Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

f3b7526b7b19378ebca44233af7da045e6212077

Cytat

Gra RPG akcji TPP od studia Game Freak, znanego z serii Pokémon. Beast of Reincarnation przenosi nas do postapokaliptycznej Japonii, gdzie przejmujemy kontrolę nad wojowniczką Emmą oraz jej psim towarzyszem Koo i stajemy do walki z istotami siejącymi skażenie w całej krainie.

źródło

70d9d134651a247fa20f282d0ffad2ddeedb3f5a

6b0ae0c883e19e574eae0e7b07e264b24723391d

Coś cicho o tej grze w internetach. A imo wygląda naprawdę ciekawie. Jest tu chyba wszystko: postapo, Japonia zarośnięta naturą, ruiny miast, androidy, walki z zmutowanymi roślinami :E a do tego melancholijna muzyka jak z Automaty. Bardziej japońsko już się chyba nie da. :E 

Setting trochę przypomina Horizona. Podoba mi się też system walki - wygląda na połączenie parowania rodem z Sekiro z wyborem umiejętności spowalniającym czas, jak w odświeżonych FF7.

I to wszystko od studia, które od dekad tłukło praktycznie wyłącznie Poksy. :E Widać, że jak dostaną wolną rękę od Nintendo, to potrafią zrobić coś bardziej ambitnego.
Premiera: 3 sierpnia 2026 i będzie dostępna w GP day1.  Niestety brak polskiej lokalizacji. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

To może być kłopot w odbiorze. Gra wszystkomająca = miszmasz = ja sam nie wiem, jak odbierać ten typ mixu starej Japonii z... robotami, itd. Hmm... 

Crimson Desert :hihot:

Zobaczymy. Horizon Zero Dawn też był przecież takim dziwnym miksem: mecho-dinozaury w postapo świecie, do których strzelało się z łuków i procy :E , a jednak się przyjął. 

Fabuła podobno ma trwać około 40 godzin, co już jest naprawdę sporo. Oby tylko ten czas był sensownie wypełniony, a nie polegał na odbijaniuj jakiś losowych obozów i czyszczeniu mapy z zapychaczy.

8 minut temu, slafec napisał(a):

GP kończy mi się na początku sierpnia i nie zdążyłbym ograć całości, także odpuszczam na premierę.

Gra wygląda spoko, kiedyś na pewno sprawdzę.

Anuluj suba ze zwrotem kasy i wykup nowy. :E 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Jak odpaliłem ten Gameplay to od razu mi się rzuciło że to nowe Sekiro ale im dalej tym właśnie widzę że to mix wszystkiego ze wszystkim. rzucę w domu okiem co Demo mówi, ponieważ bardzo szanuję zdanie gościa. 

43 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Anuluj suba ze zwrotem kasy i wykup nowy. :E 

Podobno idzie, ale to musi być bardzo mała aktywność na koncie :) 

Ehh gdzie te czasy gdzie UGP było za 4 zł :D

Opublikowano (edytowane)

Może już zablokowali tę możliwość, bo nie mam takiej opcji. Jednak na 100% dało się tak zrobić i sam wielokrotnie z tego korzystałem: przechodziłem gry, a potem anulowałem subskrypcję ze zwrotem kasy. :E :skrzypce:

BTW gra nie kosztuje full price, na kluczykach za ~170 złociszy. :) 

Edytowane przez Jaycob
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.07.2026 o 12:48, Jaycob napisał(a):

Może już zablokowali tę możliwość, bo nie mam takiej opcji. Jednak na 100% dało się tak zrobić i sam wielokrotnie z tego korzystałem: przechodziłem gry, a potem anulowałem subskrypcję ze zwrotem kasy. :E :skrzypce:

BTW gra nie kosztuje full price, na kluczykach za ~170 złociszy. :) 

To Ty jesteś tym gościem, co tak się triggeruje, jak ktoś tylko wspomni o piratach? 

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, j4z napisał(a):

To Ty jesteś tym gościem, co tak się triggeruje, jak ktoś tylko wspomni o piratach? 

haha! 

nie wiem czy to on czy nie, ale na pewno się udzieli- będziesz wiedział, ja nawet wycieczki osobiste doistaję jak mówię, że grałem na legicie:D 

trigger incoming 

image.png.03eaf44143fd10caedbafd464e3ab1ee.png

edyt

nie! to na bank nie jest @Jaycob, w ogole przeciez on sam mowi o walku na ogranie za free, wiec wtf 

to chyba bedzie dawidoks 

Edytowane przez samsung70
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Opinie ogrywających "demo" są bardzo mieszane, większość pisze że to ułomna wersja Stellar Blade. 

Game Freak nie pierwszy raz próbuje zrobić coś poza Poksami i do tej pory wychodziło średnio. Wygląda na to, że passa podtrzymana.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Tak ciężko odpalić apkę xboxa? Tam jest zawsze podana konkretna data i godzina.

Nie zesraj się tam Odin... Zapytałem bo na apce xboxa pokazuje ponad 11h do startu a na steam jest 4 więc są zupełnie inne godziny startu także pytam, bo może ktoś wie lepiej. 

Edytowane przez dawidoxx
  • Haha 2
Opublikowano

Wszędzie jest tak samo:

Cytat

Official Release Time: 00:00 UTC on August 4th

August 4th @ 00:00 UTC is the release time we announced and set across all platforms. However, an unknown error is causing the unlock time to be displayed incorrectly on the Steam store page. We have reached out to Valve to get help fixing this. Sorry for the confusion.

Regional release times:

Aug 3 @ 17:00 PDT
Aug 3 @ 20:00 EDT
Aug 3 @ 21:00 BRT
Aug 4 @ 01:00 BST
Aug 4 @ 02:00 CEST
Aug 4 @ 03:00 EEST
Aug 4 @ 08:00 CST
Aug 4 @ 09:00 JST
Aug 4 @ 10:00 AEST

https://steamcommunity.com/app/2001760/discussions/0/583930224335558116/

Opublikowano

W sumie zabawne, że jest hejt na pudełka, że to niby przez nie gry wyciekają i są spoilery przed premierą, a tu elegancko na PC piraci grają od jakiegoś czasu i jeszcze recenzji udzielają :E