Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, gtxxor napisał(a):

O kurdebele, jak się halfpage władował w slot dla rectangle, to nie mam pojęcia. Zbierajcie proszę takie rzeczy, bo konfigurujemy mapper, a nie da się tego robić na devie niestety. 

Bardziej fachowo, forum wytrzyma. Po za tym robicie beta-testerów z użytkowników i to jeszcze z reklam:hihot:

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano (edytowane)

Na PC i na komórce z Androidem nie mam reklam i forum się nie rozjeżdża z napisami AD. Wszędzie mam Firefox. 
Zaś co się tyczy iPada, tutaj mam rozjechane forum- puste pola AD, reklamę która za mną podąża gdy scrolluję forum w dół. 
Nawet pisząc mam reklamę z prawej strony, śledzi mnie skubana. :E
IMG_0851.thumb.jpeg.023bb082f89c224d0f0bfff80e1dc383.jpeg

IMG_0852.png

IMG_0853.jpeg

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Nie pytaj ludzi tylko zbadaj rynek. Szczególnie serwisy które korzystają z patronite i od razu widzisz jak sobie radzą:

https://patronite.pl/hejto

I najważniejsze:

34 minuty temu, gtxxor napisał(a):

dożywotnie

Tylko i wyłącznie model subskrypcyjny, stawki zbalansujesz z czasem.

38 minut temu, gtxxor napisał(a):

koszulka, kubek

https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.1616921114

Opublikowano

Słuchajcie, luźne niezobowiązujące pytanie, żadna zapowiedź. Ile byście zapłacili za pakiet fana ITH w składzie koszulka, kubek i dożywotnie wyłączenie reklam? :) 

200-300zł?
Chociaż to tylko leczenie skutku, nie przyczyny. 
Skopiowalibyście rozwiązanie z TechPowerUp: (https://www.patreon.com/TechPowerUp)
Jakieś trzy poziomy pakietów. Ludziom dużo łatwiej byłoby stopniowo płacić małe kwoty jak się szarpnąć raz a mocniej (mniej boli), a jakieś fajne rangi dla wspierających, może ukryta grupa na forum dla nich. 
Dla najbardziej wspierających możliwość przyjechania na kawę do redakcji, pogawędki i uściśnięcia dłoni. 

Opublikowano
42 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Dla najbardziej wspierających możliwość przyjechania na kawę do redakcji, pogawędki i uściśnięcia dłoni. 

praca redaktora jest bardziej pracą zdalną niz on-site tak mi sie wydaje.

rangi niby da sie zrobic albo custom kluby ale ah

Opublikowano

Słuchajcie, luźne niezobowiązujące pytanie, żadna zapowiedź. Ile byście zapłacili za pakiet fana ITH w składzie koszulka, kubek i dożywotnie wyłączenie reklam? :) 

Osobiście nic, ale jakbym dobrze stał z kasą, za możliwość ignorowania tematów byłbym w stanie zapłacić. 

46 minut temu, Lameismyname napisał(a):

może ukryta grupa na forum dla nich

Pay wall? O losie, co za pomysł...

Opublikowano

3/4 strony to reklamy dla niepłacących, a płacący oczywiście bez reklam, ale po pół tysiąca na łebka co miesiąc i problem z głowy :heu: 

Tak trochę ogólnie, ale cóż za piękny świat jako ludzie sobie wykreowaliśmy przez wieki. Można żyć obecnie bez wszystkiego poza jednym - bez pieniędzy się nie da.

A przeglądanie neta w 2026 r. wygląda następująco - albo blokuje się reklamy, żeby nie zwariować albo płaci się jakąś subskrypcję, abonament czy inny haracz, bo treści stoją za paywallem. Jak sobie przypomnę jak kilkanaście lat temu np. można było przeglądać neta, wszystkie treści i nie blokować stron, bo reklamy były w ogarnięte, to nie wiem co mam myśleć obecnie. Już pomijam fakt, że i tak pewnie wyświetlenia na stronach zaczynają spadać jak np. takie Google na dzień dobry przy pomocy AI wyświetla wynik.

P.S. Z tymi rangami, klubami czy jakimiś specjalnymi grupami dla płacących, to jest szufladkowanie ludzi wygodne dla zamożnych.

Opublikowano
11 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

P.S. Z tymi rangami, klubami czy jakimiś specjalnymi grupami dla płacących, to jest szufladkowanie ludzi wygodne dla zamożnych.

zbyt krytycznie to interpretujecie.

to byla by informacja ze X osoba wspiera Nas a nie ze jest lepsza

Opublikowano
24 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

praca redaktora jest bardziej pracą zdalną niz on-site tak mi sie wydaje.

rangi niby da sie zrobic albo custom kluby ale ah

No ale pewnie macie jakieś dni w roku co fizycznie się spotykacie.
A co do reszty, to trzeba coś zrobić aby rozwiązać przyczynę, a nie przypudrować skutek.

23 minuty temu, j4z napisał(a):

Osobiście nic, ale jakbym dobrze stał z kasą, za możliwość ignorowania tematów byłbym w stanie zapłacić. 

Burza mózgów, żaden pomysł nie jest zły więc nie ma co się krępować.

23 minuty temu, j4z napisał(a):

Pay wall? O losie, co za pomysł...

Bardziej coś symbolicznego. Nie ma mowy np. o wrzuceniu przykładowo działu "karty graficzne" za paywalla.

20 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

bez pieniędzy się nie da.

Jak wszystko co dobre w życiu. No prawie wszystko ale wiadomo o co chodzi.

21 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Nic z tych rzeczy. To bardziej symboliczne uhonorowanie tych co biorą na klatę koszty. Każdy w dowolnym momencie może dołączyć do tego grona.

10 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

zbyt krytycznie to interpretujecie.

to byla by informacja ze X osoba wspiera Nas a nie ze jest lepsza

No dokładnie. Skoro takie ogólnoświatowe forum jak TechPowerUp wprowadziło podobne rozwiązanie aby stabilnie i co najważniejsze - niezależnie działać, to moim zdaniem jest to jedyna słuszna droga, do której powinniśmy wszyscy dorosnąć.

Ja osobiście nie chcę powtórki z rozrywki jak w przypadku RAS i PCLab czy np. overclock.net i VerticalScope.
Obserwując naszą krajową scenę wydawało mi się, że to PPC jako skansen będzie pierwsze miało takie dylematy.

Opublikowano
Teraz, j4z napisał(a):

Ja rozumiem rangi dla wspierających, ale ukrywanie jakiejkolwiek treści za paywallem nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem. Osobiście bardzo tego nie lubię. 

To był tylko luźny pomysł. Kosmetyka. Sam nie chciałbym niczego istotnego za paywallem. Wystarczy, że rtings.com zepsuli :/ 

Opublikowano

@tomcug @gtxxor Te Wasze rozkminy można generalnie potłuc wiadomo o co, bo od deklaracji do realizacji jest bardzo daleka droga.  ;) 

Reklamy zostały włączone, w realu i tak 90% po cichu będzie latać na adblocku, my nic z tym realnie nie zrobimy więc szkoda klawiatury.

Co jakichś abonamentów to przypuszczam że ściągalność byłaby na poziomie abonamentu RTV, a na wpłatę z budżetu państwa raczej nie ma co liczyć.  ;D 

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Co jakichś abonamentów to przypuszczam że ściągalność byłaby na poziomie abonamentu RTV, a na wpłatę z budżetu państwa raczej nie ma co liczyć.  ;D 

Czyli byłoby całkiem nieźle. ;)

Abonament RTV płaci około 32% osób które faktycznie mają taki obowiązek. Jakby 32% wchodzących na forum płaciło to mimo wszystko trochę by się uzbierało. ;)

Opublikowano

Reklamy to zły pomysł. Zrobi się śmietnik jak na overclock.net po przejęciu przez VS, gdzie ludzie masowo uciekali na TPU na którym jest właśnie finansowanie społecznościowe przez patreon.com.

Zobaczcie jakie pakiety mają na polskie. To aktualne ceny w złotówkach.

Supporter (Bronze)

17,50 PLN

/ mies. (plus VAT)

Ad-free browsing on TechPowerUp & sponsored posts are removed

"Supporter" badge for your TPU forum account

Access to Patron-only discussion forum at TPU — ask us anything

Supporter (Silver)

27,50 PLN

/ mies. (plus VAT)

Read all our reviews in single-page format

Custom user title at TPU Forums 

Plus all previous rewards

Supporter (Gold)

35 PLN

/ mies. (plus VAT)

Exclusive early access to most unpublished TechPowerUp reviews

All previous rewards

Na bank gdyby coś było podobnego na ITH to część stałych bywalców i power userów wybrałaby przynajmniej pakiet "bronze" ustawiając stały przelew co miesiąc i zapominając.
Patrząc na ilość poświęcanego czasu w tym hobby to chyba nic specjalnie męczącego portfel. Za 17,50zł to się nawet jednego obiadu nie zje :E