Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś widziałem komentarz, że oni to powinni zrobić remake HoMM 5. 

I zgadzam się z takim stanowiskiem, ponieważ:

1. Piątka już bardzo mocno zestarzała się graficznie 

2. Do piątki nie ma tak rozbudowanych i ciągle rozwijanych modyfikacji, jak Horn of the Abyss, która stała się w zasadzie pełnoprawnym dodatkiem. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Like 1
Opublikowano

Nie wygląda aż tak źle moim zdaniem, tylko właśnie, co z tego jak zrobią remaster, jak ludzie, którzy grają z dodatkami typu HOTA, czy ERA (WOG) nie przejdą na nowszą wersję. Obecnie pobierając H3 launcher ma się wszystko w jednym miejscu i modowanie do wersji HOTA lub wersji ERA jest banalnie proste. Ustawień i dodatkowych modów mnóstwo, tak że każdy znajdzie coś dla siebie. 

Ciekawe czy zmienią tylko silnik, co za tym idzie grafikę, czy balans oryginalnej rozgrywki też zostanie zmieniony. No i ja już widzę, że przyspieszyłbym chętnie animacje i chciałbym by była taka opcja. 

Idealnie byłoby jakby już na poziomie wydania remastera wprowadzili część mechanik z HOTY lub ERY, które obecnie są w modach i pozostawili otwarte drzwi do adaptacji tych modów w remasterze. 

• Upvote 1
Opublikowano

Znak naszych czasow tnaim kosztem zrobić remaster gry, zarobić na sentymentach. Jakby wsparcie dla modów było to pewnie i społeczność co dalej gra w hita i dlajw by przeszła ale pewnie nie. Czyli sprzedadzą ile się da, ale szybko gra umrze bo ma bardziej grywalne alternatywy. To ten typ gdzie grafika to mało ma do gadania 

Ja kupiłem 3 na gogu żeby sprawdzić hota ale to już nie dla mnie. Za dużo to trwa. Kiedyś się grało ale czasu na granie było więcej. miałem nawet pudełkowe wersje ale gdzieś posiałem. Ja najwięcej w woga gralem leveling mi się podobał itp

Opublikowano (edytowane)

U mnie pierwszym modem był WOG (Wake of Gods) i jak został połączony z Erą to tak zostało i leży mi bardziej niż HOTA. Można sobie urządzać walki na dziesiątki tysięcy jednostek :D 

Sporo opcji wspomagających poziom trudności, co sprawia, że nawet na niższych poziomach po modyfikacji można trafiać na bardzo trudnych przeciwników komputerowych. Rozszerzone walki, rozszerzone ewolucje potworów (niektóre mają po 3-4 poziomy ulepszeń), nowe jednostki, przebudowany Conflux, nowy surowiec (Mithril), mod na generowanie map nawet rozmiaru G. Masa innych opcji, z których większości jeszcze nawet nie przetestowałem :) 

Edit: czy zagrałbym w remastera? Tak, ale właśnie z tego typu opcjami i modami. Sam remaster to raczej ciekawostka, bo odzwyczaiłem się od klasycznych HOMM3

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Slayer napisał(a):

Jak kampania w H3? Tak dobra jak w H4? bo tam mi sie mega podobała

W H4 kampanią z tą córka pirata to był sztos zwłaszcza muzyka. W B3 też była spoko kampania ale ta w H4 była bardziej klimatyczna i sami hirosi w H4 więcej znaczyli:)

A w odświeżoną wersję chętnie bym zagrał. Mam ochotę z dzieciakami pograć w Hot Seat ale nowa grafika może by ich bardziej zachęciła.

• Thanks 1
Opublikowano

H3 + HotA+ HD Mod i nic więcej nie potrzeba. Z pewnością nie rimejku z grafiką jak z generatora, która na żadnej płaszczyźnie nie tworzy feelingu starej odsłony. Pewnie się kiedyś sprawdzi z ciekawości, ale nie wcześniej jak będzie dodawane do Crunchipsów.

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

Znowu żerowanie na sentymentach. Który to już raz. W dodatku fatalnie to wygląda.

Całkowicie się nie zgadzam. Wygląda całkiem fajnie.