Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale rozumiesz że staram się na to spojrzeć jego oczami, a nie że szukam uzasadnienia dla takiego zachowania? Bo czasami mam wątpliwości. :P 

Już wspominałem że Republiki nie słucham, a na Brauna nie głosuję bo wariatów nie chcę w parlamencie.

• Odpowiedzi 388
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
36 minut temu, Mar_s napisał(a):

Ale rozumiesz że staram się na to spojrzeć jego oczami, a nie że szukam uzasadnienia dla takiego zachowania? Bo czasami mam wątpliwości. :P 

Już wspominałem że Republiki nie słucham, a na Brauna nie głosuję bo wariatów nie chcę w parlamencie.

Nie rozumiem. Nigdy bym nie był w stanie próbować wejść w buty typa, który wyzywa 11 łatkę od kurew. Moja córka jest niewiele młodsza. Dziewczynki w tym wieku to małe, bezbronne istoty. Ile ona mogła mieć? 140cm i 35kg? Serio wielki, gruby dziad musiał wyzywać ją od kurew? Mam w nosie, że to Ukrainka, jakby ktoś tak krzyczał na Polkę to bym reagował tak samo. Nie wolno tak krzyczeć na dzieci, koniec dyskusji. Jakby ktoś tak krzyczał na moją córkę a ja byłbym w pobliżu, to gość by zaliczył ciężki nokaut. 

Polacy stają się wulgarni i agresywni, coś jest z tym narodem nie tak. 

Opublikowano
5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dziewczynki w tym wieku to małe, bezbronne istoty

mają zbyt duzo internetu, ktorym to mogą sie bronic, ale to fakt ze ogolnie malo są zdolne do obrony.

5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Serio wielki, gruby dziad musiał wyzywać ją od kurew?

tu pewnie kurwy to byly przecinki albo dopelnienia slownictwa bo w polskiej kulturze lacina podwórkowa jest nie do pominiecia.

6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

ja byłbym w pobliżu, to gość by zaliczył ciężki nokaut. 

6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Polacy stają się wulgarni i agresywni,

xd polaczenie tych dwoch cytatow w jednej wypowiedzi jest smieszne

polacy są agresywni - tymczasem ty bys stosowal agresje wobec kogos i to na oczach twojej corki - ona wtedy wychwyci ze rozwiazaniem problemow jest przemoc

potem w autobusach i w innej przestrzeni publicznej tworzą sie takie stary dziady jak ten o ktorym glosno

/potraktuj z dystansem bo polprawda pol serio

Opublikowano
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

zwykłe uprawianie antypolskiej propagandy

przez te kilka dni już było przynajmniej kilka afer ze strony Ukraińców w tym ten co nawoływał do mordowania polaków, ale lepiej jest grzać temat autobusowy pod antypolską narrację. Czego się spodziewałeś?

Nie lubią takich górnolotnych określeń. Nie uprawiajmy tu Republiki.

Ja to widzę tak, że zwykli Ukraińcy kolejny raz zostali zakładnikami głupiej polityki Zełeńskiego. Widać już, że zmienił zdanie i wystartuje w kolejnych wyborach, dlatego czyści sobie zawczasu konkurencję. Szkoda zwykłych ludzi, a ci są jemu przeciwni. 

Opublikowano
58 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

mają zbyt duzo internetu, ktorym to mogą sie bronic, ale to fakt ze ogolnie malo są zdolne do obrony.

tu pewnie kurwy to byly przecinki albo dopelnienia slownictwa bo w polskiej kulturze lacina podwórkowa jest nie do pominiecia.

xd polaczenie tych dwoch cytatow w jednej wypowiedzi jest smieszne

polacy są agresywni - tymczasem ty bys stosowal agresje wobec kogos i to na oczach twojej corki - ona wtedy wychwyci ze rozwiazaniem problemow jest przemoc

potem w autobusach i w innej przestrzeni publicznej tworzą sie takie stary dziady jak ten o ktorym glosno

/potraktuj z dystansem bo polprawda pol serio

Nie uważam, że to jest hipokryzja. Są granice, których przekraczać nie wolno. Jeśli ktoś będzie się tak zachowywać wobec moich dzieci to tę granicę przekroczy i nie, ja nie staje się agresywny, ja dopiero mogę się stać agresywny ale w obronie a nie jako prowokator. 

A facet powiedział "jesteś ukraińską kurwą", to nie był przecinek. 

52 minuty temu, Winter napisał(a):

Ja to widzę tak, że zwykli Ukraińcy kolejny raz zostali zakładnikami głupiej polityki Zełeńskiego. Widać już, że zmienił zdanie i wystartuje w kolejnych wyborach, dlatego czyści sobie zawczasu konkurencję. Szkoda zwykłych ludzi, a ci są jemu przeciwni. 

Szkoda, że ludzie są za głupi by odróżnić politykę tego frajera od tego co myślą zwykli ludzie. 

Opublikowano
13 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Szkoda, że ludzie są za głupi by odróżnić politykę tego frajera od tego co myślą zwykli ludzie. 

Wariaci są w każdym narodzie. I u Ukraińców trafiają się oszołomy. Kilku z nich ostatnio nawet mocno proukraińskiego Wolskiego zaatakowało i wyzywało od nazistów. No tak to my nie zbudujemy niczego rzucając takie inwektywy.

Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

No i tak nikt nie powinien mówić, nie wiem czemu tam nikt go nie uciszył, ja bym mu jadaczkę zamknął, nawet jak to nie moja córka.

Bo się boją, bo to nie ich problem. To jest znieczulica. 

Przypomina mi się jak 4 osoby katowały 16 letniego chłopaka, chodzi o sprawę z Zamościa z 2023. 16 latek wracał ze szkoły, 4 osoby go napadły, pobiły, potem jeden z nich zawrócił i kopnął tego chłopaka w głowę, kiedy ten próbował się podnieść. Co to ma wspólnego ze znieczulicą? Otóż to było na ulicy, inni ludzi ich mijali, mogli uratować życie tego chłopaka ale nikt niczego nie zrobił. 3 z 4 osób, które brały w tym udział nie odsiaduje kary więzienia, dostali zawiasy bo byli nieletni. 

Opublikowano

Symetryczna sytuacja sprzed 2 lat. Pod dyskoteką w Ostrowie Wielkopolskim siedmiosobowa grupa nastolatków zaatakowała i zakatowała na śmierć 25-letniego strażaka OSP. Pełen parking gapiów i zero reakcji.

Opublikowano
6 minut temu, Seyren napisał(a):

Ludzie zaczęli rozgrzebywać stare sprawy po ostatnich wydarzeniach. Wtedy nie szczególnie było o tym głośno. Nie wiem jaki w tym cel, ale patologia to patologia. 

Wpisałem to w google. Konta, które sobie przypomniały o sprawie są lekko mówiąc mocno nie ten teges.

Zrzut ekranu 2026-07-17 223111.png

Zrzut ekranu 2026-07-17 223119.png

Opublikowano
18 minut temu, Seyren napisał(a):

Ludzie zaczęli rozgrzebywać stare sprawy po ostatnich wydarzeniach. Wtedy nie szczególnie było o tym głośno. Nie wiem jaki w tym cel, ale patologia to patologia. 

Było o tym info, a zaczęły to rozgrzebywać ruskie trolle. Grasz w ich grę. 

Polecam jednak pomyśleć. Choćby trochę.

Opublikowano
8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

https://epoznan.pl/news-news-177989-poznaniak_mial_zostac_zaatakowany_w_tramwaju_po_tym_jak_ruszyl_z_pomoca_ukrainskiemu_chlopcu

Jakoś nie słyszy się, żeby takie rzeczy się działy w Niemczech czy w innych krajach w Europie. Takich Polaków trzeba wziąć za mordę i przycisnąć butem do gleby, bo widać, że wielu z nich się marzy III rzesza. 

Jesteś naiwny, jak dziecko. Takie rzeczy działy się w stosunku do nas przez lata po otwarciu rynku pracy. Oczywiście nie popieram przemocy, ale nie rób z Polaków, jakichś wyjątkowych w tej materii.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Winter napisał(a):

Jesteś naiwny, jak dziecko. Takie rzeczy działy się w stosunku do nas przez lata po otwarciu rynku pracy. Oczywiście nie popieram przemocy, ale nie rób z Polaków, jakichś wyjątkowych w tej materii.

I co mnie to obchodzi? Nie będę usprawiedliwiać czegoś takiego, nie będę bronić nazioli i na pewno będę to potępiać. No i na pewno Ukraińcy nam niczego takiego nie robili. 

Natomiast jeśli chodzi o teraz to owszem, jesteśmy wyjątkowi, Polacy zachowują się strasznie, atakują dzieci, atakują starszych ludzi i należy wziąć ich za to za mordę i dokręcić śrubę tak mocno, że całe to naziolskie towarzystwo się zesra. Nie mam wątpliwości, że to się stanie w wtedy dźwięk pękających dup "patriotów" będzie dla mnie niczym kojący balsam. @ITHardwareGPT

Czy Polacy i polskie dzieci były po otwarciu rynków pracy za granicą tak często atakowane tak jak teraz Ukraińcy oraz ukraińskie dzieci w Polsce?

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
@Henryk Nowak Krótko: nie da się uczciwie wykazać, że „tak samo często”. Brakuje porównywalnych statystyk, szczególnie dotyczących dzieci.

Po 2004 r. Polacy rzeczywiście padali w Wielkiej Brytanii i Irlandii ofiarą ksenofobii, pobić, gróźb czy niszczenia mienia. Nie była to legenda: niepełna kwerenda 26 brytyjskich jednostek wykazała 585 aresztowań w 2013 r. w sprawach przestępstw z nienawiści wobec Polaków – około dziesięć razy więcej niż w 2004 r. Tyle że to liczba aresztowań, nie ataków ani ofiar, i bez wydzielenia dzieci: The Guardian. Brytyjskie statystyki nie prowadzą kompletnej serii według narodowości ofiary, a zmiany w rejestrowaniu utrudniają porównania: Home Office.

Obecnie dane Policji przytaczane przez prasę mówią o 267 antyukraińskich przestępstwach/incydentach z nienawiści w 2024 r., 275 w 2025 r. i 180 w pierwszej połowie 2026 r. – czyli wzroście o około 30% r/r: Notes from Poland. Kategoria obejmuje jednak nie tylko pobicia, ale również groźby, znieważenia czy uszkodzenia mienia. Nie ma publicznego rozbicia według wieku ofiar, co potwierdzają materiały RPO/KGP.

Wśród badanej ukraińskiej młodzieży 14% deklarowało bullying ze strony polskich rówieśników, ale była to specyficzna, niereprezentatywna próba, więc nie można przenosić wyniku na wszystkie dzieci: CARE.

Wniosek: twierdzenie, że Polakom „nic takiego się nie działo”, jest błędne. Twierdzenie, że działo się równie często, również nie ma pokrycia w porównywalnych danych. Tak samo nie da się na podstawie kilku głośnych spraw dowieść, że Polacy są dziś pod tym względem europejskim wyjątkiem. Natomiast wzrost antyukraińskich incydentów jest realny i niepokojący — a historia polskiej emigracji niczego tu nie usprawiedliwia. To nie karta „wychodzisz z więzienia”, tylko statystyczny bigos.

gpt-5.6-sol-max-ultra

Opublikowano
15 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

I co mnie to obchodzi? Nie będę usprawiedliwiać czegoś takiego, nie będę bronić nazioli i na pewno będę to potępiać. No i na pewno Ukraińcy nam niczego takiego nie robili. 

Natomiast jeśli chodzi o teraz to owszem, jesteśmy wyjątkowi, Polacy zachowują się strasznie, atakują dzieci, atakują starszych ludzi i należy wziąć ich za to za mordę i dokręcić śrubę tak mocno, że całe to naziolskie towarzystwo się zesra. Nie mam wątpliwości, że to się stanie w wtedy dźwięk pękających dup "patriotów" będzie dla mnie niczym kojący balsam. @ITHardwareGPT

Czy Polacy i polskie dzieci były po otwarciu rynków pracy za granicą tak często atakowane tak jak teraz Ukraińcy oraz ukraińskie dzieci w Polsce?

Większość tych ataków to osoby pod wpływem. Miej pretensje do Biedronki i podobnych, że rozpijają towarzystwo robiąc nonstop, jakieś promocje na alkohol. Przy okazji wypadałoby z twojej strony wspomnieć o dzisiejszym ataku młodego Ukraińca na Polaka. O tym coś często zapominasz.

A w kwestii Polaków za granicą. Jesteś teraz poważny? Pytasz bota o informacje? Łomatko z kim ja piszę. Jak mi auto porysowali, potem drzwi z napisem "weg naar Polen" i rzucali worki ze śmieciami pod okno to poszedłem to zgłosić na policję i do gminy. Reakcja kobiety z gminy, że to absolutnie nie jest atak ksenofobiczny. Policja nic nie zrobiła. Zatem widzisz, że te statystyki to nie odzwierciedlają niczego.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Meldpunt_Midden_en_Oost_Europeanen

O tym szanowny pan słyszał? Nie? To zgłęb temat i skończ płakać nad losem Ukraińców.