Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po latach klikania po olxach i alledrogo, wreszcie nadszedł czerwony Phanteks TC-14PE :E

Wstępna przymiarka, docelowo połączony z czerwoną V1020 albo z benchem streacoma, odcień bardzo podobny.

Nie ma nowych zapinek na ten cooler, ale ta od thermalrighta normalnie łapie i można zamocować.

Lxn4NFF.png

• Like 12
Opublikowano

Zdjęcia ostateczne mojego bydlaka (trochę kurzu, ale będzie ogarnięte później):

6U84Ofn.thumb.jpeg.ab2f0ac8de100e460f0727d867b5dd93.jpegldcCX9Z.thumb.jpeg.b61bcfdaf51557dda6c3face08692247.jpeg

Doszedł trzeci reverse, który spełnia rolę dekoracyjną, ponieważ tak jak sądziłem nic nie zmienił, ale za to ma bielsze łopatki (na tych fotkach tak tego nie widać jak na żywo). Jako, że więcej czasu jest w ruchu i ciągle pod biurkiem, to nie ma problemu. Nie będę zwracać. xD

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Lopatki sie nie rzucają w oczy że mają inny odcień ale ta naklejka już tak :E ja bym się na twoim miejscu poważnie zastanowił nad tym problemem xD Kupujesz mały kawałek folii samoprzylepnej https://allegro.pl/oferta/folia-samoprzylepna-czarna-wysokosc-50cm-17395712168 odklejasz tą naklejkę, przyklejasz ją na spód odrysowując od niej kształt i zamiast przyklejać jej z powrotem przyklejasz wycięte czarne koło i wygląda to dużo lepiej, ja mam tak wszystkie naklejki taką folią zamaskowane w pc ;) Resztę możesz zamaskować naklejając kształt z folii bez odklejania naklejek jak już z jednego będziesz miał odrysowany plusem jest to żę ona nie zostawia żadnego kleju i łatwo ją ściągnąć, bez problemu schodzi nawet naklejona na fabryczną naklejkę bez żadnych śladów, ja już tak nie raz odklejałem jak wentylatory szły na sprzedaż ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 6.05.2025 o 16:44, Kakarotto napisał(a):

Zdjęcia ostateczne mojego bydlaka (trochę kurzu, ale będzie ogarnięte później):

6U84Ofn.thumb.jpeg.ab2f0ac8de100e460f0727d867b5dd93.jpegldcCX9Z.thumb.jpeg.b61bcfdaf51557dda6c3face08692247.jpeg

Doszedł trzeci reverse, który spełnia rolę dekoracyjną, ponieważ tak jak sądziłem nic nie zmienił, ale za to ma bielsze łopatki (na tych fotkach tak tego nie widać jak na żywo). Jako, że więcej czasu jest w ruchu i ciągle pod biurkiem, to nie ma problemu. Nie będę zwracać. xD

Wentyle od dołu dużo zbijają temp karty? Sprawdzałeś może? 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, j4z napisał(a):

Wentyle od dołu dużo zbijają temp karty? Sprawdzałeś może? 

Jakieś tam różnice były, ale się reversom dokładnie nie przyglądałem. Patrzyłem tylko ogólnie na wszystkie wenty budy jak ustawiałem optymalną krzywą.

Musiałbym bym zrobić testy, by coś konkretnie napisać.

Godzinę temu, Send1N napisał(a):

Lopatki sie nie rzucają w oczy że mają inny odcień ale ta naklejka już tak :E ja bym się na twoim miejscu poważnie zastanowił nad tym problemem xD Kupujesz mały kawałek folii samoprzylepnej https://allegro.pl/oferta/folia-samoprzylepna-czarna-wysokosc-50cm-17395712168 odklejasz tą naklejkę, przyklejasz ją na spód odrysowując od niej kształt i zamiast przyklejać jej z powrotem przyklejasz wycięte czarne koło i wygląda to dużo lepiej, ja mam tak wszystkie naklejki taką folią zamaskowane w pc ;) Resztę możesz zamaskować naklejając kształt z folii bez odklejania naklejek jak już z jednego będziesz miał odrysowany plusem jest to żę ona nie zostawia żadnego kleju i łatwo ją ściągnąć, bez problemu schodzi nawet naklejona na fabryczną naklejkę bez żadnych śladów, ja już tak nie raz odklejałem jak wentylatory szły na sprzedaż ;) 

Równie dobrze biere kawałek czarnej taśmy izolacyjnej i mam podobny efekt. Mniej zachodu i roboty. :lol2:

Nie przeszkada mi to za bardzo pod biurkiem, więc niech się wyróżnia. Teraz go tam tylko pająki, jak są, widzą. xD

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano
36 minut temu, Kakarotto napisał(a):

Równie dobrze biere kawałek czarnej taśmy izolacyjnej i mam podobny efekt. Mniej zachodu i roboty. :lol2:

Proszę cię :E musiałbyś mieć tą taśmę tak grubą aby wyciąć z niej równe koło takiego rozmiaru bo oklejanie kilkoma wyciętymi kwadracikami z taśmy to byłby dramat :P 

Opublikowano
16 minut temu, Send1N napisał(a):

Proszę cię :E musiałbyś mieć tą taśmę tak grubą aby wyciąć z niej równe koło takiego rozmiaru bo oklejanie kilkoma wyciętymi kwadracikami z taśmy to byłby dramat :P 

Nie proś. :hihot:

Mam w garażu taką taśmę jak poniżej, więc jakby coś mnie napadło, to zakleję. :wariat:

Beznazwy.jpg.a60d358cca2a1f555802cca45e3d4e01.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Godlike napisał(a):

No i jak się spisuje chłodzenie?

Panie jestem mega zaskoczony🙆 praktycznie nie widzę różnicy względem aio 360 nawet w cinebench r23 a co dopiero w grach. W r23 to okolice 80 stopni a w grach 60 jedynie w farcry3 dobija do 70 stopni a w  The last of us II okolice 60, za tą cenę co wyrwałem to chłodzenie zostaję u mnie a aio idzie na sprzedaż😅

Opublikowano
22 minuty temu, DarkeVo napisał(a):

Panie jestem mega zaskoczony🙆 praktycznie nie widzę różnicy względem aio 360 nawet w cinebench r23 a co dopiero w grach. W r23 to okolice 80 stopni a w grach 60 jedynie w farcry3 dobija do 70 stopni a w  The last of us II okolice 60, za tą cenę co wyrwałem to chłodzenie zostaję u mnie a aio idzie na sprzedaż😅

To sprawdź sobie farcry 5 albo Mafię III w edycji ostatecznej :E Grunt, że zadowolony jesteś ;)

• Upvote 1
Opublikowano

Wpadła mała zmiana, znudziło mi się już duże akwarium z dużą ilością leduuff i postawiłem na standardowa obudowę i chłodzenie powietrze które o dziwo mocno mnie zaskoczyło. Jest chłodno, cicho i z delikatnym podświetleniem. 

20250508_203521.jpg

• Like 6
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz docelowo Phanteks TC14-PE RED + V1020R, kolorek pasuje idealnie, jakby anodowali w tej samej fabryce :E wchodzi w lekki wiśniowy.

Wydajność tego coolera na poziomie Noctua D15, jeżeli mam na nim 2x Arctic P14.

Jakbym wodował, to tylko GPU, rezerwuar nad zasilaczem na leżąco, 280tka na front, zostawić cooler na cpu.

Druga opcja to jakaś grafika z dużym coolerem, dłuższa i grubsza niż to co jest, ale wtedy trzeba wywalić mocowanie na dyski (które i tak jest puste), i zrobi się puściej.

HahjJAq.jpg

X2f7r5c.jpg

fEuA7gF.jpg

lQPDJbZ.jpg

Edytowane przez aerial
  • Like 14
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Taki grill na wyciągu jak u @aerial powinni robić w każdej budzie zamiast klasycznej kartki... taki nie robi dodatkowego oporu jak zwykła kratka przez co jest znacznie ciszej, w poprzedniej budzie od spc wyciąłem ją i wstawiłem właśnie taki grill i kultura pracy była taka sama jak całkowicie bez niczego ;) w obecnej szkoda mi robić takie cięcia :E 

Opublikowano
W dniu 6.05.2025 o 14:54, aerial napisał(a):

Po latach klikania po olxach i alledrogo, wreszcie nadszedł czerwony Phanteks TC-14PE :E

Wstępna przymiarka, docelowo połączony z czerwoną V1020 albo z benchem streacoma, odcień bardzo podobny.

Nie ma nowych zapinek na ten cooler, ale ta od thermalrighta normalnie łapie i można zamocować.

Lxn4NFF.png

Ładna jest ta buda, mega sztos wyszło.

Będę w niej składać kompa w przyszłym tygodniu, ciekawe czy wyjdzie chociaż w połowie tak dobrze.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, aerial napisał(a):

Teraz docelowo Phanteks TC14-PE RED + V1020R, kolorek pasuje idealnie, jakby anodowali w tej samej fabryce :E wchodzi w lekki wiśniowy.

Wydajność tego coolera na poziomie Noctua D15, jeżeli mam na nim 2x Arctic P14.

Jakbym wodował, to tylko GPU, rezerwuar nad zasilaczem na leżąco, 280tka na front, zostawić cooler na cpu.

Druga opcja to jakaś grafika z dużym coolerem, dłuższa i grubsza niż to co jest, ale wtedy trzeba wywalić mocowanie na dyski (które i tak jest puste), i zrobi się puściej.

HahjJAq.jpg

X2f7r5c.jpg

fEuA7gF.jpg

lQPDJbZ.jpg

Ależ klasyczek. Mlask! Razi w oczy m-atx. Zamieniaj na full :P

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.05.2025 o 07:44, DarkeVo napisał(a):

Wpadła mała zmiana, znudziło mi się już duże akwarium z dużą ilością leduuff i postawiłem na standardowa obudowę i chłodzenie powietrze które o dziwo mocno mnie zaskoczyło. Jest chłodno, cicho i z delikatnym podświetleniem. 

Myślałem o takim rozwiązaniu po sprzedaży tuf gt502 i aio, zwłaszcza że GPU malutkie (289x111x41)...ale skończyło się na jeszcze większym akwarium i innym aio :rotfl2:

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 2
Opublikowano

@Krzysiak z początku mi się to podobało bo zawsze chciałem mieć takiego kompa😅 teraz jak zbliża się 4 z przodu postawiłem na minimalizm. W sumie pc mam glownie do grania a wiecej w nim grzebałem i zmieniałem graty niż grałem🤭😅

• Haha 1