników startują jak z procy oraz nie można polegać na słabych strzałach, aby ich powstrzymać. Sprawia to, że przeciwnicy z bronią są mniej groźni, niż bez broni. Nie można dobić przeciwników od frontu, podczas ogłuszenia, trzeba przejść na tył lub trafić krótkie okno w konkretnej animacji, która nie jest łatwo powtarzalna. Niektóre animacje dobicia są trudne lub wręcz niemożliwe do zainicjowania, ponieważ są umieszczone w konkretnym miejscu na wrogu, zamiast bazując na odległości jak w RE5... Przy bardzo krótkim czasie ogłuszenia / nieaktywności wrogów będących w niektórych animacjach jest to zgubne i głupie. np. wieśniacy na ziemi. Brak logiki / konsekwencji w niektórych reakcjach na strzały. Podczas biegu przeciwnika można go ogłuszyć jednym strzałem w nogi, ale podczas biegu w animacji chwytania już nie. Na dodatek Leon często jest wolniejszy od przeciwników. Laserowy celownik zwiększa szansę na ogłuszenie, przy skupieniu celownika, które dalej jest obecne w jakiejś postaci. Bez niego zachodzi podobny proces, ale w słabszy sposób na którym nie można polegać. Niektóre animacje dają nietykalność, ale ta sama animacja na innym przeciwniku już nie... Brak nietykalności przy przeskakiwaniu przeszkód itp., gdy jednocześnie Leon przez byle co zostaje wytrącony z równowagi lub ogłuszony. Na dodatek niektóre animacje "recovery" - powrotu do sterowności są dłuższe, co przy szybszych wrogach i wolnym Leonie prowadzi do nieciekawych sytuacji... itd.... QTE we walce było tylko przy grabach oraz bossach. QTE przy grabach dalej jest w Remake, przy czym nie jesteś w stanie uniknąć obrażeń, chyba że zmienisz sterowanie. Graby - chwyty przeciwników, ataki, szarże itp. można było powstrzymywać strzałem w OG, a kontroler jest częścią projektu, bo trudniejsze celowanie jest zbiorem zasad. Dla przyjemności i ciekawego rozwiązania grało się na Wii, gdzie celowanie było dużo łatwiejsze. Na zmodowanej myszce jeszcze bardziej upraszcza to rozgrywkę, przy czym brakuje unikalności Wiilota. Nie wiem co masz na myśli. Sama kontrola postaci jest gorsza, ponieważ ruch jest na podstawie animacji, przez co jest mniej responsywna. W ten sposób projektuje się wrogów lub immersyjne horrory, ale nie grę akcji z elementami horroru, dlatego w RE2R to lepiej pasowało. Zbieram materiały do dłuższego, dopracowanego omówienia w przyszłym roku, ale już teraz mogę powiedzieć, jak dużo przegapiłeś. W skrócie, Krauser wstrzyknął sobie próbkę, ponieważ już w The Darkside Chronicles zaczynał fascynować się mocą jaką daje wirus / pasożyt. Po części zdradził Weskera, ponieważ zatrzymał moc dla siebie w RE4 i na pewno nie dałby dobrowolnie zrobić na sobie sekcji, ale dalej mieli dość spójne interesy. Chyba w Code Veronica dowiedzieliśmy się, że lepiej pracuje się na żywej próbce, niż rekonstrukcji z trupa, stąd jest to plan awaryjny. W oryginale było naprawdę dużo intryg i dynamiki między postaciami, przynajmniej tymi istotynymi, ponieważ Ashley to tylko cel misji. Ada-Wesker-Krauser-Leon-Saddler-Ramón Salazar-Luis mieli lepszą i spójniejszą dynamikę, przy czym Remake używa momentalnej emocjonalności w mocniejszy sposób, ale w RE przeważnie nie gra się dla emocjonalnej dramy. Są inne gry od tego, a RE widzę przede wszystkim jako grę arcade, intrygi, ciekawe uniwersum, zarządzanie przeciwnikami / zasobami oraz okazjonalny horror, gdzie poszczególne części stawiają akcent na różne mieszanki tych cech. -
Przez wallec · Opublikowano
Jak dodadzą opcje wrzutni tj, że będzie ślizg na przedmiot wielkości skrytki z czekającym pudełkiem i to się samo tam zaklei i zamknie to wtedy będzie hit -
Przez DjXbeat · Opublikowano
Ja nie jestem zwolennikiem EV. Ja zwyczajnie korzystam z takiego auta tak samo jak korzystam z auta spalinowego. Nikogo nie namawiam do zakupu natomiast ciągle próbuje mi się wmówić jakie to auto jest nie praktyczne. Mogę Ci udostępnić nagranie z kamer to sobie policzysz jak nie masz nic mądrego do napisania. -
Przez bleidd · Opublikowano
Łóżko kupiliśmy to https://vexpi.pl/produkt/pokoj-dzieciecy/lozeczka/waldin-lozeczko-7w1/ Nie wiem czy to sensowny wybór ale zobaczymy w praniu jak wyjdzie. Jak przyjdzie to przynajmniej ocenię jakość materiału i montaż. Z fotelikiem na razie mam mętlik. Ciekawie wyglądają te obrotowe, wydają się być wygodne ale są z reguły ograniczone wagowo i posłużą raczej niedługo (do 3 roku życia mniej więcej). Bugaboo Foxa 5 to widzę mercedes wśród wózków, ale cena Sumując wszystkie wydatki wyjdzie niezła sumka na start, chyba tyle nie dam. Teren raczej będzie łagodny, mieszkam co prawda na wsi ale wszędzie mam chodniki, nawet droga w pobliskim lesie ma świeżutki gładki asfalt. Wstępnie Carrello Ultra mi się podoba, wygląda trochę jak taka Skoda w świecie wózków, jest ok ale no nie jest to Mercedes Ja to się nie mogę doczekać aż kupię kolejkę, mnóstwo torów i rozłożę to w całym domu Ale na ten etap jeszcze muszę trochę poczekać -
Przez Badalamann · Opublikowano
Pierwszy raz spotykasz się z wersją premium portalu? I jest to zagadnienie polityczne? P.S. Wp to od lat raczej clickbaitowy sciek niż sensowny portal.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi