Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde, niby to tylko pinout, więc powinno być ok.

Ale endorfy pisze tak

Dzień dobry,

dziękujemy za przesłanie zapytania. Nie zalecamy podłączania tego przewodu z zasilaczami serii FM2. Prosimy skorzystać z przejściówki dołączonej do karty graficznej.

Opublikowano (edytowane)

Dziś wymieniłem wentyle z budy na arctica i teraz jest 5x140 i 3x120. i szok cisza:boink:teraz tylko słychac wentyle od gpu jak sie rozkręcają:kwasny: a temperatury myśle że spoko 

Zrzut ekranu (3).png

Zrzut ekranu (4).png

20251123_195407.jpg

Edytowane przez DarkeVo
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

@Send1N zmienisz mi jeszcze wentyle w gpu na arctica🤔 no nie bądź żyła 😂🤭 chociaż do tych wentyli mam farta bo te argb czy max to mi zdrowia zniszczyły😅

A i jeszcze jakiegoś spreya czarnego muszę kupic na to gpu I bedzie komplet🤭😂

Edytowane przez DarkeVo
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.11.2025 o 10:20, bofff napisał(a):

Kurde, niby to tylko pinout, więc powinno być ok.

Ale endorfy pisze tak

Dzień dobry,

dziękujemy za przesłanie zapytania. Nie zalecamy podłączania tego przewodu z zasilaczami serii FM2. Prosimy skorzystać z przejściówki dołączonej do karty graficznej.

Wygląda, że poza PCIet, całkiem zmienił się pinout.

FM5.jpg

FM2.jpg

Edytowane przez bofff
  • Like 1
Opublikowano

To i ja się pochwalę ostatnimi modyfikacjami. Była próba pójścia w 9070XT Pure, ale przyjechał razem z bandą grajków :heu:

Kolory na zdjęciu trochę podrasowane, bo coś aparat nie chce wyłapać pomarańczowego koloru ledów :kwasny:

IMG_3392.thumb.jpg.80005f25c31177f332e4f8d2e00c3c30.jpg

Zastanawiam się tylko czy ułożenie tak kabli od GPU jest bezpieczne dla tej wtyczki?

IMG_3393.thumb.jpg.32702ada09e256a024dba899b34f0343.jpg

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Send1N napisał(a):

Wygląda jak czarny brat PC @Krzysiak :uklon:

Nie ukrywam, że trochę zainspirował i nawet przez chwilę był szafir piór xD Plan jest wymienić śmigła na białe i się zobaczy co dalej. Buda już zostanie czarna.

IMG_3318.thumb.jpg.32d40485c017092dbcf34582c4c52740.jpg

22 godziny temu, DarkeVo napisał(a):

Przy tych bocznych 140 ta tylnia 120 wygląda ujowo🤭 jak się ten prime spisuje? Temperatury i głośność wentyli?

Chciałem tam też wstawić 140, ale nie przewidziałem, że się nie zmieści. A i dwa pionowe (górny i dolny) ledwo upchane i przykręcone tylko na dwie śrubki 🤣

Co do Prime, póki co działa na ustawieniach domyślnych i jedynie mogę porównać do ustawień domyślnych Pure. Jeśli obie chodziły na tych samych prędkościach, np. 1400 RMP, to Pure był zdecydowanie cichszy, ale nie mogę powiedzieć, żeby Prime był jakiś głośny. Jak się więcej pobawię, to będę mógł zdać bardziej szczegółową relację.

W Steel Nomad dobijał nawet do 1800 RPM (gdzie Pure do 1400 RPM), a temperatura HS nie przekroczyła 66 stopni.

Edit:

Około 2h sesja w Warzone chwilę po wyłączeniu. Siedziałem na słuchawkach, więc ciężko mi ocenić głośność wentyli:

image.png.c190d3a860ab4b804b126dd163e3bfb6.png

Edytowane przez ElKojot
  • Upvote 2