Qrdello 210 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada 4 godziny temu, Send1N napisał(a): @Qrdello ringi w light wingsach od BQ wyglądają rewelacyjnie od strony nadmuchu (gorzej od przodu) i u ciebie na tej bocznej ścianie właśnie od tej strony by elegancko pasowały pod te paski w budzie Tak właśnie myślałem. Tyle że tanie nie są 1
Send1N 667 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Za cene jednego można mieć 5pak nowych arctic p14 max z olx
Qrdello 210 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada No właśnie chociaż te BQ mają podświetlenie i z przodu i z tyłu, z tego co widziałem, więc znalazłyby zastosowanie w mojej obudowie.
DarkeVo 38 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada W tych BQ podoba mi się tylko ten cienki ring podświetlany, jakby były tam takie cienkie obustronne to bym odrazu brał😆🤭 1
Karro 63 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Nigdy nie lubiłem filtra kaskadowego z akwarium.Chcialbym irytujacy pc to bym kupił właśnie taką
aerial 40 Opublikowano 26 Listopada Opublikowano 26 Listopada U mnie ciągle siedzi "customowe aio" z blokompompki EK. 240mm top, można dołożyć gpu z blokiem wodnym i 280mm na dół, spiąć to w jeden loop. Albo przejść na air cooling i dać sobie spokój. Dołożyłem też 5m kable, w tym displayport, pozwoliło na ustawienie budy dalej od monitora. 1 12 1
Send1N 667 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia (edytowane) Z założonym szkłem wygląda lepiej bo jest bardzo przyciemniane w tej budzie i daje efekt bardzo delikatnego białego podświetlenia bez walenia po oczach, niestety ciężko zrobić foto z szybą Edytowane 7 Grudnia przez Send1N 7
Elder 74 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Moje trzy stare graty Plus czwarty wariat nad którym pracuję i w grudniu to powinno być ukończone (klejone szkło Antisol 8mm grubości buda + zewnętrzna chłodnica HWLabs SR2 560mm push-pull) Plus 925 z absurdalnym recablingiem (bo głupie pomysły mnie się trzymają) 11 1 4
Send1N 667 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Ten ostatni z EK aio basic to pamiętam jeszcze z laba, ciężko zapomnieć
DarkeVo 38 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia W dniu 1.12.2024 o 19:15, Pitt_34 napisał(a): Małe zmiany, obudowa plus AiO: Te wentylatory na topie z tym ringiem co to za jedne?
Mar_s 663 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia @Pitt_34 To totalny miłośnik LGB! No nie poznaję kolegi! 1
Pitt_34 140 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia @DarkeVo https://www.x-kom.pl/p/642499-wentylator-do-komputera-alpenfohn-wing-boost-3-argb-white-triple-pack-3x140mm.html @Mar_s Oj Weź 1 1
Keleris 53 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia Pokaże moją skrzynkę, dzisiaj wstępnie poskładana, czekam na hub Thermalright z ali więc maksymalnie za 2tyg będzie na gotowo. 6
kamilos69 58 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia Żółty kolor wygląda w tej kolorystyce okrutnie. 1
Keleris 53 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia Przedłużki przerzuciłem z innego pc i zgodzę się że średnio to wygląda, najchętniej zmieniłbym na srebrne/szare ale na razie zostawiam jak jest.
Pitt_34 140 Opublikowano 8 Grudnia Opublikowano 8 Grudnia Fakt, tak trochę wygląda to jak przewody ze starych zasilaczy. Szare fajnie by wyglądały. 1
Send1N 667 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 14 godzin temu, Pitt_34 napisał(a): Fakt, tak trochę wygląda to jak przewody ze starych zasilaczy. Szare fajnie by wyglądały. Ten pc ogólnie wygląda jak "Stary Młody" 1
Keleris 53 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia Taki jest zamysł, nawet mam naszykowane pamięci ocz dla radiatorów, wydajności nie szukam więc najłatwiej było pieniądze przepierdzielić na obudowę, w szczególności że z taką nie miałem styczności no i taki dodatkowy ogromny plus dla mnie - porty są na dole z przodu. 2
DarkeVo 38 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia W dniu 8.12.2024 o 12:44, Keleris napisał(a): Pokaże moją skrzynkę, dzisiaj wstępnie poskładana, czekam na hub Thermalright z ali więc maksymalnie za 2tyg będzie na gotowo. Ile Cie wyszły te wentyle? Są glośne? Słychać terkotanie?
Keleris 53 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia Czekam na hub i na ten moment są niepodłączone. Za komplet 9szt. Wyszło około 210-215zł z Aliexpress
Gregryzzli 5 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia W dniu 7.12.2024 o 11:45, Elder napisał(a): Plus czwarty wariat nad którym pracuję i w grudniu to powinno być ukończone (klejone szkło Antisol 8mm grubości buda + zewnętrzna chłodnica HWLabs SR2 560mm push-pull) Ostatnio przy wspominkach laba o tym myślałem i się zastanawiałem czy już skończone, full custom... Zdradzisz, ile ten projekt wyniósł ostatecznie ? Jak by nie było to alternatywa dla oddzielnego pomieszczenia/szafy dla pc. Pozostaje tylko zmyślne umiejscowienie tego SR2.
Elder 74 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia Diabli wiedzą jaki będzie koszt ostateczny bo to nie koniec prac,SR2 560mm to przejściowa opcja aby wreszcie tego używać i docelowo będzie wykonany moduł radbox z 4x 560mm rads i low speed fans. Tu jest gigantyczny nakład czasu projektowania testów wstępnych na prototypie i zmian koncepcyjnych nie tylko sam koszt CNC/recablingu i hardware. Można by to w worklogu opisać ale serio...kto teraz robi worklogi i po co one komu potrzebne jak full custom projekty to margines.
Rekomendowane odpowiedzi