Element Wojny 5 345 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) @JaycobTak jak pisali wcześniej - biedna wersja Stellara, gdzie tak jak tu chyba każdy element punktowali. Najbardziej jednak śmieszne w tej recenzji jest - koleś wywala praktycznie jeden wielki stos wad, ale na końcu daje z dupy 7/10. Zapytałem Claude'a i GPT 5.6, ile wystawiłyby tej grze na podstawie całej zamieszczonej tutaj recenzji (pominąłem tylko notę końcową) Claude - Na podstawie tego, co opisujesz, oceniłbym tę grę gdzieś na 5/10 (może 5-5.5 w skali 10-punktowej, czyli coś w rodzaju "przeciętna, z wyraźnymi problemami"). GPT - z samego tego fragmentu wynika ocena 5/10, ewentualnie 5,5/10, jeśli zalety są zauważalne, ale nie równoważą problemów. W klasycznej skali 10-punktowej 5/10 oznacza produkcję przeciętną: niekoniecznie złą lub niegrywalną, lecz taką, której trudno wyraźnie polecić poza konkretną grupą fanów. Ludzie powinni się nauczyć, że przyjęta skala ocen jest od 1 do 10, a nie od 6 do 10. A do samej gry, to nie dziwi mnie że nie dowieźli - przecież robili ją kolesie od Pokemonów, od tego totalnie żałosnego Z-A - jedynego chyba w całej serii, którego mój syn po jednorazowym przejściu unika jak ognia. Edytowane 3 Sierpnia przez Element Wojny 1 1
Jaycob 2 745 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia 1 minutę temu, slafec napisał(a): W sumie zabawne, że jest hejt na pudełka, że to niby przez nie gry wyciekają i są spoilery przed premierą, a tu elegancko na PC piraci grają od jakiegoś czasu i jeszcze recenzji udzielają Nie pierwszy przypadek na Steamie, gdzie gra wyciekła przez preload (wcześniej Pragmata i DS2), ale gruby ma na to wywalone.
j4z 1 873 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Z tego co słyszałem, twórcy zapomnieli zaszyfrować, jak wrzucali na Steam. Podobna sytuacja była ostatnio z FH6, o ile pamięć mnie nie myli. Edytowane 3 Sierpnia przez j4z
Element Wojny 5 345 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Dla mnie to jest mega komiczne. Dziesiątki, albo wręcz setki ludzi pracują kilka lat nad grą, której development pochłania co najmniej kilkadziesiąt milionów dolarów. I nagle na końcu projektu, kiedy gra jest gotowa, a do wydania kilka dni, ktoś "nieumyślnie" zapomina ją zaszyfrować, wrzuca nieodpowiednie pliki tam gdzie nie trzeba, a gra ląduje w zatoce przed premierą. W dobie coraz większych zabezpieczeń, takich przypadków jest coraz więcej - dosłownie 2 dni temu czytałem artykuł o Netflixie i "zagubionym filmie" z min. Nicholasem Cage'm, która produkcja kosztowała jakieś 40mln dolarów, a którego gotowa finalna kopia wyparowała, choć film nie ma nawet daty premiery. Chciałbym wierzyć że to przypadki... 1
Jaycob 2 745 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) 72% PC: https://www.metacritic.com/game/beast-of-reincarnation/critic-reviews/?platform=pc Po tych recenzjach to ja odpuszczam, nie kupuję nawet Game Passa. Może sprawdzę przy okazji, jak pojawi się coś ciekawszego w usłudze. Szkoda, bo zapowiadało się naprawdę interesująco, ale nie dowieźli. Steam aktualnie mixed. Edytowane 4 Sierpnia przez Jaycob
dawidoxx 1 169 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) 15 godzin temu, j4z napisał(a): @samsung70 tak między nami Ci powiem, iż zauważyłem, że dużo z tych krzykaczy jest hipokrytami. Ty to tam najwięcej wiesz gość został zbanowany na labie za szukanie piratów i patchów do nich, ba nawet jeszcze w bezczelny sposób potrafił narzekać na kiepską wydajność kiedy wszystkim ten sam tytuł działał dobrze.. później jak wrzucił screeny z benchamarka okazało się ze grał w bete z torrentów z przed kilku miesięcy, ale potrafił jechać po grze przez kilka stron. 1 godzinę temu, Jaycob napisał(a): 72% PC: https://www.metacritic.com/game/beast-of-reincarnation/critic-reviews/?platform=pc Po tych recenzjach to ja odpuszczam, nie kupuję nawet Game Passa. Może sprawdzę przy okazji, jak pojawi się coś ciekawszego w usłudze. Szkoda, bo zapowiadało się naprawdę interesująco, ale nie dowieźli. Steam aktualnie mixed. Miałem wziać ale jednak też odpuszczam Edytowane 4 Sierpnia przez dawidoxx
j4z 1 873 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Strasznie haniebnych czynów się dopuścił. Uuuuu! Aaaaa! Już Ci napisałem, widocznie ten lab nie był normalnym miejscem. A tutaj masz gościa, który piekł karty i opychał. Inny ciśnie po piratach, a sam cisnął na wałku w gry z gamepassa. Inny powiedział, że jak ktoś jest ogarnięty, to zdobędzie grę za darmo (kupi kartę z grą, grę weźmie, kartę zwróci). Ilu z forumowiczów nabiło po 4zł XGP na lata? Ilu ma legalnie zakupioną Windę? Ilu piraci filmy/seriale? Ilu ogląda je na pirackich streamach? Ilu wykorzystuje błędy cenowe na niekorzyść sklepu? HI-PO-KRY-ZJA 47 minut temu, dawidoxx napisał(a): z przed *sprzed Edytowane 4 Sierpnia przez j4z 1 1 1
slafec 76 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 24 minuty temu, j4z napisał(a): HI-PO-KRY-ZJA Mieszasz tu rzeczy legalne z nielegalnymi. Nieetyczne zachowanie czy naginanie regulaminu to nie jest to samo co piractwo. A szukanie wymówek w celu uzasadnienia piractwa jest po prostu śmieszne. Najlepsza jest walka z Denuvo - jak jest, to nie kupuję, bo protestuję. Jak go nie ma, to sobie ściągnę i sprawdzę demo, bo nie będę kupował kota w worku, albo gra nie jest warta pieniędzy, albo twórcy są tacy i owacy 1
Jaycob 2 745 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Może refund po ograniu gry to januszowanie, ale nadal nie jest to to samo co ściąganie gry z torrentów. To co innego niż piractwo. A promki 4zł za abo?To nie hipokryzja, tylko skorzystanie z oferty, którą przecież sam Microsoft stworzył. Hipokryzją byłoby to, gdyby ktoś korzystał z cudzej pracy bez zgody właściciela, a potem udawał, że tego nie robi. Edytowane 4 Sierpnia przez Jaycob 2
j4z 1 873 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Jestem piratem i nie szukam uzasadnienia. Nie lubię hipokryzji. Z mojej strony temat uważam za zamknięty, bo chyba się nie zrozumiemy, a ja nie jestem typem człowieka, który za wszelką cenę chce zmienić zdanie innych. Co do gry, na każdym gameplayu na YT widzę spadki. Osobiście poczekam, może poprawią.
dawidoxx 1 169 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) 43 minuty temu, j4z napisał(a): Strasznie haniebnych czynów się dopuścił. Uuuuu! Aaaaa! Już Ci napisałem, widocznie ten lab nie był normalnym miejscem. A tutaj masz gościa, który piekł karty i opychał. Inny ciśnie po piratach, a sam cisnął na wałku w gry z gamepassa. Inny powiedział, że jak ktoś jest ogarnięty, to zdobędzie grę za darmo (kupi kartę z grą, grę weźmie, kartę zwróci). Ilu z forumowiczów nabiło po 4zł XGP na lata? Ilu ma legalnie zakupioną Windę? Ilu piraci filmy/seriale? Ilu ogląda je na pirackich streamach? Ilu wykorzystuje błędy cenowe na niekorzyść sklepu? HI-PO-KRY-ZJA *sprzed Niezle bezrobocie i wizyty u lekarza po jaranie ryją banie 2 minuty temu, j4z napisał(a): Jestem piratem i nie szukam uzasadnienia. Swój swojego broni Edytowane 4 Sierpnia przez dawidoxx
j4z 1 873 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) 24 minuty temu, dawidoxx napisał(a): Niezle bezrobocie i wizyty u lekarza po jaranie ryją banie Post na miarę hipokryty, ewentualnie internetowego "kozaka". Nie masz argumentów? Zakończ rozmowę, a nie ubliżasz. Panowie, to że coś jest legalne, nie oznacza, że jest uczciwe i niekrzywdzące. Producenci żywności wciskają do swoich produktów rakotwórcze związki, ale spoko, bo przecież jest to legalne, nie? 24 minuty temu, dawidoxx napisał(a): Swój swojego broni Nie udaje świętoszka, jak Wy. Nie bronie, pokazuję hipokryzję. Edytowane 4 Sierpnia przez j4z
ODIN85 4 926 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 47 minut temu, Jaycob napisał(a): Może refund po ograniu gry to januszowanie, ale nadal nie jest to to samo co ściąganie gry z torrentów. To co innego niż piractwo. A promki 4zł za abo?To nie hipokryzja, tylko skorzystanie z oferty, którą przecież sam Microsoft stworzył. Hipokryzją byłoby to, gdyby ktoś korzystał z cudzej pracy bez zgody właściciela, a potem udawał, że tego nie robi. Jakie 4zł? Na 3 lata dało się nabić z 0zł 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Odkąd skończył mi się Game pass za 0 zł na 3 lata, to nie kupiłem. Tak samo nie mam plusa na ps5. Może kiedyś wezmę game passa na miesiąc dwa by w coś zagrać, ogólnie póki co nie planuję. Z pewnego discorda Edytowane 4 Sierpnia przez Reddzik
Element Wojny 5 345 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Ktoś napisał, że fabuła jechanego za ten element Crimsona w porównaniu do tej tu to wręcz oskarowy produkt 3
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Nie wierzę, że pokłóciliście się o piractwo nawet w temacie poświęconym kolejnemu souls-slopowi, zrobionemu na jedno kopyto, aby tylko wyciągnąć kasę od fanów gier From Software 1
Element Wojny 5 345 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Dokładnie, taka ożywiona dyskusja w temacie gry, która nie jest warta funta kłaków.
Jaycob 2 745 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) 15 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Nie wierzę, że pokłóciliście się o piractwo nawet w temacie poświęconym kolejnemu souls-slopowi, zrobionemu na jedno kopyto, aby tylko wyciągnąć kasę od fanów gier From Software First time? To nie jest souls-like. Edytowane 4 Sierpnia przez Jaycob
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Trochę poszło rowem. To, crimson, awatar... zatoka puchnie. 1
Element Wojny 5 345 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Trochę poszło rowem. To, crimson, awatar... zatoka puchnie. Właśnie zajrzałem i szok, praktycznie każdy nowy tytuł tam jest - nie wiem czy hypervisor, crack, czy cokolwiek innego bo mnie to nie interesuje, ale Denuvo seryjnie mogą sobie w tym momencie w dupę wsadzić.
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Na dzień dzisiejszy ładowanie kasy w Denuvo to zmarnowane pieniądze. Już lepiej, jakby ten budżet przeznaczony na DRM wydali na zatrudnienie dodatkowych testerów przed premierą. Nie bez powodu twórcy 007 First Light wywalili Denuvo po 2 miesiącach. Po co to trzymać, skoro zostało złamane 2 tygodnie po premierze? 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Gierka do zagrania ale w cenie za 50-60, spokojnie poczekam na lepszą cenę. Premiera to nie mus do grania na siłę.
Element Wojny 5 345 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 19 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Na dzień dzisiejszy ładowanie kasy w Denuvo to zmarnowane pieniądze. Denuvo to rak gejmingu. Kto ma spiracić, i tak spiraci albo ewentualnie nie zagra; zaś kto ma kupić, i tak kupi, bo nie chce ściągać byle gówna napakowanego cholera wie czym. Co więc w tym wypadku daje Denuvo? NIC. Ten kto chciał spiracić będzie klął, błagał o powrót Empress i czekał, a po dupie dostanie tylko legitny gracz, który wydał pieniądze, bo musi instalować ten badziew na swoim kompie. Nie będę wchodził już w dyskusję czy Denuvo zabija wydajność czy nie, bo różne przypadki już widzieliśmy, ale wiem jedno - dobra gra zawsze się sprzeda. Udowodnił to niedawno Crimson, 007 i kilka innych gier, które zostały złamane. Dlatego kupię na premiera Dawnwalkera, którego twórcy już otwarcie przekazali że żadnego Denuvo nie będzie, bo chcę wspierać studia, które szanują graczy. 1
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): błagał o powrót Empress Kochany, o Empressowej to już wszyscy zapomnieli i olali ją ciepłym moczem. Teraz ulubieńcem piratów jest gościu o pseudonimie voices38, który w przeciwieństwie do niezrównoważonej wariatki nie wymusza wpłacania mu datków i nie przemyca idelogoicznych manifestów w plikach NFO. Po prostu pojawia się z zaskoczenia, daje link do cracka i życzy miłej zabawy Raz to nawet ludzi przepraszał, ponieważ coś sknocił podczas pichcenia cracka i po kilkudziesięciu minutach cały RAM był zapchany. 1
Rekomendowane odpowiedzi