Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda to na skrzyżowanie forzy horizon z need for speedem oraz euro truck symulatorem 2.

Wzieli z każdej gry po trochu i na końcu otrzymujemy taki miks na silniku urneal engine 5 ałć.

Widać, że główni bohaterowie są z dziada pradziada rodowitymi francuzami :E

Im więcej motoryzacyjnych gier z otwartym światem tym lepiej dla nas.

W końcu jakiś tuning się pojawia i więcej treści niż w forzach.

Obawy mam tylko o silnik ue5 i mam nadzieję, że zrobią fizykę jazdy bliższą forzy motor sport i gran turismo niż nfs, bo to też bardzo ważne przynajmniej moim zdaniem.

Bo jeśli będzie się jeździć nie przyjemnie, to nawet najlepiej stuningowane auto w najpiękniejszej lokalizacji nie pomoże.

W sumie na bezrybiu i rak ryba, gdy nie ma tego na czym na zależy to musimy zadowolić się mniejszą, gorszą alternatywą.

Po forzie horizon 6, która okazała się kolejną mapą do 4 i 5 części: nie widać życia, z uproszczonym modelem jazdy, ogromnymi drogami tak jak w wielkiej brytanii oraz braku odpowiedniego klimatu znanego z fh5 i motorfest, liczę że dowiozą to czego nam zabrakło w fh6.

Chociaż i tak nic nie przebije ubiegłorocznej premiery battlefield 6, tragedi jaką prezentowała po premierze: błędy, słaba optymalizacja, małe mapy, popsuty kod sieciowy.

Trzeba trzymać kciuki, żeby tylko się nie skończyło tak jak w przypadku test drive unlimited solar crown.

Na reddicie jakiś leaker, który niby grał w te grę napisał, że akcja jest w dwóch lokacjach na Korsyce i Sardynii.

O to ciekawe, jakby zrobili 2 mapy jak w tdu2.

Opublikowano
Godzinę temu, Zas napisał(a):

Nie no, optymalny do takich gier jest raczej przyjemny sim-cade. Ale taki sensowny, a nie jak w Horizon - 700 aut i statsy rodem z MMO. 

Forza nawet nie udaje że nie ma fabuły, ma eventy.

Opublikowano

Z filmu, który jest na pierwszej stronie, mam obawy tylko co do jednego elementu. W momencie kiedy czerwony Skyline ucieka przed policją, to odpala linkę aby obrócić się wokół słupa. Ten aspekt mnie bardzo kłuje. Mam obawy czy nie będzie tutaj jakiś szalonych akcji rodem z ostatnich części Szybkich i Wściekłych :/ To + policja, kieruje moje myśli bardziej ku modelowi jazdy arcade, a jeżeli simcade. Aczkolwiek pomiędzy simcade, a arcade też można podziałać. Nie musi być to arcade jak NFS, (na simcade w stylu FM czy GT raczej małe szanse wg mnie), może bardziej coś jak FH albo GRID, czyli coś pomiędzy.

Bez tytułu.jpg

Opublikowano

Jeśli tylko ten aspekt budzi Twoje obawy, to w zasadzie już jesteś kupiony. :E Moje obawy budzi chyba każdy aspekt tej gry i kompletnie nic co zobaczyłem w tym krótkim materiale, nie sprawiło że chciałbym w to kiedykolwiek zagrać. 

• Upvote 3
Opublikowano
29 minut temu, Vulc napisał(a):

Jeśli tylko ten aspekt budzi Twoje obawy, to w zasadzie już jesteś kupiony. :E Moje obawy budzi chyba każdy aspekt tej gry i kompletnie nic co zobaczyłem w tym krótkim materiale, nie sprawiło że chciałbym w to kiedykolwiek zagrać. 

Wręcz przeciwnie. Na razie za mało pokazali i powiedzieli aby mnie przyciągnąć. Po prostu to jest jedyny taki wyraźny minus dla mnie, który dostrzegam na tej prezentacji. Reszta jest dla mnie neutralna. Jest to samochodówka, a je lubię, więc zamierzam poczekać na więcej informacji, bo na razie właśnie w sumie nic nie pokazali konkretnego jak mówisz.

Biorąc pod uwagę, że kupuję maksymalnie pewnie maksymalnie do 3 - 4 tytułów rocznie (albo kompletne zero) i zawsze dużo czytam i oglądam na temat danej gry, to myślę, że mogę być tu jedną z osób, którą najtrudniej kupić :P 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Pawelek6 napisał(a):

Nie musi być to arcade jak NFS, (na simcade w stylu FM czy GT raczej małe szanse wg mnie), może bardziej coś jak FH albo GRID, czyli coś pomiędzy.

Jak FH to lepiej nie, zdecydowanie nie... za to jak GRID - o tak, proszę bardzo. 

Ale nie sądzę, by tak to wyszło...

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Kurczę, "heavier than FH" brzmi nieźle, w sumie nawet "like FH" brzmi nieźle - bo przy całej mojej nienawiści do bezsensu FH, jej grindu, balansu itp. to trzeba przyznać, że czasem dobrze udaje "wyważony" model jazdy.

No ale właśnie... Obawiam się, widząc te triki z linką i słuchając o fabule... że to tylko brzmi dobrze. :E 

Szkoda, bo bez wątpienia jest ślicznie, niczym w FH (tego nie można Forzom odmówić).

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Tutaj zdecydowanie więcej rozgrywki:

Misje fabularne, legalne i nielegalne wyścigi, otwarty świat, drifting - może być. Natomiast ta cholerna linka do szybszego zawracania :heu: 

Jak nie będzie możliwości zabawy, przejścia gry bez jej używania, gdyż tak będzie zaprojektowana rozgrywka, to lipa.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)

Kurde, ponoć linkę można olać poza misjami fabularnymi.

Przygłupia fabuła (Aczkolwiek z niespotykanym rozmachem jak na samochodówkę, mam wrażenie... no OK, były jeszcze F1 i GRID z podobnym konceptem)? Jasne.

Za to Monako, cudna grafika i handling a'la GRID? Może jednak jest szansa, ze wyjdzie z tego coś fajnego? 🤔

Edytowane przez Zas
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe czy też pójdą sladem twórców Horizon i dadzą takie wspaniałe wsparcie dla kierownic, że tylko Logitech, Thrustmaster i Fanatec, a użytkownicy Mozy, Simagica, Simcuba i Aseteka też by się chcieli czasem odchamić :E