Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@kalderon @Grolshek 😂 szczerze powiem nie zauważyłem nawet jakie kwoty mi podał, ale przeglądając kilka wątków właśnie w podobnej tematyce tutaj wrzuciłem kilka rzeczy i żeby mi przemielilo. Więc tak AI, pomagało. Rzeczywiście 600 zł za RAM to biorę cały magazyn :E i zaraz buduję swojego peceta haha

Wychodziło mi generalnie wszystko w granicy 6k, więc pomyślałem, że mi wypluje na świeżych danych. Słaby prompt zrobiłem. 

Ten assassin jeszcze niedawno kupowałem za 120 chyba 🤔 

Mam rozumieć że lista do śmieci? 

Edytowane przez Spindender
Opublikowano

Odpalone na moich ramach.

Działa.

Zostało upolować dysk, ram i na tej białej przestrzeni po prawej nakleić fototapetę z minecraft i w miejscu przedniego wentyla postawić jakąś figurkę.

no i ofc ostateczny cable management.

ps. Patent z przewodem od gpu pomiędzy wentylatorami możecie śmiało kopiować do swoich buildow bo wygląda mega kozacko 

IMG_7598.thumb.jpeg.60d27cac6da292668e5371669277ed86.jpeg

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Jakbym miał brać nówki-nówki to 2x16 6000cl30 wychodziło ~1750zł co przekreczało budżet, dlatego dogadałem się, że do tego kompa wsadzę swoje goodramy 6400 na hynixach z paragonem media expert z wieczystą gwarancją, a do mojego wziąłem zielonki bo jednak nie chcę komuś, do kompa na urodziny montować "kombinowanych" pamięci "noname".

1150zł sprawia, że zmieszcze sie w budżecie i miałem je kilometr od domu, a brak xmp i radiatorów dla mnie nie ma znaczenia.

Figurka dotarła, będzie kozacko wyglądać.
Został dysk.

• Like 1
Opublikowano

Takich rzeczy nie można robić "normalnym" ludziom.

Normalni ludzie cenią sobie gwarancję itp. itd. - zero kombinowania.

Teraz za 4500 będzie komp, który sprosta obecnym wymaganiom 10latki a jak będą chcieli coś lepszego za kilka lat to jest gotowy by przyjąc praktycznie wszystko co jest obecnie na rynku + cpu, które dopiero wyjdą.

Do 1440p, pulpit, youtube, minecraft, crash bandicoot, spyro the dragon to i tak luksus ;)

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, wallec napisał(a):

Takich rzeczy nie można robić "normalnym" ludziom.

Normalni ludzie cenią sobie gwarancję itp. itd. - zero kombinowania.

Teraz za 4500 będzie komp, który sprosta obecnym wymaganiom 10latki a jak będą chcieli coś lepszego za kilka lat to jest gotowy by przyjąc praktycznie wszystko co jest obecnie na rynku + cpu, które dopiero wyjdą.

Do 1440p, pulpit, youtube, minecraft, crash bandicoot, spyro the dragon to i tak luksus ;)

Tutaj masz zupełną rację. Za łebasa człowiek nie miał kasy to kombinował z używkami, czasem wychodząc jak Zabłocki na mydle. 
Teraz nie te czasy, żeby dla kilku fps zamawiać graty z gwarancją do bramy.

Swoją drogą ta figurka myślałem, że będzie dużo mniejsza, a tutaj spory kloceusz :)