Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 387
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

https://wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198073,32921598,stanal-w-obronie-ukrainskiego-chlopca-nowe-informacje-z-policji.html#s=BoxPWDImg1

"Do sieci trafiło krótkie nagranie fragmentu zdarzenia. Słychać na nim między innymi, jak jeden z pasażerów zwracał się do 60-latka następującymi słowami: "Ty stary ch*** je****, wypier***** do nich (do Ukrainy - red.)"."

"Jeden z agresorów zaatakował 60-latka, uderzył go kilkukrotnie w twarz i głowę oraz kilkukrotnie "z kolana". "

Myślę, że nie powinniśmy z góry osądzać tych patriotów bo zarówno chłopiec jak i dziadek mogli sobie na to zasłużyć. Ciekawi mnie dlaczego nikt nie opublikował całego filmu z tego zajścia? Prawdopodobnie chcą coś ukryć i nakręcają antypolską nagonkę, być może ten dziadek pracuje dla ukraińskich służb i celowo sprowokował patriotów, żeby znowu Polacy wyszli na tych złych. Poza tym widziałem na Facebooku post na oficjalnym kanale MPK Poznań, że ten chłopiec najpierw napluł na patriotów, to zaczęło całe zajście. Posta nie mogę wkleić bo nie działa wklejanie konkretnych postów. 

Opublikowano

Oczywiście że musiał ich sprowokować, przecież żaden polski patriota nie zaatakowałby starszego człowieka bez powodu! Gówniarz pewnie miał koszulkę z Banderą i krzyczał to ich "sława upadlinie" czy coś w tym rodzaju!  

:flaga::flaga::flaga:

Opublikowano
25 minut temu, Mar_s napisał(a):

Oczywiście że musiał ich sprowokować, przecież żaden polski patriota nie zaatakowałby starszego człowieka bez powodu! Gówniarz pewnie miał koszulkę z Banderą i krzyczał to ich "sława upadlinie" czy coś w tym rodzaju!  

:flaga::flaga::flaga:

Nigdy. Polscy patrioci są nieskazitelni i dlatego są solą w oku Ukraińców, bo nasi nie mordowali dzieci młotkiem i widłami tak jak UPA. Dlatego ich służby wzięły ich sobie na celownik. 

Tak jak tutaj - https://gazetawroclawska.pl/skandal-we-wroclawskim-tramwaju-mezczyzna-z-orlem-na-piersi-zwyzywal-rodzine-z-egiptu-co-za-wstyd/ar/c1p2-29189571

Nie wierzę, że Polak by zrobił coś takiego, to była żydowsko-ukraińska prowokacja. 

Opublikowano

https://legnica.naszemiasto.pl/legnicka-policja-prowadzi-dochodzenie-w-sprawie-pobicia-dwoch-ukrainskich-dziewczynek/ar/c1p2-29196909

Polacy tacy odważni, dzielnie walczą z ukraińskimi dziećmi! 

Nawet strach bronić Ukraińców, bo można skończyć jak ten dziadek z Poznania. Oby policja dobrała się tej flądrze do dupy, za przemoc wobec dzieci przy swoich dzieciach powinna stracić prawa rodzicielskie. 

Opublikowano
6 minut temu, LeBomB napisał(a):

Tam znów będzie słowo przeciwko słowu, chyba że ktoś coś gdzieś nagrał, albo był jakiś monitoring...

Nie będzie, w takim miejscu wszędzie są kamery. A za pobicie dwóch dziewczynek i rozbicie nosa chłopcu ta babka może iść do pudła bez zawiesia l żadnych zawiasów. 

Opublikowano
8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Konduktor spuszczający wpierdol jakiemuś patusowi zrobił mi dzień. Brawo do konduktora 

https://m.sadol.pl/patol-sie-awanturowal-na-peronie-vt623093.htm

Nie wiem co było wcześniej, ale konduktor raczej znacząco przekroczył swoje uprawnienia. Nie chodzi o to, że zatrzymał i zneutralizował napastnika, ale to w jaki sposób to zrobił. Powinien go raczej obezwładnić do gleby i czekać na patrol policji i SOK, a nie kopać i bić. Ale nie znam też procedur w PKP i uprawnień drużyn konduktorskich więc się nie wypowiadam. Bo faktycznie w czasie jazdy składu nie ma na pokładzie policji czy SOK, a pasażerów trzeba jakoś bronić.

Opublikowano

On się jeszcze "jako tako" zachował, nie jest łatwo kogoś na glebę położyć a tym bardziej naebanego gościa. Może typ skoczył z rękami do jego koleżanek, może do podróżniczek, może jakiś dzieci,  tego właśnie nie wiemy, a jak patusowi nie dasz porządnie do myślenia to będzie jeszcze bardziej kozaczył, taka prawda niestety. Nie znamy całokształtu sytuacji.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

On się jeszcze "jako tako" zachował, nie jest łatwo kogoś na glebę położyć a tym bardziej naebanego gościa. Może typ skoczył z rękami do jego koleżanek, może do podróżniczek, może jakiś dzieci,  tego właśnie nie wiemy, a jak patusowi nie dasz porządnie do myślenia to będzie jeszcze bardziej kozaczył, taka prawda niestety. Nie znamy całokształtu sytuacji.

Uderzył konduktorkę. 

Bronił jej tak jak umiał, miał prawo go zatrzymać do przyjazdu policji. To co on robił wygląda chaotycznie bo pewnie konduktor nie jest mistrzem sztuk walki, co jest oczywiste a poza tym widać gołym okiem, że patusiarz się wyrywa. Nie widzę w tym niczego nadzwyczajnego. Wątpię w to, że ci co to krytykują by potrafili sprawnie obezwładnić agresora. Z tym czekaniem na sok to też bzdura, bo jeśli rzeczywiście bronił konduktorki to raczej nie mógł z tym poczekać. Ja bym standardowo zaczekał na nagranie z całego zajścia bo nie wiadomo co się tam naprawdę stało. Mogło też być tak, że to konduktorka sprowojowała całą sytuację, chłopak tylko się bronił a konduktor uwierzył nie temu komu trzeba. Być może to jest ciąg dalszy nagonki na polskich patriotów. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Uderzył konduktorkę. 

Bronił jej tak jak umiał, miał prawo go zatrzymać do przyjazdu policji. To co on robił wygląda chaotycznie bo pewnie konduktor nie jest mistrzem sztuk walki, co jest oczywiste a poza tym widać gołym okiem, że patusiarz się wyrywa. Nie widzę w tym niczego nadzwyczajnego. Wątpię w to, że ci co to krytykują by potrafili sprawnie obezwładnić agresora. Z tym czekaniem na sok to też bzdura, bo jeśli rzeczywiście bronił konduktorki to raczej nie mógł z tym poczekać. Ja bym standardowo zaczekał na nagranie z całego zajścia bo nie wiadomo co się tam naprawdę stało. Mogło też być tak, że to konduktorka sprowojowała całą sytuację, chłopak tylko się bronił a konduktor uwierzył nie temu komu trzeba. Być może to jest ciąg dalszy nagonki na polskich patriotów. 

No niestety to tak za bardzo nie działa. Ja to bym skasował nagranie żeby mu problemów nie robić. 

Dobrze że mu naje**** ale niestety nie była to obrona konieczna ani stan wyższej konieczności. Postąpił słusznie, ale niezgodnie z prawem. Niestety.

Opublikowano

@GordonLameman dobry pomysł, tylko jak widać po nagraniu, kręcił to ktoś z pociągu obok, i pewnie nie pomyślał że narobi konduktorowi przypału, ale jak typ nie zgłosi pobicia, to rozejdzie się raczej po "łokciach"? chyba że jacyś staną w obronie "patusa" a dowody niestety mają. Możliwe że też policjanci którzy przyjechali na miejsce pomogą konduktorowi. 

Opublikowano

Tylko takie zachowania ochrony piętnuje bohater wielu osób (także na tym forum...) czyli niejaki audytor.... :) Wszystko zależy od tego co się działo wcześniej. Ale co do zasady np. właśnie audytor piętnuje przekroczenia uprawnień przez ochronę. Natomiast nie mam wiedzy jakie uprawnienia posiada obsługa pociągu. Być może w przypadku agresywnego pasażera ma prawo stosować w nadzwyczajnej sytuacji środki przymusu bezpośredniego.

Opublikowano
5 godzin temu, hubio napisał(a):

Nie wiem co było wcześniej, ale konduktor raczej znacząco przekroczył swoje uprawnienia. Nie chodzi o to, że zatrzymał i zneutralizował napastnika, ale to w jaki sposób to zrobił. Powinien go raczej obezwładnić do gleby i czekać na patrol policji i SOK, a nie kopać i bić. Ale nie znam też procedur w PKP i uprawnień drużyn konduktorskich więc się nie wypowiadam. Bo faktycznie w czasie jazdy składu nie ma na pokładzie policji czy SOK, a pasażerów trzeba jakoś bronić.

Takie rzeczy to tylko w Erze, a Era już nie istnieje. W praktyce nie tak łatwo kogoś sobie obezwładnić bez ciężkiego KO, jeśli nie jest się do tego wyszkolonym. 

Opublikowano

Kolejny jakiś pociotek kogoś ważnego?

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pijany-kierowca-z-a1-nie-uslyszal-zarzutow-ruch-waldemara-zurka/w5v6ger

mam nadzieję że Pani prokurator straci stanowisko po takiej akcji.

A też dziwna sprawa z tą babką co zabiła 3 osoby... córusia bogatych i szanowanych rodziców.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/lodz/proces-agnieszki-z-budzi-emocje-sa-w-kraju-rowni-i-rowniejsi/2htjj8w