Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, ODIN85 napisał(a):

To Nfs już mogą nie wydawać. Biorę w ciemno.

Gra od byłych pracowników odpowiadających za Forza Horizon to fabuła na 100% będzię w stylu festiwal baw się i muzyczka 😉🤭

Opublikowano
31 minut temu, Jaycob napisał(a):

"Story-driven"

stallone-facepalm.gif

W grach wyścigowych pasuje świni siodło. :E 

W wątku Forzy sporo osób narzekały na słabą fabułę to zobaczymy, jak wypadnie tutaj :E Mam nadzieję, że model będzie bardziej w stronę Forzy niż innych arcade 

Opublikowano
26 minut temu, Keller napisał(a):

Spoko, to lepiej bez fabuły i jedź od punktu A do B w 8h ;) 

Oczywiście, że lepiej. 

Pamiętasz Porsche Unleashed, Gran Turismo albo Colin McRae Rally? Te gry praktycznie nie miały fabuły, a potrafiły wciągnąć na dziesiątki godzin.
Progres od rzęcha do superbryki, kupowanie części, dbanie o budżet, świetne mapki - to jest esencja ścigałek, a nie otwarte światy, postęp rodem z MMO, z cringowymi festiwalami i dialogami.  

• Upvote 2
Opublikowano

Tak na pierwszy rzut oka:

-mamy dość zaawansowany tuning wizualny zarówno na zewnątrz auta (neony, końcówki wydechów, spoilery), ale i wewnątrz (fotele, kierownice)

-samochody wyglądają mega realistycznie, zwłaszcza wnętrza wyglądają super

-ma być policja i jakiś wątek przestępczy

-widać dużo takich zwykłych bardziej przyziemnych samochodów

-robią to na zmodyfikowanej pod siebie wersji unreal engine 5

Jak na razie wygląda to obiecująco :D 

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Clutch

Clutch-2027.jpg

Producent Maverick Games

Platformy Pc Xbox Psx

Data wydania 2027

Ja chce żeby głowni bohaterowie byli biali, to gra wyścigowa a nie z gatunku theft auto :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Jaycob napisał(a):

Oczywiście, że lepiej. 

Pamiętasz Porsche Unleashed, Gran Turismo albo Colin McRae Rally? Te gry praktycznie nie miały fabuły, a potrafiły wciągnąć na dziesiątki godzin.
Progres od rzęcha do superbryki, kupowanie części, dbanie o budżet, świetne mapki - to jest esencja ścigałek, a nie otwarte światy, postęp rodem z MMO, z cringowymi festiwalami i dialogami.  

Yep, ale to inne czasy. Wtedy dzieciak uważał, że łapie pana Boga za nogi że w ogóle gra w coś. A jeszcze coś grywalnego? Wow.

Dziś sama przejażdżka taka... meh.

Nawet jak grałem w Wreckfest - wiele wyścigów, ale musiała być rywalizacja, MUZYKA, osiągnięcia. Prawie w ogóle nie umiem grać bez muzyki teraz w te gierki. NFS Underground czy Hot Pursuit mnie tego nauczyło. A tak, max godzina i jakoś nie ma tej werwy.

A co do punktu A I B był NFS THE RUN. I szczerze? Krótki. Ale coś się działo.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
2 godziny temu, sideband napisał(a):

Mnie się ten NFS podoba ;) W sumie brakuje czegoś w tym stylu.

Jeden z najlepszych jakie pamięta ta seria.

Graficznie za to ten trzyma się nadal świetnie

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, azgan napisał(a):

Gra od byłych pracowników odpowiadających za Forza Horizon to fabuła na 100% będzię w stylu festiwal baw się i muzyczka

Potwierdzili to nawet w zapowiedzi, otoczka fabularna rodem z NfS Heat. :E 

Poza tym PvPvE... ja wiem, ze niby The Crew było takie samo, a przecież z lepszym modelem jazdy dawałoby radę, no ale...

Mnie już chyba żadne arcade nie kupi, wszystkie są zbyt współczesne, zbyt Z-etkowe i mają totalnie sp....ą mechanikę i model jazdy, 

Lepiej będzie zainwestować w DLC do AMS2 czy kupić w końcu LMU. :P 

4 godziny temu, Jaycob napisał(a):

a nie otwarte światy, postęp rodem z MMO

Otwarte światy to jeszcze, ale postęp rodem z MMO to prawdziwy rak. OK, typowe arcade w stylu Horizon Chase też opierały się na abstrakcyjnych cyferkach i statsach rodem z MMO... no i fakt, tam działało to chyba właśnie dzięki brakowi otwartego świata i liniowemu postępowi... Niemniej da się spokojnie zrobić arcade w otwartym świecie, tylko że nikt dziś w arcade nie szuka ścigania, więc albo jest durna fabuła, albo przegięta policja (wszystkie NFS-y od... nine wiem czy nawet pierwszego Undergounda bym nie podpiął, ale może nie, bo w sumie grałem i raczej nieźle się bawiłem te naście lat temu), albo numerkowy grind, durne wyzwania, społecznościowe multi... arcade to jest gatunek stracony raz na zawsze, bo po prostu samo ściganie już dziś #nikogo poza fanami ścigania, ale fani ścigania to kupują kółko DD i zupełnie inne gry.

EDIT: OK, trochę mnie tutaj faktycznie zastanawia POWAŻNE na pierwszy rzut oka podejście do samochodów, to powinno dawać jakąś nadzieję... ale ja wolę jednak niczego nie oczekiwać, żeby się potem potężnie nie rozczarować. Robi to gość od Forzy i będzie to PvPvE, także... 

Edytowane przez Zas
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Zas napisał(a):

Niemniej da się spokojnie zrobić aracde w otwartym świecie, tylko że nikt dzis w racade nie szuka ścigania, więc albo jest durna fabuła, albo przegięta policja

Kiedyś sie dało. :P  Pamiętasz Test Drive Unlimited? To był bardzo dobry arcade w dużym, otwartym świecie, bez fabuły, policji i bez festiwalowej otoczki. Świetna gierka, pamiętam do dziś te 40 min jazdy wokół całej mapy. :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Ano pamiętam, natłukłem w tym pewnie setki godzin. :E Niestety, wskrzeszenie, delikatnie mówiąc, nie wyszło, i to nie tylko przez aspekty społecznościowe (w sumie TDU też takie miało)...

Opublikowano

Tytuł tworzą nie tylko byli pracownicy Playground Games, ale również Codemasters. Fabuła nie musi być problemem w samochodówce, wydany w marcu Screamer zrobił to całkiem nieźle. A i klimat festiwalu może być dobry, wystarczy cofnąć się do pierwszej Forza-y Horizon wydanej jeszcze na X360, której wg mnie brakuje dzisiaj. Była mniejsza, ale o wiele bardziej spójna i klimatyczna względem nowszych odsłon, które stały się wielką piaskownicą.

Opublikowano

Ja tego w ogóle tego nie rozumiem, skopiowali koncept z NFS Heat tak jakby to była jakaś super udana gra, a jedyną nowością której poświęcili sporo czasu to były jakieś estetyczne aspekty typu bluza za siedzeniu czy kubek, nie wróżę wielkiego sukcesu.

• Upvote 1