aerial 215 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Po latach klikania po olxach i alledrogo, wreszcie nadszedł czerwony Phanteks TC-14PE Wstępna przymiarka, docelowo połączony z czerwoną V1020 albo z benchem streacoma, odcień bardzo podobny. Nie ma nowych zapinek na ten cooler, ale ta od thermalrighta normalnie łapie i można zamocować. 12
Kakarotto 727 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Zdjęcia ostateczne mojego bydlaka (trochę kurzu, ale będzie ogarnięte później): Doszedł trzeci reverse, który spełnia rolę dekoracyjną, ponieważ tak jak sądziłem nic nie zmienił, ale za to ma bielsze łopatki (na tych fotkach tak tego nie widać jak na żywo). Jako, że więcej czasu jest w ruchu i ciągle pod biurkiem, to nie ma problemu. Nie będę zwracać. 2 1
Send1N 4 162 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) Lopatki sie nie rzucają w oczy że mają inny odcień ale ta naklejka już tak ja bym się na twoim miejscu poważnie zastanowił nad tym problemem Kupujesz mały kawałek folii samoprzylepnej https://allegro.pl/oferta/folia-samoprzylepna-czarna-wysokosc-50cm-17395712168 odklejasz tą naklejkę, przyklejasz ją na spód odrysowując od niej kształt i zamiast przyklejać jej z powrotem przyklejasz wycięte czarne koło i wygląda to dużo lepiej, ja mam tak wszystkie naklejki taką folią zamaskowane w pc Resztę możesz zamaskować naklejając kształt z folii bez odklejania naklejek jak już z jednego będziesz miał odrysowany plusem jest to żę ona nie zostawia żadnego kleju i łatwo ją ściągnąć, bez problemu schodzi nawet naklejona na fabryczną naklejkę bez żadnych śladów, ja już tak nie raz odklejałem jak wentylatory szły na sprzedaż Edytowane 8 Maja przez Send1N 1
j4z 937 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja W dniu 6.05.2025 o 16:44, Kakarotto napisał(a): Zdjęcia ostateczne mojego bydlaka (trochę kurzu, ale będzie ogarnięte później): Doszedł trzeci reverse, który spełnia rolę dekoracyjną, ponieważ tak jak sądziłem nic nie zmienił, ale za to ma bielsze łopatki (na tych fotkach tak tego nie widać jak na żywo). Jako, że więcej czasu jest w ruchu i ciągle pod biurkiem, to nie ma problemu. Nie będę zwracać. Wentyle od dołu dużo zbijają temp karty? Sprawdzałeś może?
Kakarotto 727 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) Godzinę temu, j4z napisał(a): Wentyle od dołu dużo zbijają temp karty? Sprawdzałeś może? Jakieś tam różnice były, ale się reversom dokładnie nie przyglądałem. Patrzyłem tylko ogólnie na wszystkie wenty budy jak ustawiałem optymalną krzywą. Musiałbym bym zrobić testy, by coś konkretnie napisać. Godzinę temu, Send1N napisał(a): Lopatki sie nie rzucają w oczy że mają inny odcień ale ta naklejka już tak ja bym się na twoim miejscu poważnie zastanowił nad tym problemem Kupujesz mały kawałek folii samoprzylepnej https://allegro.pl/oferta/folia-samoprzylepna-czarna-wysokosc-50cm-17395712168 odklejasz tą naklejkę, przyklejasz ją na spód odrysowując od niej kształt i zamiast przyklejać jej z powrotem przyklejasz wycięte czarne koło i wygląda to dużo lepiej, ja mam tak wszystkie naklejki taką folią zamaskowane w pc Resztę możesz zamaskować naklejając kształt z folii bez odklejania naklejek jak już z jednego będziesz miał odrysowany plusem jest to żę ona nie zostawia żadnego kleju i łatwo ją ściągnąć, bez problemu schodzi nawet naklejona na fabryczną naklejkę bez żadnych śladów, ja już tak nie raz odklejałem jak wentylatory szły na sprzedaż Równie dobrze biere kawałek czarnej taśmy izolacyjnej i mam podobny efekt. Mniej zachodu i roboty. Nie przeszkada mi to za bardzo pod biurkiem, więc niech się wyróżnia. Teraz go tam tylko pająki, jak są, widzą. Edytowane 8 Maja przez Kakarotto
Send1N 4 162 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja 36 minut temu, Kakarotto napisał(a): Równie dobrze biere kawałek czarnej taśmy izolacyjnej i mam podobny efekt. Mniej zachodu i roboty. Proszę cię musiałbyś mieć tą taśmę tak grubą aby wyciąć z niej równe koło takiego rozmiaru bo oklejanie kilkoma wyciętymi kwadracikami z taśmy to byłby dramat
Kakarotto 727 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja 16 minut temu, Send1N napisał(a): Proszę cię musiałbyś mieć tą taśmę tak grubą aby wyciąć z niej równe koło takiego rozmiaru bo oklejanie kilkoma wyciętymi kwadracikami z taśmy to byłby dramat Nie proś. Mam w garażu taką taśmę jak poniżej, więc jakby coś mnie napadło, to zakleję. 1 2
Godlike 880 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja W dniu 5.05.2025 o 14:56, DarkeVo napisał(a): @Godlikejutro sam sprawdzę na swoim 7800x3d kupiłem finalnie za 219 zł outletu plus kupon jak mi nie zagra to najwyżej zwrócę😅 No i jak się spisuje chłodzenie?
DarkeVo 335 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Godzinę temu, Godlike napisał(a): No i jak się spisuje chłodzenie? Panie jestem mega zaskoczony🙆 praktycznie nie widzę różnicy względem aio 360 nawet w cinebench r23 a co dopiero w grach. W r23 to okolice 80 stopni a w grach 60 jedynie w farcry3 dobija do 70 stopni a w The last of us II okolice 60, za tą cenę co wyrwałem to chłodzenie zostaję u mnie a aio idzie na sprzedaż😅
Kadajo 7 405 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja @Kakarotto a te wentyle na dole to wtłaczają powietrze ?
Godlike 880 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja 22 minuty temu, DarkeVo napisał(a): Panie jestem mega zaskoczony🙆 praktycznie nie widzę różnicy względem aio 360 nawet w cinebench r23 a co dopiero w grach. W r23 to okolice 80 stopni a w grach 60 jedynie w farcry3 dobija do 70 stopni a w The last of us II okolice 60, za tą cenę co wyrwałem to chłodzenie zostaję u mnie a aio idzie na sprzedaż😅 To sprawdź sobie farcry 5 albo Mafię III w edycji ostatecznej Grunt, że zadowolony jesteś 1
Kakarotto 727 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja @KadajoTak. Dwa pierwsze ciągną z piwnicy świeże powietrze, trzeci tak się kręci, ponieważ jest bezpośrednio nad zasilaczem. Piwnica ma panele mesh. 1
DarkeVo 335 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Wpadła mała zmiana, znudziło mi się już duże akwarium z dużą ilością leduuff i postawiłem na standardowa obudowę i chłodzenie powietrze które o dziwo mocno mnie zaskoczyło. Jest chłodno, cicho i z delikatnym podświetleniem. 6 1
Rusław 71 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Jednak zdecydowanie bardziej wolę takie klasyczne budy niż akwaria. Tak samo mam sentyment do chłodzeń powietrznych, wolę je niż AIO. @DarkeVo zmiana na plus 👍 1 1
aerial 215 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja (edytowane) Teraz docelowo Phanteks TC14-PE RED + V1020R, kolorek pasuje idealnie, jakby anodowali w tej samej fabryce wchodzi w lekki wiśniowy. Wydajność tego coolera na poziomie Noctua D15, jeżeli mam na nim 2x Arctic P14. Jakbym wodował, to tylko GPU, rezerwuar nad zasilaczem na leżąco, 280tka na front, zostawić cooler na cpu. Druga opcja to jakaś grafika z dużym coolerem, dłuższa i grubsza niż to co jest, ale wtedy trzeba wywalić mocowanie na dyski (które i tak jest puste), i zrobi się puściej. Edytowane 9 Maja przez aerial 14 1 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja @aerial Świetnie się prezentuje setup W dobre ręce budkę oddałem. @DarkeVo Ile dałeś i czemu tak drogo? Za ten cooler 1
Send1N 4 162 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Taki grill na wyciągu jak u @aerial powinni robić w każdej budzie zamiast klasycznej kartki... taki nie robi dodatkowego oporu jak zwykła kratka przez co jest znacznie ciszej, w poprzedniej budzie od spc wyciąłem ją i wstawiłem właśnie taki grill i kultura pracy była taka sama jak całkowicie bez niczego w obecnej szkoda mi robić takie cięcia
wallec 800 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja W dniu 6.05.2025 o 14:54, aerial napisał(a): Po latach klikania po olxach i alledrogo, wreszcie nadszedł czerwony Phanteks TC-14PE Wstępna przymiarka, docelowo połączony z czerwoną V1020 albo z benchem streacoma, odcień bardzo podobny. Nie ma nowych zapinek na ten cooler, ale ta od thermalrighta normalnie łapie i można zamocować. Ładna jest ta buda, mega sztos wyszło. Będę w niej składać kompa w przyszłym tygodniu, ciekawe czy wyjdzie chociaż w połowie tak dobrze. 1
DarkeVo 335 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja 54 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): Ile dałeś i czemu tak drogo? Za ten cooler Ja i drogo🤭🤣🤣 koniec z drożyzną😅 2
Grolshek 516 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, aerial napisał(a): Teraz docelowo Phanteks TC14-PE RED + V1020R, kolorek pasuje idealnie, jakby anodowali w tej samej fabryce wchodzi w lekki wiśniowy. Wydajność tego coolera na poziomie Noctua D15, jeżeli mam na nim 2x Arctic P14. Jakbym wodował, to tylko GPU, rezerwuar nad zasilaczem na leżąco, 280tka na front, zostawić cooler na cpu. Druga opcja to jakaś grafika z dużym coolerem, dłuższa i grubsza niż to co jest, ale wtedy trzeba wywalić mocowanie na dyski (które i tak jest puste), i zrobi się puściej. Ależ klasyczek. Mlask! Razi w oczy m-atx. Zamieniaj na full Edytowane 9 Maja przez Grolshek
Krzysiak 1 519 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) W dniu 9.05.2025 o 07:44, DarkeVo napisał(a): Wpadła mała zmiana, znudziło mi się już duże akwarium z dużą ilością leduuff i postawiłem na standardowa obudowę i chłodzenie powietrze które o dziwo mocno mnie zaskoczyło. Jest chłodno, cicho i z delikatnym podświetleniem. Myślałem o takim rozwiązaniu po sprzedaży tuf gt502 i aio, zwłaszcza że GPU malutkie (289x111x41)...ale skończyło się na jeszcze większym akwarium i innym aio Edytowane 10 Maja przez Krzysiak 2
DarkeVo 335 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja @Krzysiak z początku mi się to podobało bo zawsze chciałem mieć takiego kompa😅 teraz jak zbliża się 4 z przodu postawiłem na minimalizm. W sumie pc mam glownie do grania a wiecej w nim grzebałem i zmieniałem graty niż grałem🤭😅 1
Rekomendowane odpowiedzi