Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, floppy napisał(a):

Trzeba było brać Geforce i przepłacić, no logika zajebista xD , brutalna prawda, że kupił aktualnie najbardziej opłacalną cenowo kartę w tym momencie, logika zielony na marnym poziomie xD 

Czytasz temat i na co odpowiadasz? 8:E

5 minut temu, Eltik napisał(a):

na premiere prawie bralem w fox komputer tego hellhounda za 3599 zl

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ma o czym pisać, żaden 9070XT nie był wart 3.6k aby za niego tyle zapłacić. 2.6k jeszcze ok i za tyle można było wyrwać w okolicy premiery, a niektórym nawet udawało się taniej.

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Nie ma o czym pisać, żaden 9070XT nie był wart 3.6k aby za niego tyle zapłacić. 2.6k jeszcze ok i za tyle można było wyrwać w okolicy premiery, a niektórym nawet udawało się taniej.

Ahhh, tylko NVIDIA może być droga xD , weź bo skisnę zaraz xD 

Edytowane przez floppy
Opublikowano

To po kiśnijmy razem :E W cenie zbliżonej do 3.6k można było się wtedy rozglądać za lepszym 5070Ti, 9070XT można było kupić za tysiaka mniej czyli ~2.6k i wtedy przy takiej różnicy cenowej to ten radek faktycznie był bardzo ciekawą alternatywą, ale nie za 3.6k :E 

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, lukadd napisał(a):

To po kiśnijmy razem :E W cenie zbliżonej do 3.6k można było się wtedy rozglądać za lepszym 5070Ti, 9070XT można było kupić za tysiaka mniej czyli ~2.6k i wtedy przy takiej różnicy cenowej to ten radek faktycznie był bardzo ciekawą alternatywą, ale nie za 3.6k :E 

Jak on wtedy kupował swojego Hellhounda to 5070ti był o wiele droższy, więc sens dokładania był wręcz absurdalny, tak samo teraz przesiadka to marny pomysł.

Opublikowano
32 minuty temu, lukadd napisał(a):

2.6k jeszcze ok i za tyle można było wyrwać w okolicy premiery, a niektórym nawet udawało się taniej.

Co proszę? 

Najtaniej na premierę 9070 XT stało za 2999 - za tyle Morele rzuciło kilkanaście sztuk AsRocka Steel Legend. 

Przez następne 2-3 miesiące można było pomarzyć o cenie poniżej 3 tysięcy. 

Opublikowano (edytowane)

no wtedy kupilem bo byl szal i balem sie ze ceny pojda do gory , teraz nitro mozna miec ponizej 3 tys

Nie wzialem nitro z powodu zlacza zasilania bo musialbym jeszcze zasilacz wymienic

Edytowane przez Eltik
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Grolshek napisał(a):

Może podsumuję dyskusję bo nic ciekawego już nie będzie. Kupiłeś Multiplę to teraz nią jeździj :hihot:

Zielone mózg zjadło xD powinni zrobić osobny dział, III Rzesza wyznawców zielonego xD 

Edytowane przez floppy
Opublikowano

Jak kupowałem 5070ti, to realnego 9070XT z półki sklepowej miałem najtaniej ledwo 150zł taniej, to i do RTXa warto było tyle dopłacić.
W obecnych realiach te karty dzieli ok. 700zł, więc jakbym kupował na dzień dzisiejszy z rozsądku wybrałbym Radeona.
Jak ktoś ma już 9070XT to nie ma sensu zmiana na 5070ti. Jak już to jakiś RTX 5080/5090 aby był odczuwalny kop.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Jak kupowałem 5070ti, to realnego 9070XT z półki sklepowej miałem najtaniej ledwo 150zł taniej, to i do RTXa warto było tyle dopłacić.
W obecnych realiach te karty dzieli ok. 700zł, więc jakbym kupował na dzień dzisiejszy z rozsądku wybrałbym Radeona.
Jak ktoś ma już 9070XT to nie ma sensu zmiana na 5070ti. Jak już to jakiś RTX 5080/5090 aby był odczuwalny kop.

Z tym że z tym 5080 to bym się pewnie wstrzymał. Uśrednione 15% nie jest absolutnie warte dopłacanej gotówki :/ Idąc w tą stronę to chyba polowałbym na 4090 z jakąś gwarancją. Jeżeli udałoby się złapać coś w granicach ~ 6,5-7k to no brainer. Drugie najszybsze GPU na rynku.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie, jak nic złego ci się nie dzieje z Radeonem, możesz przy nim zostać🙂 i ewentualnie przeczekać do serii 6000 (RTX). To nie jest seria Radeonów 6000/7000, gdzie FSR był, jaki był🫤 i odstawał od DLSS-a. Teraz FSR 4 już zbliżył się dosyć do DLSS4

Edytowane przez Devils1100
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qrdello napisał(a):

Z tym że z tym 5080 to bym się pewnie wstrzymał. Uśrednione 15% nie jest absolutnie warte dopłacanej gotówki :/ Idąc w tą stronę to chyba polowałbym na 4090 z jakąś gwarancją. Jeżeli udałoby się złapać coś w granicach ~ 6,5-7k to no brainer. Drugie najszybsze GPU na rynku.

Dlatego mam to co mam w sygnie ;) 5070ti jest moim zdaniem najciekawszym GPU serii RTX 5xxx. Oczywiście jak ktoś jest entuzjastą 4k to tylko 5090.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak. 5070Ti to taki sweet spot do 1440p i okolic, przynajmniej na dzisiaj.

A patrząc po tym co się dzieje z cenami sprzętu to i pewnie na 2 najbliższe lata.

Zresztą, w jakimś materiale oglądałem coś bardzo oczywistego ale pomijanego dzisiaj w kontekście RTX5 - nazewnictwo z doopy.

Przy obecnym układzie prawdziwego 5080 nie ma. 5080 to odpowiednik 5070ti, 5070ti to 5070, 5070 do 4060ti etc. Nvidia widząc, że daje doopy z wydajnością, celowo lub nie, wywaliła z rozkładówki prawdziwą 80tkę i teraz ptaszki ćwierkają że być może ją wyda, pod nazwą 5080S. Ile w tym prawdy, nie wiem, ale sens ma.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
6 godzin temu, Eltik napisał(a):

Siema. Mam 9070 xt hellhounda, ale patrzac na fsr redstone ilosc wspieranych gier a to co pokazuje w tym temacie nvidia mysle czy nie przejsc na 5070 Ti ale teraz poki ceny sa ok. To bylby i tak drogi biznes. Jakie za a jakie przeciw?

Tak, DLSS 4.5

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Szukasz dziury w dupie jak ja z procesorami.  

@Eltik no i masz odpowiedz :E tym postem pentium wyczerpał temat, siedź i nie kombinuj a jak ręka swędzi to przeznacz $ na coś innego, taka zmiana to dość słaby pomysł ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Eltik napisał(a):

Siema. Mam 9070 xt hellhounda, ale patrzac na fsr redstone ilosc wspieranych gier a to co pokazuje w tym temacie nvidia mysle czy nie przejsc na 5070 Ti ale teraz poki ceny sa ok. To bylby i tak drogi biznes. Jakie za a jakie przeciw?

Ktoś kiedyś napisał, RX są dla pracowników, a RTX dla zarządu. :E

Miałem obydwie karty, RX wyglądał jak mała tania zabawka przy Vanguard. :E

Jak budżet pozwala, to wymieniaj, a jak nie chcesz dopłacać, to siedź na 9070XT do jesieni 2027r., bo prawdopodobnie wtedy będzie premiera nowych kart graficznych. 

Opublikowano

No ja akurat zrobiłem odwrotnie, zmieniłem 5070Ti na 9070XT. Z tym, że to tak nie końca była zmiana, potrzebowałem drugiej karty do giercowego kompa "młodzieżowca" więc dostał moją 5070Ti a dla siebie nabyłem 9070XT (z powodu Linuxa i otwartych sterów od AMD).

Przy czym RTX kosztował okolice 3800zł (jakiś Gigabyte, nie pamiętam teraz ale raczej z tych niższych serii) a 9070XT (XFX) tysiąc mniej.
Dla mnie jako mocno niedzielnego już gracza jest jak najbardziej w porządku.

• Upvote 2