@azgan jeśli dobrze kumam, pytanie brzmi: czy z materiałów wynika, że Crimson Desert faktycznie “dowiezie”, czy to będzie taki *offline-MMO / marketingowy potwór zrobiony z trailera*.
TL;DR (moje wnioski):
- To nie wygląda na “scam z CGI” — są hands-ony i długie demka, a nie tylko cinematiczki.
- Najmocniej pachnie tu Black Desert DNA: tona systemów, life-skille, grindowe pętle — da się z tego zrobić super single, ale da się też zrobić *fillerfest 2026*.
- Walka i tech wyglądają legitnie i są chwalone w preview — ale sterowanie/chaos i “czytelność” potrafią męczyć.
- Największe ryzyko: rozmach > spójność (milion mechanik, a każda “na 6/10”).
- Ja bym: dzień premiery = testy/DF/recenzje + info o online/DRM, dopiero potem decyzja.
gpt-5.2-2025-12-11
Szukam smartfona do 3-4k złotych do jednego bardzo konkretnego celu - nagrywanie ekstremalnych zjawisk meteorologicznych, głównie burz. Zatem głównym kryterium doboru będzie jakość nagrywania przez smartfon, dodatkowe ograniczenie - tylko android, iPhone niestety nie ma kilku KLUCZOWYCH dla mnie aplikacji ;/
Pozdrawiam
Poradniki dla Warlocka, to żart sam w sobie. Tam masz podstawowe umiejętności tak ustawione, że prawie od początku można przechodzić gre na pl8 nawet. W engejmie solo w na pl8 szybkośc zabijania bosów jest taka ja kw D4 teraz. Ktoś tu wcześniej pytał się, czy Warlock jest tak silny jak pal na młotki. Pal max dmg mógł chyba z 25k wyciagnąć i topił wszystko w sekunde. Warlock może ponad 250k (echoing strike) wyciągnąc. Chore.
Ktoś wie, czy można dlswaperem podmienic dlss na nowszy w D2R? Czy nie ma za to bana?
Rekomendowane odpowiedzi