Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam jak byłem małym szczylem i usłyszawszy ten album. Jakiś typ na wakacjach pod namiotem miał przenośny radiomagnetofon (to chyba był jamnik) i masę kaset. To był ten moment kiedy można powiedzieć, że zacząłem słuchać tego co mi w duszy gra. Wcześniej człowiek słuchał to co było modne, co leciało akurat w tv. Nie wiem jak ludzie mogą żyć i nie mieć sprecyzowanego gustu, słuchać głównie papki. Oczywiście Metallica to był tylko wstęp i horyzonty zostały poszerzone wraz z wiekiem.

Opublikowano (edytowane)

Miałem kilka przełomów w rozwoju mego gustu. Najmocniejsze zakręty, które przychodzą mi do głowy, to założenie internetu w 2005, później zachorowanie na audiofilizm.

15 minut temu, ghostdog napisał(a):

Pamiętam jak byłem małym szczylem i usłyszawszy ten album. Jakiś typ na wakacjach pod namiotem miał przenośny radiomagnetofon (to chyba był jamnik) i masę kaset. To był ten moment kiedy można powiedzieć, że zacząłem słuchać tego co mi w duszy gra. Wcześniej człowiek słuchał to co było modne, co leciało akurat w tv. Nie wiem jak ludzie mogą żyć i nie mieć sprecyzowanego gustu, słuchać głównie papki. Oczywiście Metallica to był tylko wstęp i horyzonty zostały poszerzone wraz z wiekiem.

Metallica nieśmiertelna, ponadczasowa. Pamiętam, jak się obraziłem za load i reload, ale po latach wróciłem i doceniłem. Niestety wszystko po St. Anger to już powtarzalność i brak oryginalności - do tego na pewno się nie przekonam. Z St. Anger podobał mi się tylko tytułowy numer, ale jeszcze kiedyś wrócę do tego albumu, bo uważam że warto, do wszystkiego po - nie warto imo.

Edytowane przez J4Z66
  • Like 1