kubon 219 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca (edytowane) Kangoo w takim razie bym odrzucił, reszta wypada podobnie więc tu bym patrzył na reszte aspektów Edytowane 29 Czerwca przez kubon 1
lesiu155 449 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Tylko Multivan i V to już pełnoprawne VANy, nie minivan jak Pacifica, Oddysey czy Sienna. Czy słowo "mini" tutaj jest odpowiednie to inna sprawa Ale w przybliżeniu - V czy Multivan to bardziej dostawczak przerobiony na osobówkę, nie od początku do końca osobówka jak wspomniana trójca. No i niestety przykro, ale ciężko o konkurencję w tym segmencie nie z USA. Segment minivanów wymarł. Jeszcze można Tourana dorwać z dosyć młodych ale jednak gabarytowo jest mniejszy i tutaj 7 miejsc = brak bagażnika, tak jak w Zafirze C. Obecna Zafira to ten sam casus co Multivan czy V. 1
Henryk Nowak 1 951 Opublikowano 29 Czerwca Autor Opublikowano 29 Czerwca O to chodziło, dziękuję bardzo za pomoc Widzę, że multivan i Mercedes V są bardzo zbliżone pod względem bezpieczeństwa. Który z tych dwóch jest lepszy pod innymi względami? Mi subiektywnie bardziej podoba się Mercedes, sama bryła multivana wydaje się nie mieć charakteru ale są jeszcze inne aspekty poza wyglądem.
dan254 190 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Jeśli mozna wiedzieć który rok masz Volvo ? I koszty utrzymania duże ?
trepek 1 997 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 17 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): czwarte dziecko jest w drodze i potrzebujemy czegoś większego. Gratulacje! 1
HappyLittleGamer 252 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Hyundai Staria. Słyszałem że puszczają to poniżej 150k nówki z salonu jeśli im za długo stało na placu. Tanio a na żywo taki srebrny wygląda super. Kolega kupił i zadowolony. Hybrydy w tej cenie.
Henryk Nowak 1 951 Opublikowano 30 Czerwca Autor Opublikowano 30 Czerwca 14 godzin temu, dan254 napisał(a): Jeśli mozna wiedzieć który rok masz Volvo ? I koszty utrzymania duże ? 2022 Koszty utrzymania nie są duże, ubezpieczenie OC i ac płacę około 4,5 tys. zł rocznie. Serwis i bieżąca eksploatacja to kilka tysięcy zł rocznie. 1
dan254 190 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 4.5 to dosyć dużo.Ja za Mazdę CX5 23r 2800.Jaka wartość auta ?
Henryk Nowak 1 951 Opublikowano 30 Czerwca Autor Opublikowano 30 Czerwca 2 godziny temu, dan254 napisał(a): 4.5 to dosyć dużo.Ja za Mazdę CX5 23r 2800.Jaka wartość auta ? Wartość Volvo jest wyższa, 140k plus koszty napraw są wyższe niż w przypadku mazdy.
bleidd 1 427 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 2 godziny temu, dan254 napisał(a): 4.5 to dosyć dużo.Ja za Mazdę CX5 23r 2800.Jaka wartość auta ? AC drugiemu AC nierówne. Można mieć naprawę w ASO tylko na oryginałach, a może być dopiszalne użycie zamienników, różnic się może okres zapewnienia auta zastępczego, szacowana wartość samego auta, czasami w AC jest też częściowy udział w kosztach naprawy. Generalnie zmiennych jest bardzo dużo. Ja na Q5 2026 miałem oferty od 4300 do 6000 zł.
dan254 190 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Wiem dlatego pytałem o wartość samochodu.Mi wycenili mazdę na 135 tys.
piwakk 48 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca W dniu 30.06.2026 o 21:15, dan254 napisał(a): Wiem dlatego pytałem o wartość samochodu.Mi wycenili mazdę na 135 tys. Ale to nadal nie ma znaczenia zbytnio. Na wycenę ubezpieczenia wpływa coś koło 130-140 czynników.
Rekomendowane odpowiedzi