Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i wracamy kółeczkiem do sedna.

Zamiast wyciskać pod koreczek układy, żeby jakiekolwiek przyrosty wyszły, czy to nV czy AMD powinni skupić się nad optymalizacją wydajności.

Już kiedyś mieliśmy kretynizmy pokroju 2990HDX2X3X4 i ciśnięcia po 400W prze samo gpu. Później gdzieś w okolicach GTXów 10xx się to uspokoiło, i nawet 1080ti nie wymagał bóg wie czego, to zaś dowalili 3080 i 3090 z targetem na 350+W  :E a potem to już poszło.

Ydyoten.

• Upvote 2
Opublikowano

No są szerokie jak zasilanie płyty :D 3x8 =24, zasilanie płyty też 24 pinowe :D 

W sumie jak jest to zrobione ze smakiem a nie fantastic sam plastic to wygląda to przynajmniej jakoś tak symbiotycznie.

12vhpwr jako koncept jest spoko, tylko jego aspekt sprzętowy to tragikomedia.

• Upvote 1
Opublikowano

Jeszcze kilka nowinek i mówię sobie stop:

1) pad Yaxo Venom Blaze - konfig przez wyświetlacz, bez konieczności instalacji appek w systemie, łączność po BT/donglu/kablu - można go podpiąć pod Switcha czy iOS, gałki z Hallem, wymienne, delikatne podświetlenie. Na pierwszy rzut oka i rąk solidny w budowie, fajnie się na nim gra, nie zrywa połączenia.

20251116_072048.thumb.jpg.3a019577413ddbec01539afe8b84b378.jpg

2) G-Master GCB3480WQSU - mam od wczoraj to za mało jeszcze o nim wiem, no może poza tym że po odrobinie configu jakość kolorów jest super jak na VA, nie czuć smużenia i jest bardzo szybki - reszta w praniu

20251116_072149.thumb.jpg.ed9a54dc8467f3fe7ddf78a4b40726c5.jpg

No i ostateczny kształt wnętrza mojego PC (zignorujmy narazie niedokończonego technica na górze :D )

Z ostatnich rzeczy wpadł MPG A850 więc kabelkowe paskudztwo zniknęło. Szkoda, że tak krótki jest fabryczny 12vhpwr bo musiałem go bokiem a nie górą prowadzić. :/ 

20251116_072200.thumb.jpg.4274d91ec3e6ae14738e6e045f333d31.jpg

PS. @Send1N zmieniłem barwy na niepolicyjne :D ciekawe co teraz podrzucisz :D 

• Like 6
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

U mnie podczas ostatniego długiego weekendu robiłem remont w pokoju i zaszły pewne zmiany. Biurko narożnikowe zmieniłem na proste i chciałem dać pc po prawej stronie ale mi jakoś nie podeszło i po lewej bardziej mi pasi. Wymieniłem blat na 160cm, kupiłem fotel sense7 na promce i jak pierwszego dnia chciałem go zwrócić to już drugiego sie przyzwyczaiłam i jest naprawdę spoko. Do tego regulowane podłokietniki o co mi chodziło żeby wsuwać do pod biurko. Zdjęć chciałem zrobić więcej ale w moim samsungu jakość to po prostu 💩😆

20251116_090654.jpg

Edytowane przez DarkeVo
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja miałem prędzej 27 cali i 2560x1440p i myślałem że ten 34 bedzie za duży ale to była kwestia przyzwyczajenia. Co do fps to i tak mam zablokowane na 160. A w single tez jest ok nie ma co narzekać już 😂

Opublikowano (edytowane)

Ja się wczoraj głowiłem dlaczego reklamowane 180hz mi nie chce wskoczyć, ale manual przyszedł z pomocą :E ukryli dodatkowe 15hz pod funkcją overclock, no eugeniusze :E 

Tak to jest jak się nie chce matrycy z edycji na edycję zmieniać, 467 miała chyba tylko 165 :D 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
38 minut temu, MrKetiw napisał(a):

wieśniaki

Może dlatego że mieszkam na wsi🤷 druga sprawa to w czym to przeszkadza🤔 mi nie przeszkadza a że monitor stoi u mnie a nie u Ciebie to za przeproszeniem hooy Ci do tego😆

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Qrdello napisał(a):

Ja to mam od wczoraj, mieszczuchu.

Nigdy nie rozbrajam monitora dopoki go nie sprawdze do konca. Piksele moga pasc w zasadzie w kazdej chwili. 

Też tak robię bo jak leci zwrot to chce oddać sprzęt w stanie jak najbardziej podobnym do tego w jakim dostałem (nawet kabelki chowam do swoich torebeczek:D )

4 godziny temu, DarkeVo napisał(a):

kupiłem fotel sense7 na promce i jak pierwszego dnia chciałem go zwrócić to już drugiego sie przyzwyczaiłam i jest naprawdę spoko

To ten z morele? Myślisz, że da rade z 195/110? Coś takiego oglądałem tylko bardziej w ergonomiczne modele z siatką celowałem bo w tej chwili mam markusa z ikei a to takie średnio wygodne krzesło...

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, jankooo napisał(a):

Myślisz, że da rade z 195/110

Ja mam 175/ 95kg i jest lux, z poczatku wydawał sie twardy ale jest ok i wywaliłem poduszkę z pod pleców bo mi przeszkadzała. Masz tam jeszcze wersję xl jak coś 

Opublikowano
Godzinę temu, Qrdello napisał(a):

Ja to mam od wczoraj, mieszczuchu.

Nigdy nie rozbrajam monitora dopoki go nie sprawdze do konca. Piksele moga pasc w zasadzie w kazdej chwili. 

No to trochę zmienia postać rzeczy, też nie odklejam dopóki nie jestem na 100% pewny, ale mam nadzieję że jak Ci się sprzęt spodoba (ja już swój mam 5 lat i jak zmiana to tylko na oled 34") to odkleisz tą naklejkę :D 

Opublikowano (edytowane)

Zawsze odklejam, ale często nawet na gpu trzymam naklejki dopóki nie sprawdzę że jest z nią wszystko ok.

Ostatnio 3080 suprima przehandlowałem, gdzie ktoś w obudowie miał 3 lata folię na ledach. Sprawdziłem, zmieniłem pastę i poszedł dalej - z tą samą folijką :=) dla mnie to oznaka, że albo właściciel nr 1 był ślepy, albo miał podobne podejście do mnie i zapomniał xD 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
8 godzin temu, Qrdello napisał(a):

@Send1N zmieniłem barwy na niepolicyjne :D ciekawe co teraz podrzucisz :D 

Teraz nie ma się do czego przyczepić to nic nie podrzucam :E jedyne co to tak jak mówiłem ostatnio że karta wyglądała lepiej zamontowana standardowo ;) 

Opublikowano (edytowane)

Też dorastam to tego pomysłu, bo chodzi mi po głowie dedykowana dźwiękówka :D 

ale teraz nie wiem czy nowy przewód nie będzie łamał na szkle od obudowy xD 

No jak nic muszę kątówkę kupić.

Takie tam buildy i setupy z TLOU2 :D 

2531310_10.jpg

2531310_11.jpg

2531310_12.jpg

2531310_13.jpg

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
4 godziny temu, Qrdello napisał(a):

Też dorastam to tego pomysłu, bo chodzi mi po głowie dedykowana dźwiękówka :D 

ale teraz nie wiem czy nowy przewód nie będzie łamał na szkle od obudowy xD 

No jak nic muszę kątówkę kupić.

Takie tam buildy i setupy z TLOU2 :D 

2531310_10.jpg

2531310_11.jpg

2531310_12.jpg

2531310_13.jpg

Cze niedawno mówiłeś że  dźwięk Realtek ALC897 z płyty ci odpowiada coś się zmieniło?