Skocz do zawartości

Grzybowóz do ~300k, priorytet komfort, cisza, wyposażenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, bleidd napisał(a):

Podsumowując:

Q5 - 295k full, lekko schodząc z opcji 287k, mocniej schodząc z opcji 275k

Q3 - 249k full

X3 - 305k full, lekko schodząc z opcji 288k

GLC - 335k full, mocniej schodząc z opcji 307k

Tiguan - 239k full (Elegance)

Terramar - 231k katalogowo, nie pytałem o ofertę

NX - 337k katalogowo (Omotenashi), nie pytałem o ofertę

Stelvio - 310k katalogowo (Veloce), nie pytałem o ofertę

Terramar, Q3, Stelvio - brak wentylacji, z tego co piszecie będzie tragedia w połączeniu ze skórą

NX chyba odpuszczę ostatecznie bo wypada kiepsko w kwestii wyciszenia

Terramar to w sumie jest Tiguan w opakowaniu Cupry

Pozostaje Q5, X3, GLC i Tiguan

GLC jest kapkę drogi, bo full opcja ponad budżet, a odchudzona jest w cenie full opcji Q5/X3

Tiguana odradzacie bo "Ćwierć miliona za foldzwagena" :D

To są ceny uwzględniając rabaty jakie dostałem. Ktoś ma jakieś obycie i doświadczenie czy da się coś jeszcze ugrać w salonie od tego czy dealer ma po prostu z góry założone ile może dać i nic szczególnie więcej się nie ugra? Jakieś tips&tricks w tym temacie? :P

Auto chciałem na lipiec - na X3 i Q5 czas oczekiwania 6-7msc (GLC ~3msc) więc musiałbym się szybko decydować.

Doczepię się do tematu :) Choć przyznaję się bez bicia, że całości nie czytałem.

Przede wszystkim powinieneś sobie określić minimalne wyposażenie, którego oczekujesz. Przykładowo, czy koniecznie chcesz adaptacyjny tempomat, czy bez kamery 360 stopni nie weźmiesz auta itd. Drugą rzeczą jest określenie jakiego jednostki napędowe w ogóle Cię interesują. 
Którymi z tych aut miałeś okazję się przejechać? Mogą Ci fotele nie pasować, a cała reszta będzie super. Bez tego, nawet nie rozważaj zakupu. Uważam też, że dobrze jest poprosić o wsparcie osoby doświadczonej w tym temacie, szczególnie jeśli zamierasz brać leasing, a obejrzenie auta przy odbiorze przez fachowca to też kluczowa sprawa moim zdaniem.

Rzecz polega bowiem na tym, że Lexus NX jest tak innym autem względem np. BMW X3 czy Stelvio, że aż zastanawiam się jak ktoś może rozważać je jako alternatywy :)

Edytowane przez Tomasz Niechaj
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz Niechaj napisał(a):

Doczepię się do tematu :) Choć przyznaję się bez bicia, że całości nie czytałem.

Przede wszystkim powinieneś sobie określić minimalne wyposażenie, którego oczekujesz.

Wystarczylo spojrzeć w pierwszy post - na pewno trwa to szybciej niż napisanie powyższego.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bleidd napisał(a):

Co Ty byś wytypował pod takie wymagania?

Są one zbyt mało precyzyjne, a do tego wygląda na to, że się ich nie trzymasz :) Przykładowo Stelvio nie ma kamer 360 stopni. Dodatkowo, nie wiem co dla Ciebie jest "wystarczające" jako 4x4. Bowiem AWD w Lexusie NX, względem tego z BMW X3 to zupełnie inna bajka.

Jeśli szukasz komfortu i jakości wykończenia w środku, to realistycznie nic lepszego od topowego NX-a nie dostaniesz. Nie wiem tylko czy napęd i sposób prowadzenia będzie Ci odpowiadać.

Edytowane przez Tomasz Niechaj
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Kyle napisał(a):

No to już całkiem nie rozumiem. Sprzedają bez rat za 1500zł, a na raty (chyba tam było 20 RAT jedna gratis) za 1425zł (sumaryczna kwota jaką musisz zapłacić)?

Bo cena tak naprawdę wynosi 1425 :E Do tego zarabiają na dodatkowych opłatach (może się okazać że spóźnisz się z jedną ratą o 1 dzień i już nie będzie 0% albo raty są 0% jeśli wykupisz ubezpieczenie kredytu).

Edytowane przez Boldwyn