Kna1st 3 Opublikowano Piątek o 10:50 Opublikowano Piątek o 10:50 Cześć, aktualnie posiadam poniższą specyfikację: ale to 1GB zaczyna mi już nie wystarczać. Chciałbym dokupić jakiś dysk ale aktualnie średnio u mnie z siedzeniem w tych specyfikacjach i dobieraniem części, stąd prośba o podpowiedź co wybrać o pojemności 1TB żeby podeszło do tej płyty głównej, było sensowne wydajnościowo i nie kosztowało miliony monet.
KaniaPC 45 Opublikowano Piątek o 18:56 Opublikowano Piątek o 18:56 SSD 1 GB? Rozumiem że chcesz dokupić drugi dysk 1 TB tak? Jeśli tak, to rzuć okiem na przewodnik polecanych SSD na ITH lub Gry-Online, tam polecają te najtańsze sensowne i też te lepsze ale jeszcze rozsądne w cenie
Kna1st 3 Opublikowano Piątek o 20:38 Autor Opublikowano Piątek o 20:38 Ahhh, czeki błąd, oczywiście chodziło mi o 1TB Przewodnik oczywiście wybadam, dzięki. Ale głównie chciałbym się dowiedzieć czy szukać drugiego 1TB jakiegoś SSD czy lepiej sprzedać aktualnego i kupić jednego 2TB w wersji wpinanej w płytę główną jak ten który mam obecnie, bo np. wydajnościowo będzie się to lepiej spinać, a może byłby to przerost formy nad treścią pod kątem kosztowym?
Kyle 600 Opublikowano Sobota o 07:42 Opublikowano Sobota o 07:42 20 godzin temu, Kna1st napisał(a): ale to 1GB zaczyna mi już nie wystarczać. Rozszerzanie miejsca na SSD, przez dokupowanie małych dysków jest delikatnie mówiąc nieefektywne. Jak potrzebujesz więcej miejsca, to wymień ten SSD na jakieś SSD 4TB. ... drogo? - no takie czasy. 1
Bono_UG 344 Opublikowano Sobota o 12:01 Opublikowano Sobota o 12:01 Albo zacząć od przejrzenia co tak zapycha. Jeżeli X gier, z których część dawno nie grana, to chyba można coś usunąć. Tutaj jak najbardziej może być konieczny większy ssd, zwłaszcza że nowe raczej oszczędnością miejsca nie grzeszą. Jeżeli zdjęciami, filmami, to można przejrzeć i część wywalić. Tu według mnie lepiej sprawdzi się hdd, żeby takie rzeczy trzymać. Do tego jakieś kolejne zewnętrzne/w stacji dokującej do archiwizowania. Poza tym ciężko mi znaleźć co innego może aż tak zapchać dysk w domowym zastosowaniu.
Rekomendowane odpowiedzi