Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety wczoraj podczas grania wróciło. Na godzine miałem 3 razy ten czarny ekran. Co ciekawe odlaczylem kabel od karty. Powyginałem go delikatnie w różne strony i wpiąłem ponownie. Efekt taki, ze cala noc grania i zero problemów. Teraz włączam pół godzinki i znowu czarny ekran i wentyle na full. 🤷

Zamowilem nowy zasilacz przyjdzie po niedzieli i zobaczymy. 
https://www.tradeinn.com/techinn/en/be-quiet-power-zone-2-modular-power-supply-1000w/142716104/p

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wracam z aktualizacją...

Doszło już do takich momentów gdzie podczas przeglądania neta 3x\15min i czarny ekran.

Zdarzył się problem raz czy dwa z uruchomieniem windowsa...

Wczoraj zmieniłem ten zasilacz i po 24h jak dotąd zero problemów. Mam nadzieję, że to tyle w tym temacie.

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 4
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda ''na oko' ok ale mam już dość. Dziwne, ze ponad 2 tygodnie było wszystko ok. Jak problem teraz wrócił na dobre to zostaje mi chyba już tylko zacząć ten cały proces gwarancyjny z Gigabytem. Ehhh a myślałem, że mam już to za sobą.

Opublikowano (edytowane)

@userKAMIL nie chcę cię martwić bo to może nie być to, ale najgorsze co może się zdarzyć jak gdzieś coś pada na płycie głównej, a człowiek myśli, że to podzespół. Wystarczy jakieś zwarcie na jakimś obwodzie na PCI albo nawet głębiej na szynie do kontrolera pamięci i tez może być. Rozumiem, że wyeliminowałeś wszystkie możliwe hipotezy związane z software (typu: wirusy, trojany) i na 100% obstawiasz hardware?.

Na moje GPU albo płyta główna.Teoretycznie nawet tak błahy powód jak zakłócenia na przewodzie DP lub HDMI co tam używasz mogą mieć wpływ. Nic mnie już nie zdziwi jak z powodu wyłączonego monitora mój komputer dawał piknięcia na błędy (z powodu monitora :) ) Ja bym mocno zaczął katować GPU jakimś programem i tak puścił na 2 godziny. Jak przejdzie to może to wcale nie być kwestia karty.

Generalnie droga karta za którą pewno dałeś z 10-14k więc lepiej, żeby się udało naprawić.

Edytowane przez hubio