DarkeVo 335 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Chwila ze szwagrem przy browarku i obudowa ogarnięta 😂 2
CryptTM 404 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Przy takiej karcie nie mieć kilku zł na nawet najtańszą obudowę, dla mnie trochę wstyd
grzechotnikd 29 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Za wiele się nie zmieniło, chyba się starzeje.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca W dniu 3.03.2025 o 16:56, ShaDow_Pro napisał(a): Ja też jestem zadowolony z mobo od gigusia. Ja nie do końca...syn ma B650 gaming x ax i niby ok wsio, no właśnie niby, bo co 3-4 miesiące mobo nagle stwierdza że nie wstanie, wywala błąd GPU...godzina - dwie walki z podmianami GPU, odpalaniem tylko na integrze i nagle wszystko samo z siebie wraca do normy, cholera wie co spowodowało problem, jak i cholera wie co spowodowało "naprawę" Ale w sumie Gigabyte mnie do tego przyzwyczaił...na am4 podobne historie przeżywałem z jednym
ShaDow_Pro 560 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca @KrzysiakTo ciekawa sprawa, u mnie na szczęście wszystko ok. Jak kupowałem płytę to za -+900zł były same słabe modele, a tu dostałem 4 sloty m2 i dobry vrm.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca (edytowane) Mnie gigabyte swymi zachowaniami zraził do tego stopnia, że tydzień temu mając możliwość sprzedania w dobrych pieniądzach posiadanego asusa i kupna tego: https://www.euro.com.pl/plyty-glowne/gigabyte-pl-gl-gigabyte-b850-a-elite-wf7-ice.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvr--BhB5EiwAd5YbXnJB2CHwHZYzPvJczW7vGobpxhv110YI2KtY7PbH7MWckHxmnDsNLRoCaVEQAvD_BwE bo zajefajnie moim zdaniem wygląda i pasowałby idealnie do mojej wizji PC...odpuściłem Ale Asus jest totalnie bezproblemowy...początkowo we wrześniu 23 coś tam dziwnie zachowywał się system, ale jak zaktualizowałem wtedy bios, tak jak ręką odjął i do dziś stabilnie i bezproblemowo. Od czasu do czasu wrzucę nowego biosa, wczytam profil z pliku i bangla Edytowane 11 Marca przez Krzysiak
Pitt_34 326 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 2 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Ale Asus jest totalnie bezproblemowy Co posiadacz to inne doświadczenia, ja np. po wielu latach nie wrócę do Asusa. Brejdak 2 tygodnie temu uparł się właśnie na płytę tej firmy, odradzałem i po tygodniu sam się przekonał, że popełnił błąd ( dokładnie tak jak w Twoim opisie, raz system wstawał, raz nie i jeszcze jakieś tam kwiatki miał ) poleciała na zwrot i wszedł Gigabyte.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Ja generalnie od lat preferowałem MSI, ale akurat trafił się wtedy po pieniądzach komplet 7800x3d + Asus + Aresy, no i ogólnie bangla. Na początku miał akcję, że gdy się wyszło z biosu z zapisaniem jakiś ustawień system nie wstawał lub gdy wstał to strasznie mulił, trzeba było zrobić reset z budy i już startował... ale dotyczyło to tylko W11, 10 chodziła normalnie. Po aktualizacji bios problem zniknął. Ogólnie to mój pierwszy asus od 2007-2008 roku. Edytowane 12 Marca przez Krzysiak
Qrdello 826 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Nie ma jednej dobrej firmy co do mobasów. Ja sobie np. chwalę MSI, ale z ASUSami też nie miałem problemów - ani w pracy ani w domu. Natomiast asrock b450-pro - noż kurcze tragedia to była. Wieczna walka z ramem, z procesorem, z dyskiem m.2. Innym znowu asrocki lecą jak złoto. Gigabyte... mam u siebie od miesiąca Aorusa B550M, póki co jest stabilny - ale np. u znajomego na intelu 12900k pierwsze pół roku to były wałki jak u @Krzysiak. To resety, to odpięło mu RTXa - generalnie masakra a biosów wyszło z kilkadziesiąt.
Krzysiak 1 519 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) @Qrdellono ja niedawno zrobiłem przesiadkę synowi z am4 na am5 i wziąłem asrocka b650m-hdv/m.2 bo trafił się tanio R5 7600 w używce, a znów miałem kupca na jego B550, R5 5600 i 16GB 3600, na razie toto chodzi bez problemów ale zbyt krótko żeby wyrazić jednoznaczną opinię, zobaczę co będzie dalej Edytowane 12 Marca przez Krzysiak 1
Qrdello 826 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Ja się dzielnie trzymam mojego x3D. Patrząc po tym jak marne są przyrosty w grach póki co, nie ma chyba większego sensu pakować się w AM5 dla tych kilku %. A nowinek w postaci szybszych pamięci czy dysków mi narazie nie brakuje. Niemniej coraz mniej jest spoko płyt pod AM4 - np. chipy X570 zupełnie wyleciały albo kosztują po 1k. I to jest trochę lipa, bo jakbym mógł jakiś X570 wziąć za 5-6 stówek to spokojnie bym jeszcze taką inwestycję poczynił. 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Tu po prostu miałem klienta któremu troszkę budżetu brakowało na am5, a moje am4 siedziało w nim idealnie...dołożyłem do interesu niewiele i odświeżyłem platformę
Qrdello 826 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Zmiana z Phantoma na TUFa, oraz specjalnie dla @Send1N odwrócony wentylator na górze i stabilna kolorystyka: A także komp, którego złożyłem sobie do giercowania w pracy w okienkach jak się okazuje nawet zblazowanego Ronina potrafi całkiem rozsądnie odpalać: Ryż 2700 i 5700XT 2
Qrdello 826 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 8 minut temu, wkamil73 napisał(a): Red Gamers nexus dobrze podarł łacha z promocji tej karty :]
wkamil73 285 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Nie napisałem Red Devil, tylko Red. A wyśmiewanie kwiecistych dzieł marketingowców jest tak samo kreatywne jak kopanie leżącego, cały Jezus (tak, wiem, że to tradycja przy premierach). Edytowane 14 Marca przez wkamil73
Qrdello 826 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Wow, na żyletki... przyznaj się że sprawdzałeś online czy wejdzie zanim zamówiłeś :>
wallec 800 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Na długość wiedziałem, że wejdzie, ale nie przewidziałem, że będę musiał wymienić zwykłe p12 na slimy
Qrdello 826 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Huff No wygląda jakby na papierek lakmusowy było składane :-] nadałbyś się do kontroli szczelin w koncernach motoryzacyjnych
Rekomendowane odpowiedzi