Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Osobiście bywam tylko biernym czytelnikiem i to sporadycznym. Jak mam wybierać - tona reklam albo płacić. Wybieram exodus. C'est la vie.

Obecnie jest zalogowanych 34 userów... Jeśli 1/3 wpłaci 20 zł miesięcznie to daje oszałamiające 220 zł. 

Edytowane przez Piła
Opublikowano
7 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

srednia aktywnych oscyluje miedzy 100-200

Raczej nie w ostatnich miesiącach, ruchu jest coraz mniej, a gdyby odstrzelić tematy polityczne powiałoby pustkami. Ja zalogowanych najczęściej widzę bliżej 50-60, gdzie tu średnia nawet zbliżona do 100? Bądźmy realistami model subskrypcji i paywall za forum to jest mrzonka. Zadeklaruje 30%, 10% wpłaci 1 raz. Potem wywalone i uBlock.

Opublikowano
15 minut temu, Piła napisał(a):

Osobiście bywam tylko biernym czytelnikiem i to sporadycznym. Jak mam wybierać - tona reklam albo płacić. Wybieram exodus. C'est la vie.

Obecnie jest zalogowanych 34 userów... Jeśli 1/3 wpłaci 20 zł miesięcznie to daje oszałamiające 220 zł. 

Kolego szanowny. Tutaj kluczem jest konstruktywna krytyka, bo ponarzekać sobie można.
W ciągu dnia jest rotacja różnych użytkowników, ponadto dużo ludzi nie bywa tu codziennie.
Piszesz to w przesadzonych, negatywnych barwach. Nie kupuję tej narracji.

Heh exodus... z ostatniego aktywnego forum gdzie bije serce tematyczne w kraju. 
Ciekawe do którego skansenu, który odcina kupony od dawnej świetności. Bądźmy realistami.

Po prostu musimy uciąć zepsutą tkankę (agresywne reklamy) i wypracować alternatywę. 
Koszt licencji IBP i hostingu to realnie jakieś niskie stówki, więc nie ma co tutaj robić draki jakbyśmy potrzebowali dotacji unijnej :D 
Stare chłopy, każdy więcej wyda dziennie więcej na rzeczy zbędne, co raz w miesiącu na forum jakieś grosze aby to wszystko hulało. 

Opublikowano

Mnie by te agresywne reklamy waliły, ale one zostały wprowadzone w perfidny sposób bez jakiejkolwiek informacji dla ludzi którzy te forum tworzą. Już napisałem, wystarczyło wspomnieć np. że "Panowie ze względu na politykę strony/finanse/blablabla, musimy wprowadzić reklamy" Spoko nie ma problemu, a nie macie i żryjcie...   

• Sad 1
Opublikowano
27 minut temu, Piła napisał(a):

Osobiście bywam tylko biernym czytelnikiem i to sporadycznym.

Czytelnikiem owszem jesteś, ale konkurencji i z Laba nie przyszedłeś :)

ith.thumb.png.5c51c5a91fed1b3d8ec6c4782fcf21a1.png

purepc.png.6884a214e0c075d65bf19a06739f231f.png

A biorąc pod uwagę, w jakim momencie się ponownie uaktywniłeś na forum ITH i z jakim postulatem, to kto wie, czy tylko czytelnikiem? :) W każdym razie, nie ma sens kontynuować tej ściemy, że jesteś z Laba i przyszedłeś tu z troski o forum i ludzi.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Kolego szanowny. Tutaj kluczem jest konstruktywna krytyka, bo ponarzekać sobie można.

To z mojej strony nie krytyka, a bardziej obserwacja. 

W ciągu dnia jest rotacja różnych użytkowników, ponadto dużo ludzi nie bywa tu codziennie.

Możliwe, patrzyłem po zalogowanych jednocześnie. I od dawien dawna nie widziałem 100+. Zresztą, to i tak mało istotne.

Piszesz to w przesadzonych, negatywnych barwach. Nie kupuję tej narracji.

Jestem realistą :)

Heh exodus... z ostatniego aktywnego forum gdzie bije serce tematyczne w kraju. 

Jakie serce tematyczne, plis, masa podśmiewujek w wątkach i dyskusje o niczym. Merytoryki jest niewiele, a połowę ruchu to dział polityka, wojna i moto. Niestety.

Ciekawe do którego skansenu, który odcina kupony od dawnej świetności. Bądźmy realistami.

W sumie żadnego forum, bo to jak trafie określiłeś skanseny, ale jest masa portali i kanałów gdzie osoba zainteresowana technicznymi nowinkami spokojnie znajdzie interesujące treści.

Opublikowano
1 minutę temu, Piła napisał(a):

To z mojej strony nie krytyka, a bardziej obserwacja. 

Możliwe, patrzyłem po zalogowanych jednocześnie. I od dawien dawna nie widziałem 100+. Zresztą, to i tak mało istotne.

Jestem realistą :)

Jakie serce tematyczne, plis, masa podśmiewujek w wątkach i dyskusje o niczym. Merytoryki jest niewiele, a połowę ruchu to dział polityka, wojna i moto. Niestety.

W sumie żadnego forum, bo to jak trafie określiłeś skanseny, ale jest masa portali i kanałów gdzie osoba zainteresowana technicznymi nowinkami spokojnie znajdzie interesujące treści.

Shilling (w kontekście internetowym) to określenie na ukryte naganianie.

tenor.gif

Opublikowano
11 minut temu, tomcug napisał(a):

Czytelnikiem owszem jesteś, ale konkurencji i z Laba nie przyszedłeś :)

No jestem, i co w tym dziwnego? Cyrografu chyba nie trzeba podpisywać z żadną ze stron? 

11 minut temu, tomcug napisał(a):

A biorąc pod uwagę, w jakim momencie się ponownie uaktywniłeś na forum ITH i z jakim postulatem, to kto wie, czy tylko czytelnikiem? :) W każdym razie, nie ma sens kontynuować tej ściemy, że jesteś z Laba i przyszedłeś tu z troski o forum i ludzi.

Nigdy nie pisałem że jestem Piłą z Laba, ani o trosce o kogokolwiek. Temat się wyświetlił i odpisałem, bo niektórzy żyją iluzjami.

11 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Shilling (w kontekście internetowym) to określenie na ukryte naganianie.

Napisał prowodyr w naganianiu na płatne profile :D

Opublikowano

Kompletnie nie zależy mi na żadnym wyróżnieniu supportera, reklam nie mam ani na komórce, ani na stacjonarce, bo nie oszukujmy się - w dzisiejszych czasach bez jakiegoś adblockera po prostu się nie da. Tak czy inaczej nie jestem przeciwnikiem drobnego supportu miejsca, które bardziej lub mniej regularnie odwiedzam, ale czytając wątek nie widzę, żeby wyłaniał się jakiś na to sensowny pomysł. Tak czy inaczej dziękuję za wywołanie, będę tu zaglądać. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Piła napisał(a):

No jestem, i co w tym dziwnego? Cyrografu chyba nie trzeba podpisywać z żadną ze stron? 

Nigdy nie pisałem że jestem Piłą z Laba, ani o trosce o kogokolwiek. Temat się wyświetlił i odpisałem, bo niektórzy żyją iluzjami.

Napisał prowodyr w naganianiu na płatne profile :D

Koleżko, ni z gruchy ni z pietruchy pojawiasz się znikąd. Naganiasz na exodus.
Robisz jakieś wyliczenia z dyskalkulią. Kreślisz czarne scenariusze po bandzie.
Powołujesz się na naciągane obserwacje. Przekręcasz założenia w paywall.
Stajesz na rzęsach żeby jakiś ferment wprowadzić i jeszcze bezczelnie udajesz jednego z nas.

Idź naganiać gdzie indziej, bo tutaj organiczna społeczność ma radar na ściemę. 
A jeżeli jest to konieczne nie widzę nic złego jak i wielu innych aby robić dobrowolny datek jeżeli to ma pomóc.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza. A Ci co nie płacą będą o tyle do przodu, że dzięki tym co to na klatę biorą nie zobaczą też reklam.

Opublikowano
8 minut temu, Vulc napisał(a):

Kompletnie nie zależy mi na żadnym wyróżnieniu supportera, reklam nie mam ani na komórce, ani na stacjonarce, bo nie oszukujmy się - w dzisiejszych czasach bez jakiegoś adblockera po prostu się nie da. Tak czy inaczej nie jestem przeciwnikiem drobnego supportu miejsca, które bardziej lub mniej regularnie odwiedzam, ale czytając wątek nie widzę, żeby wyłaniał się jakiś na to sensowny pomysł. Tak czy inaczej dziękuję za wywołanie, będę tu zaglądać. 

Idzie bez dodatkowego blockera żyć, przeglądam różne strony i do tej pory chrome radził sobie super, nawet kiedyś pytałem czy to ma jakieś wbudowane blockery ponieważ nic dodatkowego nie instalowałem, a reklam 0. I jak mówię forum głównie przeglądam w robocie, a tam możliwości instalacji czegokolwiek nie mam.