Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Nie kręć, przed chwilą nie pisałeś o żadnej zawężone grupie "A jeśli o tym mowa to 20% to jakiś % z dupy bo do 2025r było to ponad 50% w wieku 18-26  teraz podobno trend spadkowy ale cholera wie jak jest na prawdę.".

Zawęzona grupa czyli osoby młode do ok 26 czy tam 30 roku życia. A nie przedział 18-45, gdzie wiadomo, że osób od np 35-45 będzie jakis promil

• Odpowiedzi 374
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Było weryfikowane X razy. Mówimy o zawężonej grupie młodych dziewczyn, które w czasie badania odpowiadały, że miały lub mają OF i liczby kręciły się wokół 50%. 

:E pojedźmy w okolice konwentu fantastyki i zapytajmy jakieś 1000 osób w okolicy miejsca gdzie on się odbywa, czy lubią fantastykę potem odnieśmy to globalnie do kilkuset milionowej społeczności. Wyjdzie że 90% ludzi lubi fantastykę :D 

No i przecież olać bezpośrednie statystyki samego portalu i matematykę ;) 

Dobra, bo robi się of o OF, a fakt jest faktem, że masz niewłaściwe dane i to nie pierwszy raz, co za tym idzie na Twoje dywagacje we wcześniejszym temacie też trzeba brać sporą poprawkę.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Rozumiem bardzo dobrze. "whereas only 35 percent were clearly one-sided (Graham and Wells, 2002)." - wciąż daleko od tych twoich wyimaginowanych 90%. 

A ja się nie opierałem o statystyki - często ograniczające się do konkretnych grup etnicznych, uwarunkowań społecznych, materialnych etc ergo będące mocno zakrzywionymi (np. jak się ma taka statystyka z USA do PL? Podpowiem. Nijak. ) tylko o własne doświadczenia bo od 20 lat pracuję z ludźmi i często konflikty muszę dyrygować do rozwiązania. 

A te 35%, które próbujesz z kontekstu wyciąć, ma swoją tezę wyżej w:  do not take into account the interactive nature . To co napisałeś to JEDEN taki kwestionariusz, który raczej nie potwierdza reguły.

Istotna jest GENEZA konfliktu, bo to GENEZIE trzeba zapobiegać. Jego rozwój jest przeważnie podyktowany czynnikami trzecimi: nastroje, używki, antagonizmy, pochodzenie, wychowanie etc etc.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Zawęzona grupa czyli osoby młode do ok 26 czy tam 30 roku życia. A nie przedział 18-45, gdzie wiadomo, że osób od np 35-45 będzie jakis promil

Napisałem ci i podałem źródła - kobiet w wieku 18-26 jest w USA około 16 milionów. Kont twórców w ogóle na całym świecie są ponad 4 miliony. Jak to możliwe, że 50% kobiet w tym wieku w USA tworzy na of skoro nie ma nawet tylu kont?

Opublikowano
1 minutę temu, Qrdello napisał(a):

A ja się nie opierałem o statystyki - często ograniczające się do konkretnych grup etnicznych, uwarunkowań społecznych, materialnych etc ergo będące mocno zakrzywionymi (np. jak się ma taka statystyka z USA do PL? Podpowiem. Nijak. ) tylko o własne doświadczenia bo od 20 lat pracuję z ludźmi i często konflikty muszę dyrygować do rozwiązania. 

A te 35%, które próbujesz z kontekstu wyciąć, ma swoją tezę wyżej w:  do not take into account the interactive nature . To co napisałeś to JEDEN taki kwestionariusz, który raczej nie potwierdza reguły.

Ten jeden kwestionariusz wciąż znaczy dla mnie więcej niż twoje doświadczenia. 

Też pracuje z ludźmi, chodzę w zaludnione miejsca a jednak moje doświadczenia mówią mi zupełnie coś innego niż ty. 

Z moich obserwacji wynika, że Polacy stali się agresywni i podpalają się z byle powodu.  Sądzą się nawet w sytuacjach w których by nie mieli żadnych szans w starciu, po prostu agresja się z nich wylewa. To są moje doświadczenia. 

Opublikowano (edytowane)

No i ja nie mam z nimi problemu. Ty za to masz z moimi xD więc co, sam się do tych zapalających zaliczasz?

A to dlaczego PL się zapalają to rozumie samo przez sie: różne sytuacje na styku uchodzą na sucho, agresja drogowa nie znajduje rozwiązania z karach, ustawki na autostradach to norma społeczna, rezydent pałacu sam podobne organizował. Jest przyzwolenie to jest zapalanie. 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
Teraz, Qrdello napisał(a):

No i ja nie mam z nimi problemu. Ty za to masz z moimi xD więc co, sam się do tych zapalających zaliczasz?

Co? Nie zgadzam się z tobą i uważam, że napisałeś bzdurę. Nie przemawia przeze mnie żadna agresja. 

Teraz, Badalamann napisał(a):

W prawicowym matrixie wszystko co sobie prawaki ubzdurają jest możliwe. I żadna statystyka tego nie zmieni! xD 

To prawda, fatality nawet nie pamięta, że rok temu pisał podobne brednie o onlyfans i że również wtedy przedstawiłem konkretne liczby, które pokazywały, że to co pisze jest niemożliwe. On to wyparł I z 20% podskoczył do 50🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Co? Nie zgadzam się z tobą i uważam, że napisałeś bzdurę. Nie przemawia przeze mnie żadna agresja. 

A ja uważam, że Twoja statystyka odnosząca się do jednego badania na próbce jednej grupy społecznej innego społeczeństwa nie odzwierciedla trendów polskiego społeczeństwa i jej stosowanie jako podstawa do dalszych tutaj dywagacji również jest bzdurą i naciąganiem faktów. Amen. 

Opublikowano
28 minut temu, Qrdello napisał(a):

Czy wiemy jak wspomniana Nastka zwróciła uwagę?

Może kazała im np. "spierdalać na swoje miejsce w kolejce" ? Lub po Ukraińsku ich zwyzywała, a nietrudno się domyślić bo języki podobne. 

Nie bronię nadmiernej agresji, kopania, pobicia (qrła skąd tam paralizator? karki z paralizatorem? czy może ofiary jednak uzbrojone?) natomiast znamy jedną stronę równania, a życie przez 40+lat nauczyło mnie że wina bardzo rzadko leży po jednej stronie.

A epitetami o tyłkach to sobie do żonki zapodawaj kolego. 

Na pewno i jeszcze im powiedziała, że jak nie to zrobi im drugi Wołyń! No, tak było :lol2: 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Na pewno i jeszcze im powiedziała, że jak nie to zrobi im drugi Wołyń! No, tak było :lol2: 

A wiesz jak było? Nie? To nie buduj narracji pod jedną stronę. Pisałem, że chodzi mi o podstawę konfliktu a nie jego przebieg. Przebieg jest bezdyskusyjny.

Zresztą idąc Waszym tropem:

PL wbijają się w kolejkę UA. UA grzecznie nic nie mówią. PL zaczynają ich wyzywać.

Wtedy UA wyciągają paralizator na straszaka. PL ich masakrują.

Tak. Na pewno tak było. 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano

A wiesz jak było? Nie? To nie buduj narracji pod jedną stronę. Pisałem, że chodzi mi o podstawę konfliktu a nie jego przebieg. Przebieg jest bezdyskusyjny.

A na jakiej podstawie twierdzisz, że mogło tak być? Są jakieś przesłanki za tym? A może w przypadku wcześniejszych ataków polskich patriotów na Ukraińców okazało się, że ci byli prowokowani w podobny sposób? 

Jedyne co widzę to to, że dla polskich prawakow każdy powód do pobicia Ukraińca, ukrainki czy ukraińskiego dziecka jest dobry. Tak drą ryja o wolyń a gdyby mogli, to by zrobili drugi Wołyń Ukraińcom w Polsce. 

Tutaj chwalą breivika i nazywają go bohaterem:

Już im się popierdzielily autorytety, kto będzie następnym bohaterem łysych debili z orzełkiem na koszulce? Hitler?

Opublikowano

A wiesz jak było? Nie?

Ni, ale nie zmyślam na ten tematy jak Ty. 

To nie buduj narracji pod jedną stronę. Pisałem, że chodzi mi o podstawę konfliktu a nie jego przebieg. Przebieg jest bezdyskusyjny.

:lol2: 

Zazwyczaj wierzę ofiarom, a nie agresorom - bo przestępcom się nie wierzy :) 

Opublikowano (edytowane)

@Henryk NowakTo zupełnie inna para kaloszy. Ryba psuje się od głowy. Ci drący pałę na szczycie podjudzają tych karkowatych spod żabek. 

@GordonLameman Ta. Znam paru takich co ludzi na drodze rozjechali i robili z siebie ofiary. Tym też będziesz wierzył? 

Karki zasługują na odsiadkę za eskalację, to nie podlega dyskusji. Ale przerobiwszy tyle różnych przypadków nie wierzę, że ten konflikt był jednostronny. 

Strona nie dążąca do zwady potrafi się wycofać jeżeli widzi, że z drugiej strony jest raz przewaga, dwa nieobliczalność zachowania. Jak ktoś brnie w pyskówkę pomimo czerwonych flag to konflikt nasila a nie wygasza. Mogli zostać w sklepie i zadzwonić na psy, że są prześladowani etnicznie . Tymczasem wjechał paralizator bo facet chciał się popisać przed kobitą.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

Na filmie widać końcówkę - atak karków, pobicie, odjazd. Zresztą ten jeden odjechał raczej charakterystycznym wozidłem. Myślę, że nie nietrudno takie auta w bazie - nawet dolnego śląska - namierzyć. Co się działo wcześniej w sklepie nie wiemy w 100% i pewnie się nie dowiemy.

Paralizator zresztą leciał tam chyba w powietrzu zaraz na początku akcji.

Ten jeden w pomarańczowej koszulce też heros. Japonki pogubił i z plaskacza :E 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Badalamann napisał(a):

Wjechał paralizator bo typ się bronił przed napaścią kilku patusów. Po to się nosi paralizator i gaz właśnie.

Dokładnie, ale wg @Qrdellolepiej się nie wychylać, nie zwracać uwagi, nie bronić się. To byłby raj dla patusów, by mogli robić co chcą a każdy by się im kłaniał w pas. 

Nikt normalny by nie zakładał, że zwrócenie uwagi na wpychanie się w kolejkę może się skończyć katowaniem na ulicy. 

Jak już ich zbluzgali w sklepie to też raczej nie spodziewali się, że za chwilę będą brutalnie okładani rękami i nogami na ulicy. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)
Cytat

lepiej się nie wychylać, nie zwracać uwagi, nie bronić się.

Zdrowy rozsądek? :E 

Rozumiem, że tym samym tropem jak lewym pasem leci wariat 200 km/h to Twoim nadrzędnym celem jest ustawienie go do pionu, zblokowanie do 110, powożenie z 20km w takiej konfiguracji i jeszcze pokazanie fucka przy wyprzedzaniu ? Bo wiesz. Ja bedąc 1v3 bym poczekał aż sobie poplumkają, wyjdą i zadzwonił na psy. Nie jestem tam sam, jest ze mną kobieta. Dopóki nie rzucili się na mnie z pięściami to słowami mogą mi co najwyżej ego połechtać. 

I co mi z tego że mam rację? Co z tego że pójdą być może siedzieć? Ja jestem pobity, połamany, z krwiakami pod czaszką czy szwami. 

Inna sprawa, że taka patologia powinna być zwijana z ulic i surowo karana, nawet za same słowne wyjazdy.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/wroclaw/brutalne-pobicie-mlodej-pary-20-latka-dostala-ciosy-w-twarz-za-akcent-7311943593322880a

Nie wiem... Ale żeby zatrzymać tą białą, polską hołotę, która wystawia o nas Polakach tak złe zdanie to trzeba chyba mocno zwiększyć kary za napaści na tle narodowościowym, a sądy powinny orzekać surowe kary. Bo to przez tych kretynów jak braun i jemu podobni idzie w coraz gorszą stronę... Trzeba wybić patusom z głowy, że mogą sobie pod pretekstem narodowości znęcać się nad Ukraińcami!!! Już k. wystarczy nawet akcent???!!! Bardzo szkoda mi tej dziewczyny! Para poszła sobie do parku na spacer i zapłaciła za to wysoką cenę.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
11 minut temu, Qrdello napisał(a):

Rozumiem, że tym samym tropem jak lewym pasem leci wariat 200 km/h to Twoim nadrzędnym celem jest ustawienie go do pionu, zblokowanie do 110, powożenie z 20km w takiej konfiguracji i jeszcze pokazanie fucka przy wyprzedzaniu ? Bo wiesz. Ja bedąc 1v3 bym poczekał aż sobie poplumkają, wyjdą i zadzwonił na psy. Nie jestem tam sam, jest ze mną kobieta. Dopóki nie rzucili się na mnie z pięściami to słowami mogą mi co najwyżej ego połechtać. 

I co mi z tego że mam rację? Co z tego że pójdą być może siedzieć? Ja jestem pobity, połamany, z krwiakami pod czaszką czy szwami. 

Inna sprawa, że taka patologia powinna być zwijana z ulic i surowo karana, nawet za same słowne wyjazdy.

chciałbym poznać proces myślowy w ramach którego doszedłes do wniosku, że to jest analogia do pobicia za zwrócenie uwagi, że się wpieprzyli w kolejkę :lol2: 

3 minuty temu, hubio napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/wroclaw/brutalne-pobicie-mlodej-pary-20-latka-dostala-ciosy-w-twarz-za-akcent-7311943593322880a

Nie wiem... Ale żeby zatrzymać tą białą, polską hołotę, która wystawia o nas Polakach tak złe zdanie to trzeba chyba mocno zwiększyć kary za napaści na tle narodowościowym, a sądy powinny orzekać surowe kary. Bo to przez tych kretynów jak braun i jemu podobni idzie w coraz gorszą stronę... Trzeba wybić patusom z głowy, że mogą sobie pod pretekstem narodowości znęcać się nad Ukraińcami!!! Już k. wystarczy nawet akcent???!!! Bardzo szkoda mi tej dziewczyny! Para poszła sobie do parku na spacer i zapłaciła za to wysoką cenę.

To sobie znajdź jakąś, bo wieje desperacją z tego posta jak ruskim trollem z postów ptysia. 

Opublikowano
10 minut temu, Qrdello napisał(a):

Rozumiem, że tym samym tropem jak lewym pasem leci wariat 200 km/h to Twoim nadrzędnym celem jest ustawienie go do pionu, zblokowanie do 110, powożenie z 20km w takiej konfiguracji i jeszcze pokazanie fucka przy wyprzedzaniu ? Bo wiesz. (...)

Byłbyś niezłym pisarzem, fantastyka to twoja działka. 

Z obecnie dostępnych informacji wynika, że babka zwróciła im uwagę w sklepie a oni ją zwyzywali. Tyle. Po czymś takim nikt normalny by się nie spodziewał katowania na ulicy. Ja na jej miejscu bym się zamknął ale potem bym normalnie opuścił sklep. Zwrocenie uwagi za wpychanie się do kolejki nie powinno być dla nikogo powodem do rękoczynow i nikt normalny tak go nie postrzega. 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLamemanTwoje procesy myślowe widać za to jak na dłoni xD za wiele ich nie ma niestety.

@Henryk Nowak przypomnę, że nie ja korzystam z obcych statystyk żeby uzasadniać narrację do sytuacji, o której niewiele wiemy faktów, prócz jednego nagrania. Bo zeznania ofiar to nie fakty. To ich opinie o zaistniałej sytuacji. 

Więc ja domniemywam co mogło się stać, Ty ułożyłeś narrację z góry.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
1 minutę temu, Qrdello napisał(a):

Twoje procesy myślowe widać za to jak na dłoni xD za wiele ich nie ma niestety.

OOo, ale nie będziesz puakau? 

4 minuty temu, Qrdello napisał(a):

przypomnę, że nie ja korzystam z obcych statystyk żeby uzasadniać narrację do sytuacji, o której niewiele wiemy faktów, prócz jednego nagrania. Bo zeznania ofiar to nie fakty. To ich opinie o zaistniałej sytuacji. 

:lol2: 

Dopiero zeznania agresorów to będą fakty!!!! :lol2: 

4 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Więc ja domniemywam co mogło się stać, Ty ułożyłeś narrację z góry.

To jest tak krzywa logika, że powinni to pokazywać w szkole jako przykład "jak nei myśleć"

1. My opieramy się na dostępnych informacjach.

2. Ty sobie je wymyślasz, bo Twój mózg wpadł w dysonans pozanwczy i próbujesz jakoś przed sobą i innymi usprawiedliwić sytuację (w głowie masz "to nie mogło się stać bez powodu, musi być jakaś przyczyna leżąca po stronie ukraińskiej, Polacy tak nie robią, my jesteśmy Ci dobrzy) i efektem tego jest zmyślanie (co nazywasz "domniemywaniem") na temat tego co mogło sie stać, a potem automtyaczne przyjmowanie, że na pewno tak (albo podobnie) było. Jaki masz z tego profit? Głowa przestaje boleć od dysonansu :lol2: