Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, ptys napisał(a):

prawa człowieka tak ale zaburzenia psychiczne się leczy 

Więc sam się zgłosisz do szpitala? :) 

Rządy „100 fachowców” to piękna mrzonka dla dzieci. - nie to realne żądanie strony społecznej USA kraj 33x większy jak Polska posiada w obu izbach 535 członków a u nasz 560 na co żeby tworzyć sztuczne ministerstwa typu równości i zatrudniać tam kłamczuchów typu kotula czy może aby dawać tym partyjnym kundlom  kolejne komisje śledcze które nic nie wyjaśniają tylko latami przejadają publiczne pieniądze, czy może chodzi o to aby władza byłą bardziej rozproszona, aby zapewnić transparentność głosowań, kolejna bzdura skoro partyjne kundle głosują jak Pan przykazał 

ty to serio napisałeś? :) 

Nie będę bronił ilości posłów bo uważam że jest za wysoka u nas, ale pokazałeś tylko, że nie masz pojęcia o tym jak wielka jest administracja w USA :lol2: 

to jest niesamowite - prawactwo jak coś pisze to zawsze się okaże, że tylko tiktoka na dany temat obejrzeli i nie mają żadnego pojęcia o temacie. 

to może prócz tranzystorom, niezdecydowanym  i innym tego typu dajmy prawa pedofilom, zoofilom, wszak oni też mają prawo żyć i spełniaćswoje marzenia, jak ktoś chce pieska czy owieczkę to czemu nie może?

To twoje poglądy, nie moje. Ba, ja się z nimi nie zgadzam głęboko, choćby dlatego, że istnieją też prawa zwierząt :) 

no, ale jak zwykle - piszesz naprawdę głupoty, chces z być  edgy, a jesteś tylko pośmiewiskiem ;) 

8 minut temu, Winter napisał(a):

Iran cywilizowany. Dobre, dobre.

Oprócz tego, że kobiety nie mają żadnych praw to reżim wiesza za byle co. Jak można tego w ogóle bronić :E

Jak ktoś mieszka w rossji i zanadto lubi zwierzątka to Iran może wydawać się oazą wolności :lol2: 

Edytowane przez GordonLameman
  • Odpowiedzi 387
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Iran cywilizowany. Dobre, dobre.

Oprócz tego, że kobiety nie mają żadnych praw to reżim wiesza za byle co. Jak można tego w ogóle bronić :E

ogólnie piszesz bzdury i tam nie byłeś i kompletnie nie masz pojęcia, w takiej prozachodniej Arabii Saudyjskiej też możesz dostać czapę za gram trawy czy udział w protestach antyrządowych , kobiety podobnie jak w Iranie muszą chodzić skromnie ubrane ale nie muszą nosić żadnych okryć choć hidżab jest preferowany (jak byś spojrzał na stare zdjęcia z polskiej wsi to też większość kobiet nosiła hidżab (hustę) na głowie, mało tego podróżując po południowej Europie do wielu miejsc sakralnych kobieta-mężczyzna nie wejdzie bez okrytych ramion i odzieży okrywającej kolana, twoja wiedza jest oparta na onetowych bredniach a nie na relacjach z lokalną ludnością a moje wakacje raz w roku w różnych miejscach świata poświęcam na integrację z miejscowymi (nie siedzę na basenie i nie chleję rozwodnionych drinków na all inclusive, hotele traktuję jak bazę wypadową i idę w pole 

Opublikowano
3 minuty temu, ptys napisał(a):

ogólnie piszesz bzdury i tam nie byłeś i kompletnie nie masz pojęcia, w takiej prozachodniej Arabii Saudyjskiej też możesz dostać czapę za gram trawy czy udział w protestach antyrządowych , kobiety podobnie jak w Iranie muszą chodzić skromnie ubrane ale nie muszą nosić żadnych okryć choć hidżab jest preferowany (jak byś spojrzał na stare zdjęcia z polskiej wsi to też większość kobiet nosiła hidżab (hustę) na głowie, mało tego podróżując po południowej Europie do wielu miejsc sakralnych kobieta-mężczyzna nie wejdzie bez okrytych ramion i odzieży okrywającej kolana, twoja wiedza jest oparta na onetowych bredniach a nie na relacjach z lokalną ludnością a moje wakacje raz w roku w różnych miejscach świata poświęcam na integrację z miejscowymi (nie siedzę na basenie i nie chleję rozwodnionych drinków na all inclusive, hotele traktuję jak bazę wypadową i idę w pole 

house-yawn.gif

Opublikowano
4 minuty temu, ptys napisał(a):

Hahahhahahahahahahahhaha, on chustę chroniącą przed słońcem porównuje do nakazu religijnego noszenia hidżabu :lol2:  

O kurła, dobrze tam macie w rossji. Pijecie na grubo :lol2: 

Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Więc sam się zgłosisz do szpitala? :) 

ty to serio napisałeś? :) 

Nie będę bronił ilości posłów bo uważam że jest za wysoka u nas, ale pokazałeś tylko, że nie masz pojęcia o tym jak wielka jest administracja w USA :lol2: 

to jest niesamowite - prawactwo jak coś pisze to zawsze się okaże, że tylko tiktoka na dany temat obejrzeli i nie mają żadnego pojęcia o temacie. 

To twoje poglądy, nie moje. Ba, ja się z nimi nie zgadzam głęboko, choćby dlatego, że istnieją też prawa zwierząt :) 

no, ale jak zwykle - piszesz naprawdę głupoty, chces z być  edgy, a jesteś tylko pośmiewiskiem ;) 

Jak ktoś mieszka w rossji i zanadto lubi zwierzątka to Iran może wydawać się oazą wolności :lol2: 

ad1 mam rodzinę dorosłe dzieciaki żadnych zaburzeń, choć w sumie około 60 myślę o tranzycji aby otrzymać wcześniejszą emeryturę 

ad2 czyli sumarycznie zgadzasz się że darmozjadów w parlamencie jest za dużo, cieszę się że na prawicy i lewicy jesteśmy zgodni aby zrobić z tym porządek, ciekawe kto pierwszy wystąpi z tym aby zmienić konstytucję 

ad3 gdzie były prawa zwierząt w Toruniu :)

znów stosujesz narrację o ruskiej onucy - ale chyba nie wiesz że już to nie działam, moderator już wielokrotnie cię napominał że mieszam  w Polsce i posiadam  polskie ip z kilku źródeł (fon, dom, działka) nie wiem na ile korespondowałem na tym forum będąc na wypadach za granicą ale pewnie też kilka moich wypadów można tu potwierdzić 

6 minut temu, Winter napisał(a):

OK, to idąc dalej. Co sądzisz o systemie politycznym w Chinach i Korei Północnej?

Korea Północna, skrajnie opresyjny ale tylko z relacji osobiście jeszcze nie byłem

Chiny osobiście nie byłem ale z relacji ludzi którzy tam mieszkają to jeśli jesteś przydatnym technikiem, inżynierem to żyjesz tam lepiej jak w Polsce, chyba że chcesz wspierać np. Ujgurów (skrajni muzułmanie, dużo walczyło po stronie IS w Syrii, same Chiny są prowadzone bardzo dobrze, rozwój ekonomiczny, znaczna poprawa życia obywateli, ekspansja ekonomiczna w rożne strategiczne rejony świata bez militarnej ekspozycji, w skrócie świetna polityka  rozwoju państwa i podboju świata bez udziału beczki prochu, osobiście patrząc na nich uważam  ich  za super elastycznych inteligentów, przykłady usa cła na produkty z Chin w odwecie embargo na metale ziem rzadkich, AI  generuje wysokie cen0pamięci CMTX przy wsparciu państwa produkuje ddr5 moze nie doskonałe  ale to robi i sprzedaje, wojna Rosja-Ukraina podzespoły do dronów handlują jednym i drugim, co tracą? nic zarabiają i Rosja słabnie czyli zyskują podwójnie

Opublikowano
38 minut temu, ptys napisał(a):

ad1 mam rodzinę dorosłe dzieciaki żadnych zaburzeń, choć w sumie około 60 myślę o tranzycji aby otrzymać wcześniejszą emeryturę 

ad2 czyli sumarycznie zgadzasz się że darmozjadów w parlamencie jest za dużo, cieszę się że na prawicy i lewicy jesteśmy zgodni aby zrobić z tym porządek, ciekawe kto pierwszy wystąpi z tym aby zmienić konstytucję 

znów stosujesz narrację o ruskiej onucy - ale chyba nie wiesz że już to nie działam, moderator już wielokrotnie cię napominał że mieszam  w Polsce i posiadam  polskie ip z kilku źródeł (fon, dom, działka) nie wiem na ile korespondowałem na tym forum będąc na wypadach za granicą ale pewnie też kilka moich wypadów można tu potwierdzić 

Korea Północna, skrajnie opresyjny ale tylko z relacji osobiście jeszcze nie byłem

Chiny osobiście nie byłem ale z relacji ludzi którzy tam mieszkają to jeśli jesteś przydatnym technikiem, inżynierem to żyjesz tam lepiej jak w Polsce, chyba że chcesz wspierać np. Ujgurów (skrajni muzułmanie, dużo walczyło po stronie IS w Syrii, same Chiny są prowadzone bardzo dobrze, rozwój ekonomiczny, znaczna poprawa życia obywateli, ekspansja ekonomiczna w rożne strategiczne rejony świata bez militarnej ekspozycji, w skrócie świetna polityka  rozwoju państwa i podboju świata bez udziału beczki prochu, osobiście patrząc na nich uważam  ich  za super elastycznych inteligentów, przykłady usa cła na produkty z Chin w odwecie embargo na metale ziem rzadkich, AI  generuje wysokie cen0pamięci CMTX przy wsparciu państwa produkuje ddr5 moze nie doskonałe  ale to robi i sprzedaje, wojna Rosja-Ukraina podzespoły do dronów handlują jednym i drugim, co tracą? nic zarabiają i Rosja słabnie czyli zyskują podwójnie

A coś więcej z punktu widzenia jednostki? Skoro tak się chwalisz wiedzą to może warto przypomnieć, że w Chinach mają mnóstwo bezdomnych, bo wypadli z systemu przez System Zaufania Społecznego. Nie mogą niczego wynająć, pracować itp.

Opublikowano
45 minut temu, ptys napisał(a):

Czyli zaburzenia psychiczne skoro chcesz tranzycji. Sam potwierdziłeś.

Widzę problem w innym miejscu niż ty. Nie jestem z tobą zgodny w żadnym razie. 

:lol2: 

Russki dokładnie tak by napisał.

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli zaburzenia psychiczne skoro chcesz tranzycji. Sam potwierdziłeś.

Widzę problem w innym miejscu niż ty. Nie jestem z tobą zgodny w żadnym razie. 

:lol2: 

Russki dokładnie tak by napisał.

przeorałem cię i uśmiechy widzę 

czyli chcesz wspierać 560 idiotów którzy grabią społeczeństwo typowe dla lewaków w końcu nieudacznicy muszą z czegoś żyć

ruska onuca już nie działa nie powiedział ci nic oficer prowadzący?

Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

Na tą chwilę największą patologią w tym wątku jest wasze wesołe trio, więc jak nie chcecie mieć weekendowego offline to dajcie spokój z tym spamowaniem.

nie spamuje a merytorycznie odpowiadam 

Opublikowano
9 minut temu, ptys napisał(a):

przeorałem cię i uśmiechy widzę 

Nie napisałeś nic sensownego jeszcze 

czyli chcesz wspierać 560 idiotów którzy grabią społeczeństwo typowe dla lewaków w końcu nieudacznicy muszą z czegoś żyć

Znowu nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Wróć kilka postów wstecz. 

ruska onuca już nie działa nie powiedział ci nic oficer prowadzący?

To ty się zachwycasz „wolnością” w reżimach zabijających ludzi za poglądy. W dodatku nawet po polsku nie umiesz za bardzo pisać. 

1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

Absolutnie nie na temat, zeszliście na ustrój w Iranie, a teraz już zwrot przez sztag na Koreę Płn.

Zawsze warto jednak wyjaśnić, że Iran to krwiożerczej islamski reżim, a nie „cywilizacja wolności”. 

Opublikowano
7 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Wielokrotnie pisałem żeby ich nie wpuszczać po zakończeniu wojny, bo spora część będzie miała PTSD, problemy z głową, rodzinne i będą problemy z którymi nasza policja sobie nie poradzi, w odpowiedzi od naszych forumowych banderofili i lewaków, wysłuchiwałem jakim to jestem ruskim trollem odczlowieczajacym Ukraińców, banda bezrefleksyjnych głupków

Opublikowano
5 minut temu, ptys napisał(a):

Wielokrotnie pisałem żeby ich nie wpuszczać po zakończeniu wojny, bo spora część będzie miała PTSD, problemy z głową, rodzinne i będą problemy z którymi nasza policja sobie nie poradzi, w odpowiedzi od naszych forumowych banderofili i lewaków, wysłuchiwałem jakim to jestem ruskim trollem odczlowieczajacym Ukraińców, banda bezrefleksyjnych głupków

Zacytuj to. Nikt ci tak nie napisał. Wszyscy zdają sobie sprawę, że ci żołnierze po wojnie będą mieli PTSD, więc przestań łżeć ruski trollu.

Opublikowano
9 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Biedny "chłopiec z Ukrainy" okazał się być parą Hindusów?  :E 

Nie ma znaczenia czy to był Ukrainiec, Hindus, Polak czy Eskimos, nie wolno tak traktować ludzi. 

To, że nie stanął w obronie swojego obrońcy mnie nie dziwi, wszak sam też się wcześniej nie bronił, nie każdy się do tego nadaje. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.07.2026 o 17:48, Camis napisał(a):

Ale to prawomocny wyrok? Jeśli tak za to pobicie ze skutkiem śmiertelnym powinna grozić w ogóle wyższa kara w KK. Co do samego orzeczenia to chyba sąd nie mógł 16latków sądzić jak dorosłych, ale już tego dokładnie nie pamiętam jak to jest w prawie karnym. A jeśli mógł to się w głowie nie mieści! Ja generalnie uważam, że te granice wiekowe w prawie są obecnie oderwane od życia. I chodzi zarówno w przypadku dziewczyn o wiek przyzwolenia bo powinien być niższy do 14, ale też możliwość sądzenia jak dorosłych powinna być od 14 lat. Bo dzisiejsza młodzież ma we wszystkich tematach o wiele większą wiedzę i dojrzałość niż ze 40 lata temu. Traktowanie ich jak "dzieci" jest największym absurdem dzisiejszych czasów.  Bardzo mi szkoda tego poszkodowanego i jego rodziny. Mam nadzieję, że sprawę się mocno nagłośni i jak jest wyrok prawomocny to prokuratura złoży kasację do SN, a jak nieprawomocny do wyższa instancja wpakuje tych bandytów na 25 lat!!!

A co do wpływu etanolu na tragedie w życiu. No cóż kolejny z tysięcy przypadków co ta je....a trucizna robi z ludzi...

@ptys i jego adwersarze w kwestii Iranu... Ja chyba rozumiem co ptys wam chciał przekazać. Rzeczywiście ja też potwierdzam na podstawie kanałów podróżniczych które oglądam (bo nie byłem osobiście), że Iran to nie jest jakiś kraj bezprawia i dziczy. Ludzie normalnie żyją itp. Na tle innych krajów regionu czy np. Pakistanu to szok, że tam normalnie funkcjonuje kolej, autobusy i normalne sklepy, a nie stragany. Czasami fury jeżdżą lepsze niż u nas... Ochrona zdrowia też jest na wyższym poziomie niż np. w Iraku... I w tym sensie to "kraj cywilizowany"... Natomiast w sensie prawa, a głównie praw kobiet nie przystaje to do europejskich standardów. Ale jak słusznie zauważył ptys dotyczy to także np. współpracującej z USA Arabi Saud czy ZEA... W Iranie największe kontrowersje są związane z obowiązkiem zakrywania włosów przez kobiety i działania policji islamskiej, która np. dokonała słynnego aresztowania kobiety w metrze bo miała odsłoniętą głowę. Natomiast jak spojrzeć na te programy podróżnicze na YT to ze zdziwieniem zaobserwujemy, że część kobiet ma odsłonięte włosy!!! Nawet w Jak To Daleko Tomek chodził z parą gdzie facet miał dziewczynę (nie żonę!). Chodził z nią normalnie za rękę, a ona nie miała zasłoniętych włosów. To było na prowincji, a koleś był tam dobrze ustawiony. Ale to pokazuje też, że to nie do końca tak jest, że tam jest jakiś totalny kocioł. Oczywiście prawa kobiet są odległe od naszych, ale to problem całego świata islamskiego... I akurat w kontekście orzeczenia sądu do tych 16 latków z pewnością w Iranie spotkałaby by ich znacznie dotkliwsza kara.

Więc wszystko rozchodzi się o to jak zdefiniujemy pojęcie "cywilizacji"... W sensie ogólnym Iran - tak jest krajem cywilizowanym. Nawet na MŚ wystawił drużynę narodową. W sensie prawa i przestrzegania praw człowieka odstaje od demokratycznych standardów ale generalnie tak jest w tych krajach gdzie albo formalnie są naruszone albo w praktyce. Jak bym miał wymienić kraje niecywilizowane to z pewnością byłaby właściwie niemal cała Afryka, Afganistan i pewne najuboższe kraje Azji jak np.Bangladesz....

Nie warto w dyskusjach lecieć stereotypami i kalkami bo  czasami mogą być odległe od prawdy. 

Edytowane przez hubio