Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Serio zamieńcie sobie Koreę na USA i jest dokładnie to samo co zawsze.

Ty nadal bys narzekal ;) Korea to wlasnie powiew swiezosci.

Ty juz oceniles gre po okladce przeciez :hahaha:

A kampania zapowiada sie najlepiej od 2019r i powrot do tego co cod robil najlepiej czyli prostych liniowych efektownych kampani. Zreszta sami przyznali sie do bledow na filmie i niesluchania graczy. 

Opublikowano

Ktoś musi narzekać jak inni klaszczą, szczególnie jak nie ma do czego %-)

Ja galem w któreś COD'y po MW 2019, ale szczerze to ich nawet nie pamiętam (musiały być super) :D

Fakt faktem ze ostatni fajny COD dla mnie to był 2019

Ten tutaj jakoś wrażenia na razie na mnie nie robi żadnego.

Ale zapomniałem, że po chwilowym wstrząsie jaki wywołał BF6 im się tam podobno odmieniło :D:D

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ja galem w któreś COD'y po MW 2019, ale szczerze to ich nawet nie pamiętam (musiały być super) :D

Fakt faktem ze ostatni fajny COD dla mnie to był 2019

ja niezbyt grałem w nowsze cody, trochę w warzone, no ale w codzie to zawsze chodziło o taki fajny styl rozgrywki. Dzisiaj już leciwy warzone nadal wygrywa w z bf6 multi jeśli chodzi o takie odczucia z gry, weapon handling, movement. Tam za wiele nie mają co upgradować w silniku bo ten jest po prostu perfekcyjny 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano

Czemu rak? Pytam się, bo jeszcze nie korzystałem z GP. Żeby ograć samą kampanię, to miesiąc GP Ultimate wychodzi korzystniej, niż zakup gry. Jak będę chciał pograć w COD BO6, to kupię GP na ten czas.

Opublikowano
13 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

ja niezbyt grałem w nowsze cody, trochę w warzone, no ale w codzie to zawsze chodziło o taki fajny styl rozgrywki. Dzisiaj już leciwy warzone nadal wygrywa w z bf6 multi jeśli chodzi o takie odczucia z gry, weapon handling, movement. Tam za wiele nie mają co upgradować w silniku bo ten jest po prostu perfekcyjny 

Akurat to ze COD jest popularniejszy od BF za bardzo z samym silnikiem nie ma nic wspólnego szczególnie ze BF ma lepszy silnik co tym bardziej stawia samych devow BF'a w kiepskim świetle ze nie potrafią tego wykorzystać, ale to temat rzeka.

Mnie bardziej chodzi o Single Player który aż się prosi o silnik który podniesie ta grafika na nowy poziom, bo no przykro mi to mówić, ale od pierwszych klatek ewidentnie widać ze to nie są żadne rendery tylko silnik COD'a który naprawdę już trąci myszka w wielu aspektach, od oświetlenia poprzez fizykę, "fizyczność" obiektów i jakość efektów specjalnych jak, chociażby wybuchy. Wiec do perfekcji to mu bardzo daleko. Nie mowie żeby zaraz zmienili silnik dla MP, bo tutaj ważniejsza jest wydajność niż "świecidełka" ale SP to powinien wyglądać jak render a niestety strasznie mu daleko do tego.

1 minutę temu, wamak napisał(a):

Czemu rak? Pytam się, bo jeszcze nie korzystałem z GP. Żeby ograć samą kampanię, to miesiąc GP Ultimate wychodzi korzystniej, niż zakup gry. Jak będę chciał pograć w COD BO6, to kupię GP na ten czas.

Właśnie dlatego.

Opublikowano
1 minutę temu, wamak napisał(a):

Bo nic tam ciekawego nie ma, kosza kase jak za zboze, do tego obniza to sprzedaz gry patrzac z perpsktywy deweloperow, obecna cena GP to obsurd, a ludzie co graja w coda to graja caly rok i za cene 3-4abnoamentow mozna juz nabyc pelna wersje ;) Nawet taka Forza jak ktos gra to nie gra przeciez msc tylko gra caly rok z "seozonami" wiec branie tergo abo w obecnyhc cena jest totalnie nie oplacalne.

4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Akurat to ze COD jest popularniejszy od BF

Fakty beda takie ze codw tym roku wyszoruje podloge befem 6 i EA bedzie mocno sie musialo postarac przy nastepnym bf nie mowiac juz ze w cod mamy kampanie, tryb multi, darmowy wrazone, a 7 czerwca ujawnienie trybu DMZ i jestem przekonnay wrecz ze ta czesc zrobi rekordy sprzedazy i popularnosci.

Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Fakty beda takie ze codw tym roku wyszoruje podloge befem 6 i EA bedzie mocno sie musialo postarac przy nastepnym bf nie mowiac juz ze w cod mamy kampanie, tryb multi, darmowy wrazone, a 7 czerwca ujawnienie trybu DMZ i jestem przekonnay wrecz ze ta czesc zrobi rekordy sprzedazy i popularnosci.

EA nic nie zrobi, bo oni nie rozumieją, dlaczego ponoszą porażkę.

BF tez ma kampanie, ma darmowego REDSEC'a, tryb multi i co z tego ...

Skopiowali model COD'a i nadal się wyłożyli, jak to im nic nie daje do myślenia to już nic nie da i ta seria jest skończona.

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Jak ktoś chce sam singiel to była najlepsza opcja.

Byłaby ale nie będzie, kampanie w grach to jedne z najdroższych rzeczy i nie dziwię się że nie sprzedają osobno bo twórcy chcą sprzedawać całe doświadczenie a nie wybiórczo . 

Zresztą na tym polega też cały marketing, gracz który odpali kampanię i będzie nią zachwycony zapewne odpali inne tryby a tam można już zostawić pieniążki. 

Opublikowano
28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Jak ktoś chce sam singiel to była najlepsza opcja.

Płaciłeś mało przez parę lat, rynek przez to podupadł, bo musiał przez to dokładać wiec teraz, jeśli chcesz zagrać, będziesz płacił wiecej aby to wyrównać.

Rozumiesz teraz, dlaczego tak agresywne abo to była pułapka ?

Opublikowano (edytowane)

Nigdy, przenigdy nie wierzyć psom (to nie są ludzie tylko psy) z Activi$ion. Co z tego, że Infinity Ward zarzeka się po raz kolejny, że tym razem będzie inaczej, słuchają graczy itp. - może rzeczywiście tak jest ale pamiętajcie, że to psy z Activi$ion zawsze będą miały ostatnie zdanie.

Przypomnę co się działo z MW 2019 - beta, genialna - odświeżenie na jakie wiele osób czekało, premiera gładka i do 1 sezonu grało się jak za starych dobrych czasów (pomijam malkontentów, którzy narzekali na wertykalność map bo po prostu nie ogarniali i trzeba było się do czegoś doczepić). Co się dzieje dalej? Wchodzi Warzone na białym koniu i Activi$sion widzi, że battlepass się sprzedaje, skórki się sprzedają, odsuwają Infinity Ward od gry i zaczyna przy tym grzebać między innymi Sledgehammer i reszta psując balans, dodając nowe bugi, w drastycznych przypadkach nawet psując mapy (Petrov Oil Rig chyba do końca żywota nie wrócił już do mapcycle :E ). Z dobrej gry odkąd wszedł Warzone zaczęła się robić kaszana pod wieloma względami. Kiedy zobaczyłem, że MW 2 korzysta z builda silnika z gównianego Cold War to mało nie zarzygałem monitora, do tego rezygnacja z 10vs10 i większych mapek i wpychanie Warzone do gardła. Upadek całkowity i od tamtej pory straciłem serce do serii.

To co się działo później nawet nie skomentuje bo kolejne części i to co się z nimi działo zasługuje na pacyfikację twórców jak i graczy, którzy to kupowali.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Infinity Ward nigdy nie potrafilo w multi i 2019 juz od startu bylo jedna z gorszych czesci, pozniej infinity Ward wydalo jeszcze gorsze MW2 gdzie po nich latalo inne studio, a jak wydali MW3 to to znienawidzone przez ciebie Sledgehammer wyprowadzilo gre na prosta :hihot: To nie wizna wearozne tylko od samego poczatku i przez kazda kolejna czesc wina studia. 

11 minut temu, caleb59 napisał(a):

odsuwają Infinity Ward od gry i zaczyna przy tym grzebać między innymi Sledgehammer

Ty nawet nie masz pojecia jak dziala deweloperka w activision i zawsze rozwoj przejmuje kolejne studio a ci sie umywaja robic kolejna gre.

MW2019 to jedne z najgorszych codow jakie acti wypuscilo poza graficzka i odswiezeniem.

Zrezygnowanie klasycznych 3 liniowych map, dodanie okien, drzwi itp to bylo najgorsze co mogli zrobic a faworyzowalo kamperke.

2019 bylo dobre dla nowych graczy i ci wlasnie sie odnajdywali ale ze starym codem to nie za bardzo ta gra miala cokolwiek wspolnego.

IMG_0874.jpeg