Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

nie znam kontekstu sprawy ale tu grozi przeszło  7 lat prawdopodobnie za plaskacza a w tej https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/11271177,wypadek-aleksandrow-lodzki-agnieszka-z-dlaczego-nie-siedzi-wiezieniu.html za 3 trupy baba dostała 5 lat i nadal nie siedzi bo najpierw depresja a tez staż stomatologiczny, to państwo naprawdę wygląda jak ulep gówna i patyków 

• Odpowiedzi 387
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

O, dalej nie odróżniamy "grozi" od faktycznej kary. No cóż, to wiele pokazuje ;) 

odróżniamy ale całokształt działań pokazuje jak działa opresyjne państwo tfuska, starsza 66etnia  kobita dostaje 6 miesięcy w zawieszeniu na rok  za "giń człeku" co żadną groźbą nie jest, ale wobec partyjnego kolegi który orżnął szpital nawet przesłuchania nie było

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, ptys napisał(a):

odróżniamy ale całokształt działań pokazuje jak działa opresyjne państwo tfuska, starsza 66etnia  kobita dostaje 6 miesięcy w zawieszeniu na rok  za "giń człeku" co żadną groźbą nie jest, ale wobec partyjnego kolegi który orżnął szpital nawet przesłuchania nie było

Uuuu, również o takiej podstawowej rzeczy jak trójpodział władzy nie mamy pojęcia. No nie dziwne, że tak łatwo ci wkręcać bzdury i fejki, skoro podstawowej wiedzy brak :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Niemniej fakt, że za spowodowanie wypadku w którym zginęły 3 osoby babka dostała tylko 5 lat i wciąż nie siedzi to jest skandal. To pokazuje, że państwo nie działa, skoro po zabiciu 3 osób można nie iść do pudła z powodu depresji czy stażu. 

Zgadzam się z tym wpisem o samosądach. Jakby w takim wypadku zginęła moja rodzina i bym nie miał niczego do stracenia a sprawca by nie odsiadywał wyroku to bym po prostu takiej osobie odrąbał łeb siekierą i zadzwonił na policję, żeby to zgłosić. W końcu ktoś to zrobi. 

Opublikowano

głupa palisz? 90% tego towarzystwa jest  partyjnie umoczona a powinni być apolityczni, po co te nominacje i wybory nowych sędziów TK, no aby ustawić swoich zanim stracą władzę w przyszłym roku, podobnie zresztą jak w 2015r., pieprzysz jakieś kocopoły zupełnie nie na temat, zresztą nie pierwszy raz

5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Niemniej fakt, że za spowodowanie wypadku w którym zginęły 3 osoby babka dostała tylko 5 lat i wciąż nie siedzi to jest skandal. To pokazuje, że państwo nie działa, skoro po zabiciu 3 osób można nie iść do pudła z powodu depresji czy stażu. 

Zgadzam się z tym wpisem o samosądach. Jakby w takim wypadku zginęła moja rodzina i bym nie miał niczego do stracenia a sprawca by nie odsiadywał wyroku to bym po prostu takiej osobie odrąbał łeb siekierą i zadzwonił na policję, żeby to zgłosić. W końcu ktoś to zrobi. 

amen

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Oczywiscie, że to skandal. 
Baba wykorzystuje hajs i system do granic możliwości. Nie wiem w jakim świecie staż dentystyczny jest przeszkodą do wykonywania kary, ale to cholernie bulwersujące. 

3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

:thumbup: 

1 minutę temu, ptys napisał(a):

głupa palisz? 90% tego towarzystwa jest  partyjnie umoczona a powinni być apolityczni, po co te nominacje i wybory nowych sędziów TK, no aby ustawić swoich zanim stracą władzę w przyszłym roku, podobnie zresztą jak w 2015r., pieprzysz jakieś kocopoły zupełnie nie na temat, zresztą nie pierwszy raz

Całkowite brednie. 

Opublikowano
Cytat

Państwo przyjazne dla morderców

Pamiętacie wstrząsającą historię sprzed dwóch lat, kiedy trójka 16-latków zakatowała podczas koncertu w Sosnowcu 28-letniego Marcina Mizię? Wracamy do sprawy, bo sąd wydał wyrok na mordercach i nie można obok tego przejść obojętnie.

Marcin Mizia był funkcjonariuszem Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju. Jego pasją była piłka nożna. Grał w kilku klubach, w tym w Gwarku Ornontowice. Na początku czerwca 2024 razem z dziewczyną wybrali się na Dni Sosnowca, plenerową imprezę z koncertami. Tam zaatakowało go trzech 16-latków. Byli bardzo agresywni. Powalili go na ziemię i kopali. Widziało to sporo ludzi, ale ze strachu nikt nie zareagował. Marcin trafił w krytycznym stanie do szpitala, gdzie zmarł.

https://wmetropolii.pl/opinie/260720-panstwo-przyjazne-dla-mordercow

3 lata za morderstwo...

Opublikowano
13 minut temu, Camis napisał(a):

w cywilizowanym kraju jak Iran, sąd, wyrok przed którym może cię uchronić jedynie rodzina ofiary i społeczeństwo oczyszczone z patologii, w polin humanizacja, prawa człowieka, próba resocjalizacji i pewnie w niedługim czasie ponownie o nich usłyszymy a zapewne nie będą to pozytywne informacje 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, ptys napisał(a):

w cywilizowanym kraju jak Iran, sąd, wyrok przed którym może cię uchronić jedynie rodzina ofiary i społeczeństwo oczyszczone z patologii, w polin humanizacja, prawa człowieka, próba resocjalizacji i pewnie w niedługim czasie ponownie o nich usłyszymy a zapewne nie będą to pozytywne informacje 

Iran to nie jest cywilizowany kraj. Wręcz przeciwnie. 

W Iranie za bycie przeciwnym aktualnej władzy można trafić na szafot. To nie jest cywilizacja - to antycywilizacja. To co piszesz jest bardzo, bardzo głupie. 
Ale wiadomo - w twojej mateczce rosssiji nie ma praw człowieka :) 

11 minut temu, oldfashioned napisał(a):

zaraz ktos napisze, ze wina typa bo poszedl na koncert z dziewczyna ;)

Chore panstwo

Mam nadzieje, ze nikt tak nie napisze. 
wyrok jest skandalicznie niski. Ja bym sie dla nich domagał dożywocia. Nawet 15-25 lat to mało. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

To oni jeszcze do poprawczaka trafili... no kurwa mać to już gruba przesada, mam nadzieję że ktoś się za to weźmie i bekną przynajmniej ćwiarę bo za to odwalili tyle się minimum należy. Pijani, po jakiś teściach i jeszcze się chwalił skurw*** w socjalach. 

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Wiesz jak jest, nawet dzieci bywaja wine ze ktos w nie autem wjechal. ;)

Dla mnie w takich sprawach dodatkowo opiekunowie prawni powinni byc pociagani do odpowiedzialnosci. Za nic tego 800 plus nie dostaja.

Opublikowano
2 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Wiesz jak jest, nawet dzieci bywaja wine ze ktos w nie autem wjechal. ;)

Dla mnie w takich sprawach dodatkowo opiekunowie prawni powinni byc pociagani do odpowiedzialnosci. Za nic tego 800 plus nie dostaja.

W sumie racja - kierowcy potrafią nawet dzieci obwiniać. 

Ale tak mi się przypomniało - ten słynny Konrad dostał 15 lat za pobicie i to bez skutku śmiertelnego. 

W artykule było napisane, że wdali się w bójkę, a to by oznaczało że każda ze stron była też agresorem. Ale raczej pismaki nie wiedzą po prostu co piszą. Dla mnie skandal bo 3 lata w poprawczaku powinni dostać jakby gość miał złamaną nogę albo obitą twarz, a nie jak zmarł. 

Opublikowano
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Iran to nie jest cywilizowany kraj. Wręcz przeciwnie. 

W Iranie za bycie przeciwnym aktualnej władzy można trafić na szafot. To nie jest cywilizacja - to antycywilizacja. To co piszesz jest bardzo, bardzo głupie. 

wyrok jest skandalicznie niski. Ja bym sie dla nich domagał dożywocia. Nawet 15-25 lat to mało. 

cywilizacja starsza od naszej i nadal trwa (Polska państwo sezonowe raz jest raz znika), pierwsze wzmianki pochodzą IX wieku p.n.e. kiedy to nasi przodkowie skakali po drzewach, obecny stan państwa to wynik polityki państw zachodu głównie USA, drenowania zasobów naturalnych, złego traktowania ludu  przez szacha, w Teheranie możesz chodzić bezpiecznie w nocy w każdej dzielnicy i włos ci z głowy nie spadnie, zrób to w Barcelonie, Paryżu czy Berlinie. W Polsce, Wielkiej Brytanii, Niemczech czy innych krajach europejskich może czapy nie dostaniesz ale też możesz się liczyć z szykanowaniem czy wyrokami za sprzeciw przeciw władzy, mało tego w krajach europejskich zaburzone jednostki próbują narzucać swoje idee i prawa większości społeczeństwa co jest sprzeczne z demokracją, gdzie wprost decyduje większość 

24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale tak mi się przypomniało - ten słynny Konrad dostał 15 lat za pobicie i to bez skutku śmiertelnego. 

jakby dostał w łeb od razu sąd zaoszczędziłby mu kilkunastu lat męczarni a i budżet byłby odciążony utrzymaniem bydlaka i tego co go pilnował, całe szczęście zdechł i jednego patusa jest mniej

Opublikowano
9 minut temu, ptys napisał(a):

cywilizacja starsza od naszej i nadal trwa (Polska państwo sezonowe raz jest raz znika), pierwsze wzmianki pochodzą IX wieku p.n.e. kiedy to nasi przodkowie skakali po drzewach, obecny stan państwa to wynik polityki państw zachodu głównie USA, drenowania zasobów naturalnych, złego traktowania ludu  przez szacha, w Teheranie możesz chodzić bezpiecznie w nocy w każdej dzielnicy i włos ci z głowy nie spadnie, zrób to w Barcelonie, Paryżu czy Berlinie. W Polsce, Wielkiej Brytanii, Niemczech czy innych krajach europejskich może czapy nie dostaniesz ale też możesz się liczyć z szykanowaniem czy wyrokami za sprzeciw przeciw władzy, mało tego w krajach europejskich zaburzone jednostki próbują narzucać swoje idee i prawa większości społeczeństwa co jest sprzeczne z demokracją, gdzie wprost decyduje większość 

To jest naprawdę stek głupiutkich bredni. 

Jedź do Iranu poprostestowac. Zobaczysz jak jest bezpiecznie. 

Najbardziej zaburzoną jednostka jaką tu widzę jesteś ty. I też chciałbyś narzucać swoje idee i prawa większości, która jest od ciebie znacznie mądrzejsza i znacznie lepsza. 

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To jest naprawdę stek głupiutkich bredni. 

Jedź do Iranu poprostestowac. Zobaczysz jak jest bezpiecznie. 

Najbardziej zaburzoną jednostka jaką tu widzę jesteś ty. I też chciałbyś narzucać swoje idee i prawa większości, która jest od ciebie znacznie mądrzejsza i znacznie lepsza. 

ale mnie protesty w Iranie nie interesują chciałem tobie pokazać że ta cywilizacja przetrwała przeszło 1000lat, w demokracji decyduje lud i większość, nie uważam tego za najlepszy system ale obecnie taki mamy w Polsce, wielokrotnie powtarzałem utrzymywanie 560 tumanów nie ma sensu bo wolałbym 100 fachowców a nawet jednego oddanego dyktatora z ogarniętą świtą która zużywałaby znacznie mniej zasobów z budżetu jak obecnie (pis-po)

Opublikowano
5 minut temu, ptys napisał(a):

ale mnie protesty w Iranie nie interesują chciałem tobie pokazać że ta cywilizacja przetrwała przeszło 1000lat,

Widze, że ciebie nie interesują prawa człowieka. I uznaje to za bardzo, bardzo głupie. I krótkowzroczne. 

w demokracji decyduje lud i większość, nie uważam tego za najlepszy system ale obecnie taki mamy w Polsce,

prawa człowieka nie powinny zależeć od ustroju politycznego, ale no - ty nie masz  pojęcia o czym piszesz :) 

wielokrotnie powtarzałem utrzymywanie 560 tumanów nie ma sensu bo wolałbym 100 fachowców a nawet jednego oddanego dyktatora z ogarniętą świtą która zużywałaby znacznie mniej zasobów z budżetu jak obecnie (pis-po)

A ja bym wolał, żeby wszyscy ludzie byli mądrzy, a nie tacy jak ty. Ale świat tak nie działa. Rządy „100 fachowców” to piękna mrzonka dla dzieci. 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Widze, że ciebie nie interesują prawa człowieka. I uznaje to za bardzo, bardzo głupie. I krótkowzroczne. 

prawa człowieka nie powinny zależeć od ustroju politycznego, ale no - ty nie masz  pojęcia o czym piszesz :) 

A ja bym wolał, żeby wszyscy ludzie byli mądrzy, a nie tacy jak ty. Ale świat tak nie działa. Rządy „100 fachowców” to piękna mrzonka dla dzieci. 

prawa człowieka tak ale zaburzenia psychiczne się leczy 

Rządy „100 fachowców” to piękna mrzonka dla dzieci. - nie to realne żądanie strony społecznej USA kraj 33x większy jak Polska posiada w obu izbach 535 członków a u nasz 560 na co żeby tworzyć sztuczne ministerstwa typu równości i zatrudniać tam kłamczuchów typu kotula czy może aby dawać tym partyjnym kundlom  kolejne komisje śledcze które nic nie wyjaśniają tylko latami przejadają publiczne pieniądze, czy może chodzi o to aby władza byłą bardziej rozproszona, aby zapewnić transparentność głosowań, kolejna bzdura skoro partyjne kundle głosują jak Pan przykazał 

Teraz, ptys napisał(a):

Rządy „100 fachowców” to piękna mrzonka dla dzieci. - nie to realne żądanie strony społecznej USA kraj 33x większy jak Polska posiada w obu izbach 535 członków a u nasz 560 na co żeby tworzyć sztuczne ministerstwa typu równości i zatrudniać tam kłamczuchów typu kotula czy może aby dawać tym partyjnym kundlom  kolejne komisje śledcze które nic nie wyjaśniają tylko latami przejadają publiczne pieniądze, czy może chodzi o to aby władza byłą bardziej rozproszona, aby zapewnić transparentność głosowań, kolejna bzdura skoro partyjne kundle głosują jak Pan przykazał 

Jędrek argumenty, twój wpis nic nie wnosi 

16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

to może prócz tranzystorom, niezdecydowanym  i innym tego typu dajmy prawa pedofilom, zoofilom, wszak oni też mają prawo żyć i spełniaćswoje marzenia, jak ktoś chce pieska czy owieczkę to czemu nie może?

Opublikowano
8 minut temu, ptys napisał(a):

jak w Iranie, przez zrzucanie z dachów? Czy przez szafot? :E 

co za pierdolety...

30 minut temu, ptys napisał(a):

ale mnie protesty w Iranie nie interesują chciałem tobie pokazać że ta cywilizacja przetrwała przeszło 1000lat

Wiek cywilizacji jest odnośnikiem tego jak jest cywilizowana? :E 

Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Wiek cywilizacji jest odnośnikiem tego jak jest cywilizowana? :E 

tak ostatecznie utrzymanie spójności narodu i przetrwanie, zobacz co  piszą o cywilizacji Majów mimo że upadła, brutalne rządy, ofiary z jeńców, zniknęli ale trawle zapisali się na kartach historii, a samo cywilizowany jest mocno umowny i zmienny