Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak sie zastanawiam o co chodzi z tym dochodem podstawowym. W jaki sposób może być to wprowadzone bo kilka zachodnich krajów testuje. W Polsce wprowadzenie czegoś takiego byłoby dużym obciążeniem ale pomogłoby zresetować różne przywileje które ciężko zabrać. Kilka lat dochodu podstawowego w zamian za zabranie wszystkich przywilejów. 13, 14, 800+, barbórka, mundurowe i inne. Po kilku latach wycofać bo nie ma pieniędzy ale przywrócić tylko niektóre potrzebne przywileje socjalne. Bo teraz mamy państwa w państwie. Różne grupy doją jakby wszystko im się należało.  Tylko problemem prócz kasy na coś takiego jest to jakby inne państwa też zaczęły wprowadzać. W Niemczech też jest taki program pilotażowy.  W Polsce dostają 1300zł a tam 1300 euro. W takiej sytuacji każdy chciałby wyrobić niemiecki dowód. Byłyby duże kolejki po obywatelstwo.
    • Na epiku z tego co pamiętam było dużo wcześniej przypisanie do konta niż na stemie.
    • Zerknąłem jak wyglądają czasy z how long to beat dla gier z serii( https://howlongtobeat.com/game/169267?q=Resident%20evil ) i oprócz RE6, którego main story szacują średnio na 21h i RE5, RE4/4 Remake, które podają ok. 15h, to wszystkie pozostałe zazwyczaj były na ok. 10h, z lekkim wyjątkiem RE3 Remake na godzin 6. Czyli jest ja zazwyczaj.  Oczywiście jak ktoś liże ściany, to pewnie i do 20h dobije. Coś czuje w kościach, że nawet 30h zejdzie mi pierwsze ukończenie. 
    • Się tak nie ciesz, bo po wykupieniu Twittera pojawily się nowe "miejsca pracy" dla was, ale do TVN to cię raczej nie zatrudnią
    • Ha, nie zwróciłem uwagi, kurcze na prawdę ciekawa opcja.  Czy potwierdziłbyś mi czy TR Phantom Spirit 120 Chłodnica procesora z 7 kanałami grzewczymi, podwójny wentylator PWM TL-C12B V2 wejdzie na tą płytę główną? tam w tym obrębie cpu jest dosyć ciasno przez rozszerzone radiatory (takie mam wrażenie po zdjęciach)   Widzę też, że w morele została ostatnia sztuka, po weekendzie będę mógł dopiero zamówić i nie wiem czy dalej ta płyta będzie dostępna, jakąś drugą opcję w razie W mógłbyś podesłać? może być też z kablami z przodu, dla mnie bez różnicy. Zależy mi żeby ta sekcja zasilania była dobra i żeby było przynajmniej 3 sloty na m2.   I ostatnie moje pytanie czy warto podmieniać ramkę na CPU? https://www.morele.net/chlodzenie-procesora-ramka-bracket-thermalright-am5-secure-frame-v2-black-14494571/
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...